Results 1 to 39 of 39

Thread: Boster-jeste li se naviknuli

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Default Boster-jeste li se naviknuli

Mi od ljeta koristimo booster. Ne mogu se nikako naviknuti na to da dijete u njemu nije čvrsto vezano. Nekako ona linija tijela koja ide ispod pojasa je naslonjena na AS, a "slobodno" rame, dakle ono koje je bliže sredini automobila je uvijek odmaknuto od naslona AS. Dok sjedi, kao da je dijelom zakrivljen prema prozou i gleda vani. Upozoravam ga da se lijepo nasloni, posluša me taj tren,al kad iskrsne nešto zanimljivo opet je odmaknut jednim ramenom od naslona. U tom položaju mu pojas ide preblizu vrata ili se on skroz iz njega izmakne pa ide skoro preko ramena. Strah me je. Jel vam se ovo događa? Što činiti?
    Kilažom je taman prerastao manju kategoriju AS.

Loryblue's Avatar

imamo isti problem.
    i ne, nisam se navikla.
    i dođe mi je vratit u ex grupu AS.
    a tek kad se presavije naprid da vidi šta ima na podu auta
    a tek kad zaspe pa joj glava klatara na sve strane, a naposlijetku se opet privali naprid i glava joj padne doslovno na kolina. tu nam sad donekle pomaže onaj jastuk za vožnju, ali nije to ni blizu udobnosti i sigurnosti prijašnje AS.

Nije se još nikad nagnuo skroz naprid...brrrrrrrr
    Baš mi nije svejedno sve ovo sa boosterom, baš me strah.
    Jučer je zaspao u njemu i u nekom periodu vožnje mu je vrat i ramena sa prednjim dijelom prsiju stršao naprijed a glava bila zabačena natrag. Strašno.

Anci's Avatar

Može se nagnuti i po potrebi riješiti neki problem sa sekom koja sjedi u svojoj sjedalici (jedna je iza vozača, jedna iza suvozača)
    L još stane u 9-18, samo ima 19 kila. Pa eto, mora biti u velikoj sjedalici.
    Opominjemo je da se vrati i posluša odmah i lijepo se namjesti, ali opet...stalno stražarim

Spavanje ok, nekad se malo nagne, ja je namjestim i čini mi se ok.

litala's Avatar

mi smo koristili (za dvoje djece) maxicosi booster s naslonom koji se moze skinuti s onog dijela za pod guzu (nije bio iz jednog komada, dakle). u upustvima tog boostera pisalo je da se moze, kad dijete spava, donji dio pomaknuti po sjedistu automobila prema naprijed tako da se ledjni dio nagne i nasloni na sjediste automobila. u tom polozaju vise nije booster (pa tako ni tijelo) pod pravim kutem, vec u nekom sirokom kutu koji je udobniji za spavanje. u tom polozaju se onda iza boostera uvali zarolani rucnik ili slicno...

mi smo to koristili i s idom i s noom, doduse samo na duljim putovanjima. ove krace relacije su klatili glavama

Default Re: Boster-jeste li se naviknuli

Quote Originally Posted by makita
    Mi od ljeta koristimo booster. Ne mogu se nikako naviknuti na to da dijete u njemu nije čvrsto vezano. Nekako ona linija tijela koja ide ispod pojasa je naslonjena na AS, a "slobodno" rame, dakle ono koje je bliže sredini automobila je uvijek odmaknuto od naslona AS. Dok sjedi, kao da je dijelom zakrivljen prema prozou i gleda vani. Upozoravam ga da se lijepo nasloni, posluša me taj tren,al kad iskrsne nešto zanimljivo opet je odmaknut jednim ramenom od naslona. U tom položaju mu pojas ide preblizu vrata ili se on skroz iz njega izmakne pa ide skoro preko ramena. Strah me je. Jel vam se ovo događa? Što činiti?
    Iz svih ovih nabrojenih razloga kupila sam MC rodi XR x 2 na stopedest rata, pa se sad i manji i veći voze u njima.
    Nisam više imala živaca gledati kak dijete kad zaspi i nagne se ispadne iz pojasa.

Default Re: Boster-jeste li se naviknuli

Quote Originally Posted by rinama
    Quote Originally Posted by makita
    Iz svih ovih nabrojenih razloga kupila sam MC rodi XR x 2 na stopedest rata, pa se sad i manji i veći voze u njima.
    Nisam više imala živaca gledati kak dijete kad zaspi i nagne se ispadne iz pojasa.
    Imamo i mi tu AS, al ipak ne sjedi na način koji mi se čini ok, stoga i ja "stražarim" :/

Deaedi's Avatar

Mi imamo Romer Kidfix i isto mi se cini nekako slaba u odnosu na prijasnju kategoriju. U drugom autu nemam Isofix, niti se moze ugraditi, i tamo je jos vozim u 9-18kg, rijetko, mozda 1x mjesecno, ali morati cu je preseliti u vecu jer ima oko 19kg.

a zakaj's Avatar

ja sam sretna sto je tonka mini-zenska, pa jos duuugo nece imati 18 kila.

Peterlin's Avatar

Nismo se nikad navikli. Decki su sjedili u kompletnoj 9-19 kg (rastavljiva booster+naslon) sve do skole, a onda smo sve skup izbacili. Starijem booster nije trebao, a mladji ga nije volio. Srecom, stao je u sjedalicu do nedavno, a sad je ponosan jer ju je prerastao. Sad skuplja prasinu u garazi. Moram oprat navlaku i prijaviti je na forumsku burzu.

Loryblue's Avatar

Quote Originally Posted by litala
    mi smo koristili (za dvoje djece) maxicosi booster s naslonom koji se moze skinuti s onog dijela za pod guzu (nije bio iz jednog komada, dakle). u upustvima tog boostera pisalo je da se moze, kad dijete spava, donji dio pomaknuti po sjedistu automobila prema naprijed tako da se ledjni dio nagne i nasloni na sjediste automobila. u tom polozaju vise nije booster (pa tako ni tijelo) pod pravim kutem, vec u nekom sirokom kutu koji je udobniji za spavanje. u tom polozaju se onda iza boostera uvali zarolani rucnik ili slicno...

mi smo to koristili i s idom i s noom, doduse samo na duljim putovanjima. ove krace relacije su klatili glavama
    nije ni naš u komadu. isto se moža rastavit i ubuduće ću i ja nagnut naslon (jer ima polugu kojom se naslon može poleći za spavanje) i neka tako spava na duljim putovanjima.
    ovo sad je živa katastrofa.

prije mjesec dana smo za split nosili neku ogoroooomnu plišanu živinu. i nju je stavila u krilo i zavalila se naprid na nju. meni je muka bilo iti gledat takvo spavanje. dobro nije leđa slomila.

Anci's Avatar

Ma mani to spavanje ne stvara problem, ne naginje se baš naprijed. Možda nekad, ja je vratim i tako ostane.

Više me smeta ova pokretljivost, može se potući sa sestrom iz sjedalice. A seka čvrsto zavezana u Priorici i ne može pružiti kvalitetnu obranu

Osoblje foruma krumpiric's Avatar

lako sam se navikla na kidfix, koma je bilo šta je Marin prerano morao u njega (imao 18kg)

a zakaj's Avatar

Quote Originally Posted by Anci
    ne može pružiti kvalitetnu obranu

ajd, moji se bar u autu ne tuku. samo drece.

Freja's Avatar

Mi smo zadovoljni kidfixom. Očekivala sam puno gore. A možda je D samo disciplinirani putnik (uopće se ne naginje ni naprijed ni u stranu, a kad spava lijepo si nasloni glavu na onaj bočni dio).

Honey's Avatar

Ovako čitajući vaša djeca stalno spavaju
    Moj stariji nije zaspao u autu ne sjećam se otkad :/ Još je u 9-18.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by Honey
    Trik: audio pričice! Za mlađe - dječje pjesmice... Ako i ne spavaju, mirni su ko bubice!

Deaedi's Avatar

Za mlađe - dječje pjesmice... Ako i ne spavaju, mirni su ko bubice!
    Možeš misliti, onda hoće zaplesati

Honey's Avatar

Ne pali kod nas. Mi čim upalimo pjesmice, samo Bimbo se traži. Čim završi, on odostraga viče: Ajde opet Bimbo! :shock: Ako treba 100 puta, koliko god se vozimo.
    Evo danas smo se vozili više od pola sata, vrijeme je za spavanje, ali ništa. Ništa! On vidi vani vlak, kuće, autobus, zeleni auto, žuti auto, ljubičasti auto I podnosi izvješće, ko mali radio.

volens_nolens

Imala bih jedno pitanje - kupili smo auto sjedalicu tzv.booster 18-36 kg i pročitavši upute o montaži ispada da se stolica ničim ne pričvršćuje za auto nego se samo nasloni na stražnje sjedalo, dijete se posjedne u nju i onda se i stolica i dijete učvrste pojasom automobila u 3 točke. Da li to moguće jer mi to izgleda užasno nesigurno i nevjerojatno da se sama stolica nigdje ne učvršćuje za sjedalo automobila ? :?

Anci's Avatar

Pa da, tako je. Takva je naša sjedalica. Jedino se sjedalice s isofixom pričvršćuju uz auto. Ja ga nemam pa ne znam detalje.

Juroslav's Avatar

Quote Originally Posted by volens_nolens
    Imala bih jedno pitanje - kupili smo auto sjedalicu tzv.booster 18-36 kg i pročitavši upute o montaži ispada da se stolica ničim ne pričvršćuje za auto nego se samo nasloni na stražnje sjedalo, dijete se posjedne u nju i onda se i stolica i dijete učvrste pojasom automobila u 3 točke. Da li to moguće jer mi to izgleda užasno nesigurno i nevjerojatno da se sama stolica nigdje ne učvršćuje za sjedalo automobila ? :?
    točno tako, a to je zbog toga što je dijete od 18 kila dovoljno teško da pojas automobila reagira (tj. zakoči se) u slučaju neke nesreće

istina, postoje i sjedalice grupe II/III (od 18-36 kila) s isofixom, no za tak nekaj treba imati i auto s isofixom

L. se vozi malo manje od godinu dana u boosteru i skroz smo se naviknuli
    cak nam je i lakse jer se sama veze i odvezuje

Loryblue's Avatar

Quote Originally Posted by Peterlin
    Quote Originally Posted by Honey
    Trik: audio pričice! Za mlađe - dječje pjesmice... Ako i ne spavaju, mirni su ko bubice!
    kod nas pali samo vlado kalember i njegova manuela ča-ča-ča iz pradavnih dana. a gospođa ruža i sanjar lutalica se posebno moraju navijat po nekoliko puta

ana.m's Avatar

A ja intenzivno razmišljam o boosteru jer mi je Janko nekako postao prevelik za onu sjedalicu 9-36...
    I tkanina nam se podosta uništila i svašta nešto...
    Izludim dok njega smjestim u sjedalicu.

Arwen's Avatar

moj ima 130cm i 30kg i odavno je u boosteru s naslonom a ja se još
    nisam navikla
    i uvik zatežem i pritežem onaj pojas a on onda nešto vidi na podu,iza, sa
    strane .........

Loryblue's Avatar

Quote Originally Posted by Arwen
    i uvik zatežem i pritežem onaj pojas a on onda nešto vidi na podu,iza, sa strane .........
    ista situacija: uvik negdi nešto čiri kad je pojas ne može prikovat za sidalicu.

Mejra's mommy's Avatar

O kojem boosteru pricate? Onaj sto je samo ispod guze ili onaj sa naslonjacem? I sa koliko kg vi prebacujete djecu u ovaj 'ispod guze booster?'

Arwen's Avatar

Quote Originally Posted by Mejra's mommy
    O kojem boosteru pricate? Onaj sto je samo ispod guze ili onaj sa naslonjacem? I sa koliko kg vi prebacujete djecu u ovaj 'ispod guze booster?'
    ja o onom s naslonom
    neznam koliko je točno imao ali mislim da je imao bliže 20kg nego 18

anchie76's Avatar

I mi smo vec dugo u Romerovom boosteru s naslonom.. i ne, nikad se nismo naviknuli

Default re

mi imamo maxi cosi s naslonom. primjetila sam da nju pojas uopće ne zategne pri kočenju na manjim brzinama. jednostavno se izvuče. mm tvrdi da je to zato što nije velika brzina, ali da bi ju pri većoj brzini sigurno zadržao. ne znam :?

Deaedi's Avatar

Default Re: re

Quote Originally Posted by panterica
    mi imamo maxi cosi s naslonom. primjetila sam da nju pojas uopće ne zategne pri kočenju na manjim brzinama. jednostavno se izvuče. mm tvrdi da je to zato što nije velika brzina, ali da bi ju pri većoj brzini sigurno zadržao. ne znam :?
    Istina, to i mene brine!

Barbi's Avatar

cak nam je i lakse jer se sama veze i odvezuje
    Ovako i nama. Ali znam, lako je pričati nama sa šestipolgodišnjacima, i meni je trebalo godina i godina da se naviknem na booster.

Što se zatezanja pojasa tiče, pa ni mene naprijed pojas ne zategne kod lakšeg kočenja. To je valjda u redu tako.

Default re

i šta ćemo sad :shock:
    u manju ju ne mogu vratit, u ovu smo prešli kad je prerasla sve kriterije, ali nisam zadovoljna

Default re

da, valjda je u redu tako
    i moja se sama odvezuje. doduše nikad prije nego ugasimo auto, cura strogo poštuje propise nema šanse da s njom prođem kroz žuto, ne da mi se slušat ju sljedeća dva dana

Barbi's Avatar

Panterice, probaj razmišljati na način da je tvoje nezadovoljstvo zapravo subjektivno i da je tvoje dijete u najprikladnijoj autosjedalici koja postoji.

Pojasevi sjedalice 9-18 iako subjektivno čvrsto drže dijete priljubljenim uz sjedalicu objektivno nisu dovoljno jaki da ga zadrže u slučaju sudara.

Loryblue's Avatar

Quote Originally Posted by Barbi
    Što se zatezanja pojasa tiče, pa ni mene naprijed pojas ne zategne kod lakšeg kočenja. To je valjda u redu tako.
    pojas ne zategne ni kad se polako ideš sageti uzet nešto s poda auta.
    ali je valjda predviđen za jače trzaje kao kod sudara i da tada funkcionira ko sat.

Default re

vjerujem da je tako i nadam se da nikad neću imat priliku provjerit. ali me smeta kad se npr. cura pritegne da nešto dohvati, pa joj se još pojas zavrne i ne vrati na mjesto i onda ona viče da joj je to tako, pa ja onda ruku prebacim natrag i pokušavam popravit, ali ne ide. onda na semaforu otkopčam svoj pojas. kleknem na moje sjedalo i to otraga popravljam, pa se upali zeleno pa mi trube...toga nije bilo u AS 9-18. zavežem i gotovo

Mogu mi trubit do preksutra, ja stojim i rješavam ako treba, jednom mi je uletila u auto neka osa, pa su oboje vrištali, ja dala 4 žmigavca i izbacila je, krenula sam na kraju ipak unutar 2 sek zakašnjenja-ne, doduše, bez trubljenja - al sam ovo morala rješit tu jer nakon semafora nije bilo ulegnuća. Eto.