Često mi ostane gotovo cijela kuhana kokoš.
Imate li neku ideju kako da ju serviram djeci drugi dan?
U nekoj toploj verziji ... Možda neki umak kojim bih punila palačinke ili kakvu pitu ...
Često mi ostane gotovo cijela kuhana kokoš.
Imate li neku ideju kako da ju serviram djeci drugi dan?
U nekoj toploj verziji ... Možda neki umak kojim bih punila palačinke ili kakvu pitu ...
Nasjeckaj zalij vrhnjem za kuhanje, prokuhaj i preli preko tjestenine ili njoka. Možeš recimo i zdinstat poriluk ubacit meso, neki sir i vrhnje i napravit neku pitu s lisnatim ili prhkim tijestom....ili možda da napraviš paštetu koju im namažeš na kruh za večeru...
Pita s lisnatim ili još bolje jastučići od lisnatog. Razvaljaš jedan list pa ga podjeliš u četiri djela, staviš nadjev i preklopiš u jastučić. Nama je to najdraže sa konzervom meksičkog miksa, izrezanim mesom i jednom vrhnjem, možda malo naribanog sira.
Salata - ono dodaš svačega, kapule, kuhanog fažola, jaja utvrdo i maslinovog ulja, malo soli
Mm je lud za kuhanom kokoši (ja baš i ne, meni su draži "dinamovci" iz Konzuma), pa često kupi domaću kokicu baš s namjerom da se pojede za ručak, koji tada izgleda ovako:
kokošja juha, ofkors
kuhano kokošje meso (koje možeš do drugog dana držati u juhi, samo podgriješ), koje ja još volim dodatno posoliti kad se izvadi iz juhe
pire krumpir
hren umak- na žlici maslaca zapržiš žličicu brašna, dodaš hrena po volji (oko pola teglice one manje) i jedno vrhnje, malo soli, papra, prokuhati minutu, dvije.
zelena ili neka slična salata
Ja skuham pileću ili kokošju juhu i isto mi tako ostane cijela kuhana kokoš (pile). Onda ja fino na ulju propržim to kuhano pile, nasjeckam 2-3 češnja češnjaka i zalijem vrhnjem (kiselim ili onim za kuhanje- svejedno). Povegetim, posolim i pojedemo svi skupa prste![]()
To obožava i MM koji inače ne podnosi piletinu, tako da ti je sve jasno![]()
Zaboravih napisati da meso odvojim od kostiju prije daljnje pripreme![]()
Možeš je raskomadati i pohati.![]()
Zašto kuhati cijelo pile za juhu? Mogu se upotrijebiti dijelovi pileta poput leđa ili krilca, dobije se ukusna juha a nema toliko otpada.
Moja mama tu i tamo napravi tirit-pitu, sigurno ima recept na webu samo ne stignem sad tražiti
varijanta b su mačke u dvorištu (njima bacimo ostatke mesa, ne kuhamo ih)
Juha bude masnija ako se skuha cijelo pile/kokošgrace prvotno napisa
![]()
A i upravo zbog onog gore receptka kuham cijelo pile, a ne samo dijelove![]()
Da, nekome je prednost, nekome nije. Osobna stvar svakoga, pa ne vidim čemu to komentirati![]()
Sorry, Ninči, nisam se mogla kontrolirati... Obećajem da ne ću više!
Osjećaja sam da konzumiranje životinjskih masnoća nikomu ne može baš pomoći u zdravstvenom smislu...
ma sve OK
Samo, dođi pa reci to MM-u...on je taj koji voli masnu juhu
![]()
Možeš meso potrošiti u rižoto.
Brže će se skuhati, jer je meso već kuhano.