Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: hladna kuhana kokoš

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,719

    Početno hladna kuhana kokoš

    Često mi ostane gotovo cijela kuhana kokoš.
    Imate li neku ideju kako da ju serviram djeci drugi dan?
    U nekoj toploj verziji ... Možda neki umak kojim bih punila palačinke ili kakvu pitu ...

  2. #2
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,969

    Početno

    Nasjeckaj zalij vrhnjem za kuhanje, prokuhaj i preli preko tjestenine ili njoka. Možeš recimo i zdinstat poriluk ubacit meso, neki sir i vrhnje i napravit neku pitu s lisnatim ili prhkim tijestom....ili možda da napraviš paštetu koju im namažeš na kruh za večeru...

  3. #3
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Pita s lisnatim ili još bolje jastučići od lisnatog. Razvaljaš jedan list pa ga podjeliš u četiri djela, staviš nadjev i preklopiš u jastučić. Nama je to najdraže sa konzervom meksičkog miksa, izrezanim mesom i jednom vrhnjem, možda malo naribanog sira.

  4. #4
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Salata - ono dodaš svačega, kapule, kuhanog fažola, jaja utvrdo i maslinovog ulja, malo soli

  5. #5
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Mm je lud za kuhanom kokoši (ja baš i ne, meni su draži "dinamovci" iz Konzuma ), pa često kupi domaću kokicu baš s namjerom da se pojede za ručak, koji tada izgleda ovako:
    kokošja juha, ofkors
    kuhano kokošje meso (koje možeš do drugog dana držati u juhi, samo podgriješ), koje ja još volim dodatno posoliti kad se izvadi iz juhe
    pire krumpir
    hren umak- na žlici maslaca zapržiš žličicu brašna, dodaš hrena po volji (oko pola teglice one manje) i jedno vrhnje, malo soli, papra, prokuhati minutu, dvije.
    zelena ili neka slična salata

  6. #6
    Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    2,159

    Početno

    Ja skuham pileću ili kokošju juhu i isto mi tako ostane cijela kuhana kokoš (pile). Onda ja fino na ulju propržim to kuhano pile, nasjeckam 2-3 češnja češnjaka i zalijem vrhnjem (kiselim ili onim za kuhanje- svejedno). Povegetim, posolim i pojedemo svi skupa prste
    To obožava i MM koji inače ne podnosi piletinu, tako da ti je sve jasno

  7. #7
    Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    2,159

    Početno

    Zaboravih napisati da meso odvojim od kostiju prije daljnje pripreme

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    Možeš je raskomadati i pohati.

  9. #9
    grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    260

    Početno

    Zašto kuhati cijelo pile za juhu? Mogu se upotrijebiti dijelovi pileta poput leđa ili krilca, dobije se ukusna juha a nema toliko otpada.

  10. #10
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    Moja mama tu i tamo napravi tirit-pitu, sigurno ima recept na webu samo ne stignem sad tražiti

    varijanta b su mačke u dvorištu (njima bacimo ostatke mesa, ne kuhamo ih )

  11. #11
    Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    2,159

    Početno

    Citiraj grace prvotno napisa
    Zašto kuhati cijelo pile za juhu? Mogu se upotrijebiti dijelovi pileta poput leđa ili krilca, dobije se ukusna juha a nema toliko otpada.
    Juha bude masnija ako se skuha cijelo pile/kokoš
    A i upravo zbog onog gore receptka kuham cijelo pile, a ne samo dijelove

  12. #12
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj Ninči prvotno napisa
    Juha bude masnija ako se skuha cijelo pile/kokoš
    To je prednost??? :/

  13. #13
    Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    2,159

    Početno

    Da, nekome je prednost, nekome nije. Osobna stvar svakoga, pa ne vidim čemu to komentirati

  14. #14
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Sorry, Ninči, nisam se mogla kontrolirati... Obećajem da ne ću više!
    Osjećaja sam da konzumiranje životinjskih masnoća nikomu ne može baš pomoći u zdravstvenom smislu...

  15. #15
    Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    2,159

    Početno

    ma sve OK Samo, dođi pa reci to MM-u...on je taj koji voli masnu juhu

  16. #16
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    Možeš meso potrošiti u rižoto.
    Brže će se skuhati, jer je meso već kuhano.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •