Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Naknada za komplikacije - Hitno

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Naknada za komplikacije - Hitno

Sorry sto sam stavila u naslovu hitno, al stvarno mi je malo hitno.
    Na zadnjoj kontroli mi je gin. otvorio bolovanje.
    Zaposlena sam od 06.08 placa mi je 3000kn
    Receno mi je da na komplikacijama u slucaju gdje su isplacene samo 2 place prije otvaranja bolovanja, rodilja do poroda prima punu placu koju je primala do otvaranja bolovanja, a kasnije prima naknadu od 1600 kn.

Maloprije sam bila kod knjigovode da mi ispuni ER1 obrazac prosjeka place za zadnjih 6mj u mom slucaju za zadnja 2mj. i sad mi ona kaze da nemam pravo na 3000kn, do poroda nego samo 800 i nesto.
    Ako je tome tako necu uopce nositi doznake na HZZO nego cu otvoriti porodiljni 28 dana prije poroda.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uvjet da se izračuna određeni prosjek za bolovanje su mjeseci staža osiguranja. Ako korisnik bolovanja nema dostignutih 12 mjeseci neprekinutog staža osgiuranja, odnosno 18 mjeseci sa prekidima u zadnje 2 godine, onda naknada za bolovanje iznosi 851 kunu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Također, ovom prilikom te moram upozoriti da pretpostavljam da je bolovanje otovreno zbog određenih komplikacija u trudnoći, jer iste mogu biti opasne za majku i/ili za dijete. Stoga se radije posavjetuj sa svojim ginekologom.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Uvjet da se izračuna određeni prosjek za bolovanje su mjeseci staža osiguranja. Ako korisnik bolovanja nema dostignutih 12 mjeseci neprekinutog staža osgiuranja, odnosno 18 mjeseci sa prekidima u zadnje 2 godine, onda naknada za bolovanje iznosi 851 kunu.
    Tek sad nista ne kuzim
    Ja prije ove trudnoce imam 3 godine radnog staza sa prekidima.
    Znaci radila sam god. dana onda je bio prekid neznam tocno koliki
    Onda sam bila zaposlena od 15.11.2006-17.01.2008 kad sam dobila otkaz jer sam rodila.
    Od tada do 06.08 bila sam na birou.
    Ubraja li se u ovo 18mj. s prekidima i taj radni odnos i porodiljni nakon njega?
    Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mala mrvica prvotno napisa

Onda sam bila zaposlena od 15.11.2006-17.01.2008 kad sam dobila otkaz jer sam rodila.
    Od tada do 06.08 bila sam na birou.
    Ubraja li se u ovo 18mj. s prekidima i taj radni odnos i porodiljni nakon njega?
    2 godine bi ti bile od 15.11.2006. - 15.11.2008.g. i do tada bi morala imati 18 mjeseci staža.

Da je kojim slučajem danas 15.11.2008.g. (a nije), ti u te 2 godine NE BI imala 18 mjeseci staža, jer od 17.1.08 - 6.8.08 je prošlo tjedan manje od 7 mjeseci. Znači, da je danas 15.11.08 ti ne bi imala 18 mjeseci staža već 17 (ako se ne varam).

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala Mamma san ubise me brojevi kad vidim broj padam u nesvjest

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •