Kreirala sam novi username samo zato ne bi li ostala anonimna pošto su delikatne stvari u pitanju.
Muž, ja i naše dvoje djece ( sin 3 god. i kćer 4 mjeseca ) živimo u istoj kući s mojim roditeljima ( svako u svome domaćinstvu, no druženja na relaciji baka/ deda i naš trogodišnji sin su vrlo česta, potencirana uvijek sa strane bake/dede).
Ono što nas izrazito zabrinjava jest odnos djeda prema unuku. Bilo da se našli samo u prolazu, na stubištu, na parkingu, pa do duljeg druženja u kući (svejedno kod nas ili kod njih)deda (moj tata) draga, vrlo nježno miluje našeg sina po licu, glavi, leđima, nježnim i sporim pokretima ( ne kao da ga tapše u stilu "dobar dečko", nego ga miluje na način primjeren više bakama ili majkama. Ne aludiram na nikakvo seksualno zlostavljanje, ali niti ne znam koje su granice nježnost, pogotovo na relaciji deda- unuk ( da je u pitanju baka-unuk ne bi nista rekla!). Da li bi trebala postojati neka granica nježnosti, ili :? ? Da li je normalno da deda nježno draga svoga unuka, po licu naročito, u svakome trenutku boravka sa njime?
MOlim vas za vaše mišljenje, otvorenu diskusiju o ovoj temi ili da me netko uputi na stručno mišljenje. Vrlo nam je hitno.