Bok, u kojem ste tjednu trudnoće primjetile iscjedak iz bradavica?
Bok, u kojem ste tjednu trudnoće primjetile iscjedak iz bradavica?
ja ga imam oduvijek, samo je bio bijelo-proziran, a u trudnoći je žuto-proziran, ali ne stišćem baš grudi, pa ne znam kad je "promijenio" svojstva, a ne bi ga niti primjetila da mi nije ostajala "prljavština" na bradavicama, pa sam ih zato stisla i skužila od čega je
Prije tjedan-dva (dakle 15 tjedan blizanačke)...kad lagano stisnem procuri mi prozirna tekučina. Inače toga nemam, nikad...a btw. cice su mi ogromne!
Ja sam sad u 26. tjednu i iscjedak sam jutros primjetila
Ja sam imala i pre trudnoće, a sad u trudnoći mi se pojavio sa nekih 15-16 nedelja, a da sam ja to primetila. (Tako kao Tatsha)
To su 2-3 kapljice kad stisnem, inače ne ide samo od sebe kao pravo mleko
Podižem temu!
Trenutno sam u 30 tjednu trudnoće i primjetila sam par kapljica (ali doista malih) iscjedka. Da li ima netko slična iskustva?
Pardon ako je na malo glupi način formirano pitanje; ali iskreno ne mogu se sjetiti kako mi je to izgledalo u prvoj trudnoći pa me zanima da li ima netko sa sličnim iskustvom.Hvala!
ne brini, to ti je kolostrum
evo i tekst s portala pa ga procitaj
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1473
Hvala! Puno se ugodnije osjećam!
Isto tako.ANA132 prvotno napisa
Podižem ovu temu.
Trudna sam punih 38 tjedana i nisam još primjetila iscjedak/kolostrum.
Ovdje na forumu vidim da su ga sve cure imale (i to dosta rano).
Kakva su vaša iskustva ? Jel to znači da će mi zbog toga nakon poroda mlijeko doći dosta kasnije ili to nema veze ?
pojava kolostruma nije znak da ces imati ili nemati mleka ni vise ni manje.
inace, meni se pojavio u 5 mesecu prvo iz jedne, posle par nedelja iz druge, pa opet jedne, pa nista..
nista mnogo
nije mi ništa curilo ni u prvoj ni u drugoj trudnoći. baš niti kapi.
a evo uspješno dojim već skoro 6 godina![]()
ne moras se nicega bojati, to nije nikakav pokazatelj imanja/ nemanja mlijeka.
(isto kao ni mogućnost izdajanja, izdojiti se nikad nisam mogla vise od par mililitara - to isto nije pokazatelj količine mlijeka)
Ja sam u 33 tjednu i jos nemam kolostrum...
Ne brine me to...a i cure su u prijasnjim postovima objasnile da je to sasvim normalno....
:D :D :D :D :D
ne znam, ja nisam imala nikakav kolostrum u trudnoci, ni prve dane u bolnici, borila se kad smo dosli doma - cijeli dan on na cici, a kad je spavao ja sa izdajalicom, dugo je trebalo...
ja nemam nikakvog iscjetka a sada sam 38 tjedana (od sutra)
Ja sam kolostrum primjetila negdje oko 17. tjedna, i bio je zapravo prilicno obilan i onda su mi i grudi malo narasle, ali zadnje vrijeme kolostruma prakticki nema, a grudi su mi se vratile kakve su bile prije i sad su opet jako male...
Nekuzim zasto, a i brinem se jer smatram da u malim grudima bas i nemoze bit nesto puno mlijeka, zapravo me strah da ga bit nece uopce jer svim trudnicama oko mene su grudi posteno narasle a moje su ostale jadne male..
Ja uopće nisam trudna a kad stisnem izađe bijelo - prozirna tekućina par kapi . prvo sam bila malo :shock: , ali čujem da je to normalno ??!
Ne bih ja bas rekla da je to normalno, nego da se mozda radi o previsokom prolaktinu. A na poviseni prolaktin kazu da utjece npr. stres...točkalica prvotno napisa
Ako imas i nekih drugih problema, osim tog iscjedka, mozda ne bi bilo lose da to prekontroliras.![]()
eto uključih se na temu Prolaktin pa da malo saznam....joj baš me napalo ciste, mogući prolaktin......ma neću ni razmišljat o tome, sbaki vrag će na nas ženeAurora* prvotno napisa
![]()
I da, hvala Aurora!
tockalica nema na cemu!
Ne znam da li je takav iscjedak iz nekog drugog razloga mozda stvarno uobicajan kod zena koje su rodila, pa samim tim moze biti da i nije prolaktin u pitanju. Ali znam da prvo sto asocira na takvu pojavu bas to: povisen prolaktin. Na srecu to se lako prekontrolira i isto tako lako lijeci lijekovima. Pa, eto, barem da to iskljucis.
Kod mene se pojavio sa nekih 16-17 tjedana. Prvo sam primjetila promjenu teksture na bradavicama, bile su mekše na dodir. Sada se znam probuditi sa flekom na majčicama promjera 10 cm, stvarno ga imam puno. Pitala sam patronažnu trebam li išta raditi po tom pitanju - rekla je da ne. Kod svake trudnice drugačije i sve je normalno.![]()
ovo mi je nekako promaklo do sada ali moram te razuvjeriti BebaBeba. veličina grudi nema veze s ne/imanjem mlijeka već eventualno s kapacitetom. mlijeka ćeš imati onoliko koliko će dijete dojiti jer je proizvodnja mlijeka vrlo jednostavan sistem ponude i potražnje. koliko dijete doji toliko se mlijeka proizvede. svaki ometajući faktor (adaptirano, duda varalica, voda, čaj) potencijalno će smanjiti proizvodnju i omesti taj savršeno uravnotežen proces.BebaBeba prvotno napisa
nije veličina dojki ono što je presudno za uspješno dojenje već veličina motivacije. to iz mene progovara dojilja sa skromnim dvojkama, a ne savjetnica![]()
ja nemam mnikakav iscjedak, a nisam ga imala ni u prvoj trudnoći :?
u mene ide ko lud već cca. 3 mj, valjda će mi šta ostat kad rodim. upravo me 2 puta probilo "put dole" ko da mi mali oće prstom vodenjak probušit![]()