Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: ružne riječi, psovke

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno ružne riječi, psovke

ovako, danas mi je gospođa koja čuva mog sina rekla kako je on, kada je na telefon pričao s njenim suprugom, a kad ga on nije skužio, njenom suprugu rekao idiote,
    e sad, sin mi ima 2 g, ja sam se gospođi ispričala, jer ne znam kako je ona to shvatila, on to nije čuo u kući, ali negdje je
    nakon toga mi ona kaže kako je prva to rekla mužu pa je bebač ponovio i da bezveze dramim jer je to bilo simpa
    ispričam to kolegici na poslu koja isto kaže da psuje pred klincima u pm i tako i da im ne objašnjava da je to ružno, ali da djeca psuju ili ne psuju po sebi, a ne kako ih se uči
    e sad iskusne mame, da li djetetu objasniti psovanje, ruganje, pogrde, to je ružno, ne želiš ni da to tebi netko kaže ili dijete pustiti
    znam da će doći u vrtić i školu gdje ga neću moći zaštiti, li zar nije formiranje nekog obrasca ponašanja iz obitelji važno
    ne drži mi to vodu, vidjet će on i nasilje i svakakve grozote kroz život pa će ponijeti neki stav iz kuće da to nije ok

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: ružne riječi, psovke

premali je da bi mu uspjela objasnit što to znači i zašto se to ne radi, ali je zato dovoljno veliki da shvati da tebi to smeta i to počne ponavljat.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi se trudimo ne psovati pred djecom, ako i okinemo odmah kazemo kako to nije lijepo. jedno vrijeme je okidala tek tako da vidi kako mi reagiramo, ignorirali smo...ako bas pretjera onda joj objasnimo da je to ruzno - definitvno nam to nije smjesno.

ona i dan danas zna okinuti neku i to vrlo situacijski primjereno, npr. u guzvi ili kad joj nesto padne, ali nije pretjerana psovacica, i jos smo joj rekli da moze psovati kad je sama ako to zeli pa ponekad u igri je se zna cuti...(to smo pokupili iz Petre koja govori ruzne rijeci), srecom ni to nije cesto.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mislim da ih treba učiti da je to ružno.
    Trudit ću se tako mada i ja i MM znam opsovati.
    Nego meni je problem kaj mi je okolina takva da dijete "uči" psovati i govoriti takve nebuloze.
    Već se svi bruse -- joj kad počne pričati, šta ćemo ga svašta naučiti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja djeca ne psuju,zasada,unatoč ćaći što voli zabeštimat

Josip nikada ne psuje,dok Roko zna namjerno uvaliti neku riječ,tek toliko da ga može zabaviti kako ću reagirati

a ako reakcija izostane,onda kaže:sad mama reci:Mooolim???

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Nego meni je problem kaj mi je okolina takva da dijete "uči" psovati i govoriti takve nebuloze.
    ovo mi je užasno. uče ga nečemu što više s pet godina im neće biti tako slatko čuti. pa će od tebe tražiti da ga dovodiš u red.

mi ne psujemo jedno na druge, al znamo koristiti ružne riječi i fraze. al, mi se vodimo onom da smo stariji pa to smijemo, a ona mala pa ne smije. i ona fakat ne psuje, mada me (inače) u rječniku dosta imitira.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Joj, meni je ovo bolna tema jer i MM i ja koristimo ruzne rijeci u svakodnevnom govoru i to ne u svrhu psovanja, nego metafora...bljak. Viktor to naravno cuje i usvaja brze nego bilo sta drugo. Moj pokusaj da mu objasnim da je to ruzno zavrsi se lekcijom koju on meni odrzi "ako je ruzno, zasto vi govorite"...."zato sto smo malo glupi, a ti nisi i naruzi nas svaki put kad to kazemo"...ovo zasad pali - sav je vazan kad nas naruzi...

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

djeca rade ono sto mi radimo, a ne ono sto im kazemo...

za dijete od 2 godine to je samo rijec kao i svaka druga, dijete testira...

popricati s gospodjom o njzinom vlastitom izrazavanju, i preispitati rjecnik ukucana, ako covjek ne zeli da se to ponavlja, tako bih ja napravila...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi malo ili gotovo pa niti ne psujemo (npr. mm u vožnji), ali naravno da od drugih ljudi ili na tv čuje psovke ili neke druge ružne riječi. I kad nas želi malo iskušati upotrijebi ih točno u pravom kontekstu. Kako samo zna, a tako je mali još ne kužim.

Uvijek mu kažemo da su to ružne riječi i nek smisli brzo neku lijepu. I to obično upali jer dok smišljavamo lijepe riječi zaboravi na ove ružne i možda prkos ili neki drugi razlog zašto ih je upotrijebio.

A i sada i on opominje kad čuje da netko opsuje 8)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moj juraj je sa dvije - dvije i pol godine užasno psovao i onda ga je prošlo. uvijek smo mu govorili da je to ružno, ali u to vrijeme je znao opsovati odmah ujutro, čim se probudi - prva riječ mu je bila psovka :shock:
    mi znamo kući opsovati, ne baš često, ali znamo - ne jedan drugoga, nego onako, kad ti nešto padne, kad se udariš i sl. nakon te njegove faze psovanja došla je faza opominjanja svih koji psuju. nijedna naša psovka nije mogla proći bez njegove opomene.
    on više ne psuje. barem ne kad je s nama i kad je u školi, a sad za ostalo nemam pojma, ali se nadam da i inače ne psuje. iako, sasvim sigurno shvaća da je to ružno.
    sad čekamo maru

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Poludim i kad dovuku nekakvu glupost iz vrtica a tek da ih neko uci namerno...uffff Ja sam strogo zabranila svima u kuci (tu racunam i svekije i devera jer smo svi tu u dvoristu ma koliko malo da se vidjamo) da koriste neprimerene izraze u prisustvu moje dece i zamolila ih da se, ukoliko im i izleti ponekad, prikladno izvine za nesmotrenost. I meni samoj ponekad izleti ali se trudim da se kontrolisem i da se izvinim kad me se opomene (a opomenu me uvek obojica u glas)

Ja sam se brinula kako cemo izaci na kraj sa vrtickim recnikom ali moram priznati da ide savrseno / momci dodju kuci i onda mi izreferisu sta je ko odvalio tog dana a onda svi zajedno konstatujemo da je ruzno tako pricati i gotovo. Oni sami nikad ne opsuju pa ni u najgorem afektu. presrecna sam zbog toga - iz tih medenih ustasca mogu izlaziti samo medene reci

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja cu biti iskrena-ja psujem nekad kao kocuijas i svasta izgovorim, znam imati jako pogan jezik...a antonio- rekla sam mu da je to ruzno, i on mene opomene kada opalim ili izgovorim svasta, par puta je pokusao ali sam mu rekla da to necu vise cuti jer sam jako ljuta sada i jer on mali to ne smije ruzno govoriti-jasno da nisam primjer, jer ja to radim, no posvadili smo se par puta-tj ja sam se ljutila, a on jednostavno nije vise pokusavao. sad ima foru - k vrapcu!!!

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

G., po Bosanski - pravo na mater

Užas, ali time smo okruženi.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A joj di nađe temu.
    Mi smo neko vrjeme muku mućili sa time. Stvarno je jedno vrjeme bilo neizdrživo. A i nije mi bilo jasno od kud mu sve to jer ni ja ni MM baš ne psujemo.
    Ali to je nevjerojatno kako takve "loše" stvari loko čuju pamte i koriste.
    Primjer: na plaži sjedimo i prolaze neki tipovi i pričaju i tako u prolazu ovaj jedan opsuje više se ne sječam točno kaj, ali D ni pet ni šest ponovi dok si rekao keks. Ja nisam mogla doći k sebi, a tipovi su bili u prolazu. To je bilo znači negdje oko 2,5godina.
    Fala bogu i to ga je prošlo zato smo sad u fazi tuče.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam prije jako psovala, onak, da je stvarno ružno čut.
    mm ne psuje i dao si je u zadatak da me preodgoji po tom pitanju.
    ja sam protestirala sve dok nisam skužila da moj stariji sin ponavlja moje riječi i tek tad čula koliko to u stvari odvratno zvuči.
    Sad se i ja kontroliram, a ako mi i izleti ponekad, objasnim mu da je to jako ružno i da će mama pazit da ne ponavlja.
    nakon nekog vremena on me počeo opominjat, pa ček i kad promrmljam sebi u bradu.

Mlađi ne psuje, još...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moja obitelj ne psuje, ali nam nekad izleti pa Mihovil samo prokomentira kako smo prosti.

A stvarno mi je bez veze kada se klince uči psovati.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mene je jučer zvala učka od F, da psuje (II razred) i da se ruga, da nije sigurna da je on inicijator ili ne, ali da ga je par puta čula (da psuje) u grupici dječaka koji zajedno s mojim idu doma.
    za ruganje mi malo čudno, jel je dosta senzibilan na takve stvari, jer smo sto puta razgovrali o tome da se ne smije rugati bolesnima, siromašnima, druge boje kože i sl. ustvari nikom.
    a psovanje... čula sam ga i ja par puta kad je jako ljut i ne zna kaj bi i pošpotala sam ga.
    jučer mu rekla da se psovanje jednostavno ne smije, pogotovo u školi, isto kako se ne smije niti pljuvati na pod i sl.
    nisam digla ton, normalno smo razgovarali, ali mu nisam dala puno da raspravljamo tko kao i zašto.
    rekla sam da ne želim da me učka zbog toga više ikad zove.
    rekla sam mu i da znam da je nekad jako ljut i nek broji u sebi do 10, pa bu zaboravil kaj je htel opsovat, pa se počeo smijati i rekao mi da sam mu to već rekla 100 puta.
    i ak se to ponovi da bu pala veeelikaaa kazna.
    jesam trebala još kaj napravit, reć?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uh, ja ga psujem ko kocijas ponekad

iako se trudim kontrolirati. malom sam rekla da je to gadno, i da me opomene kad se zapsujem, pa bumo vidli. njemu ne branim jer ipak to i ja radim, pa nemrem ocekivati od njega da on ne, jel?

ali ja sam mila majka prema mom starom. taj kad krene.. bolje je pokriti usi

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    njemu ne branim jer ipak to i ja radim, pa nemrem ocekivati od njega da on ne, jel?
    hm, neke stvari su ipak privilegija nas odraslih

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nda, ali on opsuje jedino kad cuje od nas odraslih. ko nam je kriv kad smo papci :/ . zato se nadam da ce nas on nauciti pristojnosti

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

O, ovo mi je baš aktualna tema. MM i ja ne psujemo ali ama baš nikad i ništa. Jednostavno smo fini

Ali pred kojih mjesec dana baš sam se gadno posvađala sa svekrvom, jer su ona i svekar navikli psovati za svaku glupost, i uopće se ne suzdržavaju pred djecom (a učitelji su!) . Ili pred njima psuju voće, povrće i životinje, pa je to kao "u redu" Totalno sam pukla kad je Zvjezdica nakon jednog dana provedenog s njima počela samo provaljivati psovke. Izderala sam se (nimalo pedagoški) i na nju i na sveki i otada smo u fazi ispravljanja drugih kad "ružno govore", a sveki se grize za jezik i dobacuje mi poglede, jer je onemogućavam u izražavanju.

Malo mi je žao što to nisam elegantnije sredila, ali otada se kod nas ne čuje psovanje, a ni iz vrtića ništa ne donosi. Vidjet ćemo hoće li kontraefekt biti vidljiv u školskoj dobi.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja nikad ne psujem,ne samo pred djecom nego i inace,mislim da je to kontrareakcija na moju mater koja je kocijasica
    Ali zato mm to jako cesto cini,trudi se u zadnje vrijeme popraviti(jer mu ja pijem krv svakodnevno ).On psuje zbog posla,prometa i drugih situacija koje nemaju veze s djecom ali oni to ipak cuju. Za sada sam skroz zadovoljna jer stariji(4 god 8 mj) kao da to ne registrira.Mozda je par puta rekao neku neprimjerenu rijec ali mi smo samo ignorirali,nista nisam objasnjavala i to se nije ponovilo.Cini mi se da ni u vrticu nema psovki.Vidit cemo kako ce biti kad pocne skola.
    Ja sam bas razmisljala o tome,postoji li i tu neka sklonost,evo gledam sebe i svog sina.Izlozeni smo tome ali ne djeluje(za njega se nadam da je tako 8) )
    A ovo namjerno ucenje djece na psovke mi je katastrofa

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zasad nememo problema s time. Mi psujemo i to dosta. Ja se kontroliram ali okinem često, MM puno češće od mene.
    Sjećam se kad sam imala nekih 4-4,5 god psovala sam ko kočijaš i svima je to bilo ludo smješno, a onda kako to naravno biva trebalo je malom djetetu izbit iz glave nešto što je bilo tako super da su se svi valjali od smjeha. I onda mi mama jednom rekla da nesmijem psovat jer će mi Isus odrezat jezik. I onda sam ga sanjala..i danas se sjećam tog sna... "vidjela" sam Isusa koji se supšta sa oblaka i rekao mi da nesmijem psovat jer će mi odrezat jezik. I nakon toga jako, jako dugo nisam rekla prostu riječ.
    Grozno, taj san me jako dugo proganjao.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nama je najgore jer je veliki M. pored našeg lošeg riječnika pokupio još gori tj. Fazlinovića iz Lud zbunjen normalan.

Stalno nešto od njegovih riječi ponavlja, tj.psuje.

Neznam kako se postaviti.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moja ponavlja moje fraze, tipa: jesi ti normalna ?! (to je cijelo ljeto govorila svojoj starijoj sestrični), ili "mrzim to" ili "džizus"

ja sam konzervativna 8) pa ne dozvoljavam da me dijete ispravlja. niti mene može koristiti kao opravdanje, niti jedno niti drugo ne čini. i ne dozvoljavam da mi bezobrazno odgovara. to je sve privilegija nas odraslih.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja jedan dan cula doriana da u igri veli 'ti si glup!'

smrzla sam se!!!

nisam nista rekla, al cu se fakat od sad kontrolirat, mislim da se vecem djetetu moze objasnit sto smije govoriti, tak malom jos i ne.

eto, jedva sam doceakala da progovori, a sad opet nije dobro

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Lola ponekad psuje (malo utjecaj ćaće joj, puno više utjecaj parkića), ali to nije problem koliko je problem što ona slaže rečenice ko velika pa sve smješta u pravi kontekst npr:

mjesto radnje: soba mlađe vrtićke grupe:
    vrijeme radnje: netom prije spavanja.

teta pita djecu što će im čitati, svako dijete ima svoju želju:

r: snjeguljicu!
    m: pinokija!
    d:crvenkapicu!

a Lola, igra se s prekrivačem, onako, više za sebe: je da, sad ćemo slušati kao je vuk shebao bakicu...

:shock:

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

frida

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

lolla je zakon

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

beštimam.
    kad se iznerviram ni kočijaš mi nije ravan.
    ali L. unatoč tome što čuje sve moje beštimlje nikad ne beštima. niti je probala. ali ako ja skrešem u 3 p.m. odma otrči kazat tati: "mama je rekla ono ružno"
    objasnila sam joj da ja beštimam kad sam ljuta, ali da je to ipak ružno i da ne želim da i ona to radi. zato ona ne beštima kad je ljuta, ona plače

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    Nama je najgore jer je veliki M. pored našeg lošeg riječnika pokupio još gori tj. Fazlinovića iz Lud zbunjen normalan.

Stalno nešto od njegovih riječi ponavlja, tj.psuje.

Neznam kako se postaviti.
    Ne udaraj nam na seriju ...Eno su i kod vas (konacno) poceli psovat na TV (neki dan sam uhvatila Zakon ljubavi )

...sala, sala...

Nego, ispravna je postavka - ignorisati ili za sebe prokomentiraj da nije ni cudo sto je Fazlinovic lud i niko ga ne voli kad tako psuje...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    moja ponavlja moje fraze, tipa: jesi ti normalna ?! (to je cijelo ljeto govorila svojoj starijoj sestrični), ili "mrzim to" ili "džizus"

ja sam konzervativna 8) pa ne dozvoljavam da me dijete ispravlja. niti mene može koristiti kao opravdanje, niti jedno niti drugo ne čini. i ne dozvoljavam da mi bezobrazno odgovara. to je sve privilegija nas odraslih.
    I moja: Jesi ti luda? Jesi ti normalna?

Kad nam bezobrazno odgovara, upozorimo je da ne želimo da tako priča s nama.

MC, kako misliš da nedaš da te ispravlja?

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa

Nego, ispravna je postavka - ignorisati ili za sebe prokomentiraj da nije ni cudo sto je Fazlinovic lud i niko ga ne voli kad tako psuje...
    Pa u tom stilu i pokušavamo, ali ulovi kad mu se neko nasmije. Pogotovu moji roditelji.

Za vikend smo bili u Bosni kod mojih i on ustao prije njih i odgledao crtiće a oni još spavaju. Upadne im u sobu i vikne: Šta spavate, sunce vam kalajsano!!! A moji sretni cijeli dan :/

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    I moja: Jesi ti luda? Jesi ti normalna?

Kad nam bezobrazno odgovara, upozorimo je da ne želimo da tako priča s nama.

MC, kako misliš da nedaš da te ispravlja?
    pa neće ona meni govoriti da ne psujem ili da je to ružno ili da cinka tati da mama psuje. a kad mi bezobrazno odgovara (sto sad u ovo doba malo češće činimo, jelte), samo viknem joj ime ili joj velim da se ona ne smije meni tako obraćati. ja se nekako držim tog "ne smije " radije nego "ne želim" (stara škola, šta'š), mada se "ne želim" podrazumijeva. ma u biti dovoljno je da povisim ton i sve bude jasno. bodi lengvidž, if ju nou vot aj min.

pa sunce mu kalajsano! i nije psovka, barem ne nama bosancima. moja zna reći: a kaj će ti to bolan!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ipa sunce mu kalajsano! i nije psovka, barem ne nama bosancima. moja zna reći: a kaj će ti to bolan!

Mda...kod nas nije psovka ako se ne odnosi na najblize clanove familije...nebeska tijela, zivotinje i apstraktna bica se ne pikaju...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mislim da držim prvo mjesto u neugodnostima s psovkama - moj juraj je, negdje u toj dobi 2-3 godine, opsovao zamjenicu gradonačelnika, koja mu se sasvim slučajno obratila s riječima - ajme ča je sladak ovaj dečko, kakvu lipu kosicu ima, a on njoj ni pet ni šest opalio jednu sočnu. a ja crvena ko paprika - znate, eto baš je u vrtić krenuo, djeca svašta pokupe i sl. (moš misliti kako je psovke iz vrtića pokupio - tamo tete sigurno psuju sve u 16 ).

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A moja mala rođakinja rekla gradonačelniku Rijeke na RI festivalu kad je bio sa kraljicom festivala znaš, ova tvoja kraljica je baš lijepa, ali ti si ružan i debel!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Milana prvotno napisa
    A moja mala rođakinja rekla gradonačelniku Rijeke na RI festivalu kad je bio sa kraljicom festivala znaš, ova tvoja kraljica je baš lijepa, ali ti si ružan i debel!
    Kad su prsti brzi
    festival=karneval

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja se nekako držim tog "ne smije " radije nego "ne želim" (stara škola, šta'š), mada se "ne želim" podrazumijeva. ma u biti dovoljno je da povisim ton i sve bude jasno. bodi lengvidž, if ju nou vot aj min.

To sam zbog tebe namjerno napisala

Ja mislila ispravlja u smislu da ti popravi psovku

Kuže moje dobro bodi lengvidž...

...u tim rijetkim prilikama kad se ja isprsim s bodi lengvidžem

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Milana prvotno napisa
    Eto zašto Rijeka daje tako malo za djecu!

Meni je moj danas rekao "mama stoji k'o mona". Najbolje je što sam i ja to od svoje mame naučila...

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja mislila ispravlja u smislu da ti popravi psovku

pa sunce mu kalajsano! i nije psovka, barem ne nama bosancima. moja zna reći: a kaj će ti to bolan!
    Nama je otac ovo znao reci,a meni i bratu uvijek bilo smijesno,nisam nikad ni skuzila sta to znaci,uglavnom nisam to svatila kao psovku nego njegov izraz nemoci (a sta to ustvari znaci?)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

M je neki dan svom uji rekao : Ujo nemoj me zajebavati!

Odvalili smo od smijeha

Ne znam gdje je to čuo

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Ja sam moju okolinu samo obavijestila da ce dijete zbog tih njihovih fora biti kaznjeno,pa ako ih veseli sto cu dijete kaznjavti zbog njih nek nastave,a oni mislili da se zezam.
    Jedan dan poslije rucka hocu malu staviti na spavanje,brat od MM je nagovara"reci mami jesi ti popi*dila kakvo spavanje?koji ti je ku*ac?"
    Mala ponovi i svima smijesno osim MM i meni.
    Ja pred svima malu za ruku i u kut i kazem da me cuju "e sad se fino zahvali stricu sto ces za kaznu stajati u kutu!"

Nakon toga, prestalo je "ucenje"!

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sunce kalajsano zna biti simpatično jednako kao i kad doziva koke, kad opsuje mater ili konstantno spominje guzu :shock: . Nije baš za malu djecu, a još nezna ni šta znači.
    Zna me razveseliti jer je kasno počeo pričati, a još kasnije postao brbljav ali sve ima granice.
    I još je meni to po cijeli dan.
    Još kad me pred nekim zacrveni, bilo bi neugodno da u vrtiću počne častiti djecu ili tete!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja moram priznati da su imeni smiješna mala djeca koja psuju
    suzdržavam se pred njima, ali hebi ga, smiješna su mi i gotovo

M&A, drugi put stavi strica u kut, a ne malu, niš joj neće biti, ali meni nekako žao djeteta.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    ja moram priznati da su imeni smiješna mala djeca koja psuju
    suzdržavam se pred njima, ali hebi ga, smiješna su mi i gotovo
    I meni je smiješan, ali kad smo na samo. Bez publike.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    I meni je smiješan, ali kad smo na samo. Bez publike.
    to svakako.

u svakom slučaju, sva sreća - nama je psovačka faza stvarno kratko trajala.

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Podižem temu jer smo danas imali problem s psovkama koji me jako rastužio.
    Otišli smo u posjet rodici koja ima dva sina, jednog od 5 i jednog od 3 godine. Odjednom je, usred igre, mlađi dječak onako iz štosa rekao: idi u pm. Ja i muž smo se pogledali - što je to rekao? a rodica je samo usput dobacila - to će ga proći.
    Nakon par minuta, trogodišnjak se zaigrao sa mm, u jednom trenutku ga je pogledao pravo u oči i ponovio - idi u pm. Muž je u prvi tren ostao zatećen, a onda je MAMI rekao kako ovo govori, baš je bezobrazan. Na spomen riječi "bezobrazan" rodica je poludila, i izvikala se na mm kako on jedan čovjek od 34 god. ne razumije da je mali samo dijete od tri godine koje ne razumije što je psovka, i da nitko njenom djetetu nema pravo reći da je bezobrazno, te da se takve stvari rješavaju ignoriranjem, a ne da ga se tuće i sl. Navodno je i stariji imao fazu psovanja, i što su ga više klepali, više je psovao. Tek kad su ga počeli ignorirati, prestao je. Tako će i mlađi. I ako misli da je njeno dijete bezobrazno, da joj više ne dolazi. :/
    Kasnije su nekako prešli preko toga, ali osjećala se napetost u zraku. Sad ne znam što učiniti, muž kaže da ne želi više ići kod nje jer ga je uvrijedila, ona a ne dijete, jer se nije ni ispričala, a on od 34 godine ne mora tolerirati da ga dijete od 3 godine šalje u pm. Ja ne želim prekinuti taj odnos, jer smo se do sada dobro slagali, iako se viđamo povremeno. Muž se uvjek rado igrao sa dječacima i zaista nema razloga da nas tako ispraši radi jedne psovke.
    Da je nazovem i ispričam se? Moj muž ne mora znati da je "bezobrazan si" napad na djetetov karakter a ne čin, jer mi još nemamo djece, ali i ona mora znati da jako ružno zvuči i zaboli kad te preslatko dijete koje voliš tako pošalje u pm. Kasnije se ipak opravdavala kako je to skupio s ulice, po čemu sam zaključila da mi nismo jedini koji smo joj "izružili" dijete, jer inače ne bi tako burno reagirala.
    I na kraju me najviše zaboljela ona "ako ikad budete imali djece, shvatit ćete..."

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma daj, uvrijedio se na to kaj mu je rekao trogodišnjak?
    TM ima problem a ne ta mama,
    jer još nisam upoznala dijete koje je odraslo bez psovanja u jednoj fazi života.
    Ako ne s ulice ili di već, naći će se neki dušebrižnik da ga 'nauči'.
    Iskreno, mislim da TM pretjeruje, kao i rodica sa reakcijama.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •