Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Računalo u vrtiću

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Računalo u vrtiću

Jučer sam čuo da u jednom vrtiću u blizini okretišta tramvaja Črnomerec u starijoj vrtićkoj grupi imaju računalo. U načelu sam protiv računala u tako niskoj dobi ali hajd dobro, ovo je novo doba, tehnologija nas gazi pa neka bude. Sve bi bilo u redu da oni na tom računalu crtaju ili igraju neke edukativne igrice ili neke miroljubive igrice. Međutim, na tom računalu klinci igraju igrice sa ubijanjem, eksplozijama i drugim nasiljem. Meni je to neprihvatljivo, što vi mislite?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma ja ne vjerujem da se takve igre dozvoljavaju u vrtiću :/

a nemam ništa protiv računala u vrtiću sve dok se koristi umjereno i primjereno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kod nas u grupi postoji računalo (doduše, trenutno je bez miša ).
    Instalirane su Sunčice. "Igraju" se kad im se nešto iz programa poklopi s igricom (promet i sl.) ili kad je jako ružno vrijeme popodne u dežurstvu.

Jesi ti siguran da se igraju takve igre? Zašto se roditelji nisu pobunili?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ako primijetite neprimjerene igre ili neprimjeren način korištenja računala, upozorite odgajatelje na to (nisu oni često još ni dovoljno educirani - nemaju ni mogućnosti). Osim toga, vrtić ima stručnu službu. Što kažu oni?

Ja imam pozitivno iskustvo. Računalo su moji u vrtiću imali u obje odgojne skupine (i mlađi i stariji sin). Stariji ga sad ima i u školi.

JAKO SE U VRTIĆU PAZILO na odabir softvera - igre su bile samo za razvoj motorike i spretnosti, a kasnije Sunčice i slično. Nikada nisam vidjela ni čula da se agresivne igre dozvoljavaju. Čak i kad su računala bila donirana, odgajateljice su uredno poskidale sve "problematične" igre.

Postojao je RASPORED korištenja računala tj. dogovaralo se kad se može isto uključiti (obično je to vrijeme mirnih igara tj. ako je miješana grupa, mali spavaju, a veliki smiju na računalo, prema abecedi ili nekom drugom ključu, ali uvijek teta o tome vodi računa). Računalo se često koristilo zimi i za kišnih dana, kad se nije moglo na dvorište.

I još nešto - računalo su naše tete koristile kao vrlo efikasno sredstvo za uspostavljanje discipline - dijete koje se ne bi pridržavalo dogovorenih pravila discipline (to se odnosi na sve oblike neprimjerenog ponašanja) često je kažnjeno zabranom pristupa računalu u trajanju od 1-3 dana. To radim i doma, i znam da nema bolje disciplinske mjere od toga. Ali ako se koristi na neprimjeren način, bolje ga je ne uvoditi u toj dobi...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Čini mi se da je ovdje riječ o pokvarenom telefonu, u stilu "zamisli ovi imaju kompjutor" pa onda "zamisli djeca danas igraju samo nasilne igrice" što se spoji u priču o nasilnim igricama u vrtiću. Ako sam dobro shvatila eonov klinac ne ide u taj vrtić. Pretpostavljam da je na roditeljima čije dijete ide da se bor protiv toga, ako je to istina.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nije pokvaren telefon. Prijateljica koja je to vidjela kaže da se radi o naslinoj igrici sa ubijanjem. U grupi su šestogodišnjaci. Ne znam da li se žalila tetama.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

uf, ja bih obavezno reagirala... daj ju cimni, to može klincima biti jako štetno :/

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj eon prvotno napisa
    Nije pokvaren telefon. Prijateljica koja je to vidjela kaže da se radi o naslinoj igrici sa ubijanjem. U grupi su šestogodišnjaci. Ne znam da li se žalila tetama.
    pa šta nije pitala tko je donio tu igricu u vrtić i tko ju je uopče instalirao
    nisu valjda djeca sama?

naši su bili dobili za prvu nagradu u nekom natječaju ministarstva obitelji
    kompjuter ali nije nikad došao do otoka tako da nisu imali
    komp u vrtiću
    ali ja komp. nesmatram ničim lošim moje dijete od cca 3g se koristi kompjuterom ali igra garfield
    sunčica i slično

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa
    Citiraj eon prvotno napisa
    pa šta nije pitala tko je donio tu igricu u vrtić i tko ju je uopče instalirao
    nisu valjda djeca sama?
    Jooooj, možda i jesu djeca sama... Moj stariji je to bio u stanju napraviti u petoj godini. Donese cd od prijatelja i udri instalaciju! SAD imamo pravilo da prvo treba pokazati, a tek onda (bla bla) instalirati, uključivši i antivirusnu provjeru prije instalacije.

U vrtiću djeca nisu smjela instalirati ništa, ali bez brige - znaju klinci često više od teta, pa se prošvercaju! Mi smo čak u vrtiću imali roditeljski sastanak s jasnim uputama što i kako s djecom doma raditi s računalom. Djecu treba POUČITI koje su igre primjerene, a koje su FUJ (kad su se klinci zainteresirali, moj muž je navrat nanos poskidao neke problematične, da djeci ne daje loš primjer...) Moram priznati da sam zadovoljna time! U roku nekoliko godina klinci su lijepo formirali kriterije, a to je, nadam se, način kako će i kasnije pristupati odabiru igrica. Računalo je u prvom redu sredstvo za rad i učenje, a TEK ONDA igračka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •