Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
Recite mi da ce proci i kada prolaze?I koji pristup je pomogao najvise?
Ja cu biti malo pesimističnija pa ću reći da ne prolaze nikad . A pristup koji je najvise pomogao je žaljenje i tješenje na forumu .

Moji su oboje takvi, a evo nakon svega čekamo i treće . Ako bude isto, barem znam što me čeka. Inače, u mojoj okolini mislim da je najgore onima koji imaju prvo dijete suradljivo, a onda dobiju "zvijer".

Kod malog je jos "brzo" i proslo, trajalo je "samo" od 2. do 3. godine. Mala je sad 3 god. i 8 mj., pa još uvijek teško mogu reći da ima dana koji će proći bez vrištanja, udaranja ukućans rukama i nogama, bacanja stvari, bacanja po podu, pljuvanja sugovorniku u lice i tko bi se sjetio čega sve ne...

S malim mi je pomoglo to što sam pročitala sve do čega sam mogla doći. Mislim, pomagalo meni da se nosim s tim. Ne da on to ne radi. Ono, u teoriji, sve znam, u praksi kako ispadne koji dan. I jako sam se mucila s "jadan on mali frustriran, kako da mu pomognem".

S njom ne čitam više ništa. Osim starih topica na forumu. I ponekad neki aktualni. Znam točno čija djeca su takva, koji su to topici, što su prolazili s njima, koliko dugo, ili još prolaze. I onda se samo tješim da nisam jedina, da ona nije jedina, da ima još takve djece...

I ovaaj, ne znam kako da ti kazem, kod nekih prodje, kod nekih samo poprimi drugacije oblike.

Davno sam prešla preko toga da "pomognem njoj", obično ju samo pustim, i odem u drugu prostoriju "pomoći sebi", jer se nekad teško suzdržavat. Ne znam ni sama od cega...

Kad joj npr. kažeš da ne može odnijeti bocu ulja u dječju sobu i igrati se s tim u svojoj kuhinji. I ponudiš joj sto različitih drugih opcija koje namirnice smije odnijet u sobu, ili gdje se smije igrati s kojom tekućinom, al ona hoće baš to ulje baš u sobi. Iz izvlačnog elementa gdje ga može sama uzeti. Pa nakon finog razgovora koji ne urodi nikakvim plodom, nego ona opet samo izvadi to ulje. Dignes ulje u gornji element. Ona dovuce stolicu, popne se na kuhinju i uzima ulje. Onu minutu kad si se okrenula. Skines je dolje i sad vec vices uzasno da ne moze dobiti ulje (al moze sto drugih stvari, al nece, tleeebaaa mi bas ujeeee). I onda te ona pljune u lice i udari nogom u trbuh dok cucis kraj nje, onda jos vise vices, ona se naravno baci na pod i urla kao da joj ne znam sto radis... E u tom trenutku ja napravim to da ja odem u drugu prostoriju i samo dišem. Samo to. To je pristup koji mi je pomogao najviše .