-
Je, savjet: Moras postavljati granice sam i ja davala drugim majkama jer sam bila prilicno uspjesna sa svoje dvoje. Dok nije dosla smizla. Probano je od pocetka sa sokiranim izrazom lica ma i plakanjem i svime. Svime sto sam znala jer sam vec bila iskusna, hehe. Smizla mi je skola velika, nije uzalud dobila ime bozice pravednog rata 
Srednju sam odgojila da nikada u kazni nije trebala biti, ima 12 godina uskoro. Trebalo joj je 1,2 reci. Nikada 3 puta. Sada joj treba 78 puta ponoviti, vjerovatno pubertet tocno uskladen sa mini pubertetom. Bubilo u pravu si sa ovim odlaskom, premalo smirujem sebe. Kako ide dan imam osjecaj da sam imala 15 mozdanih udara. Mene iznenadna buka jako smeta, bolje da me se maljem opali po glavi, nemam pojma zasto. Kratkog sam fitilja pa dosta vicem ali pokusavam to smiriti i za sada sam uspjesna. Od pocetka tvrdim da je problem u nama, puno nas je oko nje, svatko se snalazi sa njom prema svom karakteru a i njoj nije lako snaci se sa svima nama.
Ono sto vec nekoliko dana "pali" je moj mir, sto je ona vise iziritirana ja sam mirnija, nadam se da ce to rezultirati njenim smanjenim sizama kada ne naide na plodno tlo. U nekoliko navrata smo ustanovili da se ona bas zeli svadati pa kada ne nade sa kime ce se ili udri u plac ili se smiri potpuno. Za svojih 2,2 godine zna dosta. Penje se na stolce,stoji na stolcima,na 5.kat po stepenicama se penje sama, ne zeli se nosati vec dugo sve zeli sama raditi. Crta potpuno razumljivo likove sa ocima, nosom, ustima , nogama, rukama cak i slusalice zna nacrtati.Olovku drzi sa dva prsta kao skolarac. Zna brojati sa razumjevanjem do 6 a nastavi niz do 10. Do 10 broji i na engleskom sa razumjevanjem do 3. Zahvaljuje se sa tenk ju iako joj je hvala jedna od prvih rijeci, kada moljaka kaze, mojim te...pliiizzz. Komunicira recenecima od 5-6 rijeci pa mi doista nije jasno zasto vriska. Jede samostalno i sa zlicom i sa vilicom, osim kaj oduvijek trpa puna usta.Kada je rucak ona zove sve na rucak po redu:tajo, braco, seka idemo jucati. Zna sama oprati rukice sa sapunom, odvrnuti cep na boci,bocici, poklopce. Ispravno koristi termine (koristi zamjenicu ja, ona, zove se imenom) ukljucujuci i psovke
to mi sve daje zakljuciti da smo mi negdje fulali u pristupu tj.nismo nasli pristup koji njoj pase.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma