Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: ANTIBIOTIK po treći put. Ima li na forumu regis. doktor/ica.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno ANTIBIOTIK po treći put. Ima li na forumu regis. doktor/ica.

JOOOJ! Ne znam je li ovo pitanje ili jadikovka, ali ako imate savjet dobro bi mi došao jer sam jako zabrinuta.
    Moja L. ima 6 mj. Do prije mj. dana bila je zdrava mala curica. Unatrag 30 dana dobila je prvu temp. upalu ušiu i začepljen nos. Pedijatrica nam je lijepo prepisala antibiotik, kapi za nos (ipak sam kupila aqua maris), i kapi za uši. Pili smo antibiotik 8 dana kako nam je rečeno i sve se smirilo. Međutim nakon 5-6 dana sve se je vratilo u još jačem intenzitetu i dobila je mali osip i crvenilo na pipici. Tada sam se sjetila da sam ja osjetljiva na antibiotik i da nisam niti pomislila da će i ona biti. Da vam ne detaljiziram nakon antibiotika obavezno trebam kuru vaginaleta.
    Uglavnom sa temp. upalom ušiju, začepljenim nosom i sada i upaljenim spolovilom vratile smo se nakon 15 dana u ambulantu. Ja govorim da je to kod mene tako i tako, a pedijatrica će meni pa možda joj je onaj antibiotik bio malo pre jak, ali moramo to riješiti njime jer temp. i upalu ušiju nećemo drugačije riješiti. I frk ona nama novi "blaži" antibiotik . L je to je popila i sada dole ima odvratnu gnojnu upalu. sve upaljeno, zakuhano puno rana i jučer navečer je opet dobila temp. i stalno se drapa po ušima. Poludit ću.
    Evo sada smo došle iz ambulante držim recept za novi antibiotik i ovoga puta u paketu idu i dvije antibiotske masti za donji problem. Da li da odem do bolnice, ali do tamo imam 50 km. što i nije bitno nego kada me sestra pita adresu pa skuži da sam došla iz daljeg mjesta (za njih) nepotrebno, napast će me da dramim i neka je izambiotiziram još malo.
    Luda sam više ne znam šta da radim ona plače i plače, a ja joj ne uspjevam pomoći.
    Ima li na forumu koji doctor/ica.
    ZAR ZAISTA 3. ANTIBIOTIK U MJ. DANA.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam doktor, ali dok se neki ne javi...

A kako bi bilo da se djetetu naprave brisevi (sa antibiogramom)?

Ne mogu vjerovati da vam je doktorica mijenjala samo tako antibiotike bez briseva?

I oprosti, ali zar i tako mala djeca koriste vaginalete? :/ Ne daju li se malim curicama samo kreme? Tko vam je propisao vaginalete?

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Krivo si shvatila. Meni nakon antibiotika trebaju vaginalete, ali kako se to ne daje malom djetetu ja ne znam šta postoji a da se primjenjuje na drugi način. Ja znam sta je njoj jer ja imam identičnu reakciju na antibiotik, ali pedijatrica mi je rekla, "ma ne nije vam to kao vama". A moju p... nikad nije vidjela poslje antibiotika, a L ima istu reakciju kao ja. A antibiotik na antibiotik... , ne znam nisam više pametna.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

joj koma,ako možeš mijenjaj pedijatricu jer ovo je stvrano previše. Ne treba se uopće govoriti da antibiotik smanjuje imunitet,a oni ih daju kapom i šakom. Moj mali ima 9 mj,dva puta je pio antibiotik,poslije toga je pokazao alergiju na neke namirnice na koje dotad nije imao nikakvu reakciju. Pitam se samo kad će naši doktori prestati sa davanjem antibiotika kapom i šakom

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    Krivo si shvatila. Meni nakon antibiotika trebaju vaginalete, ali kako se to ne daje malom djetetu ja ne znam šta postoji a da se primjenjuje na drugi način.
    Moram priznati da sam pretrnula.. :/ Sorry.

SIM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nisam doc ali sam iz struke pa sam u čudu tak samo antibiotik. Nekakav bris prije i poslije kaj bi bio problem?
    No, svejedno kupi joj i probiotik (Prolajf,Fercime) pomoglo bu i sa pipicom.
    Koje ste antibiotike pile?
    Ak, se stalno ponavljaju upale uha možda da ju pogleda otorinac. :?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nisam ni ja doktor, ali znam da se gljivice kod malih ljudi riješavaju cremama plymicol itd.

Ali ja bih svakako išla kod drugog pedijatra po drugo mišljenje.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

H je dobila upalu dolje isti nakon antibiotika. Grozno je izgledalo. isli smo odmah na bris spolovila, dobila je kremice i drugi antibiotik. Dobro da smo isli na bris, jer nisu bile gljivice, nego streptokokna infekcija vaginalne sluznice. Odnosno, infekcija se iz disnih puteva preselia dolje i tamo je nastalo zariste. Dakle, ne igrati se sa kremicama bez brisa. Hitno djecjem ginekologu ili urologu.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pila je prvo, augmentin pa onda zinat, a sada ne znam pročitati dok ne odem po njega i vidim kutiju. Sada je malo zaspala, presvlačenje je užas, jako joj smeta da je uopće diram dolje. Jedino joj paše kad joj stavljam kremicu. Kao da joj godi hladnjikavo. Možda da dobro ugrijem sobu pa da ju pustim malo bez pelene. Ali opet ima temp. ne može biti gola. Čekam da se MM vrati iz grada kući pa idemo za Pulu do bolnice. Joj već ih vidim kako vrište "PA JESTE BILI KOD SVOG PEDIJATRA, ŠTA VAM JE REKAO, PA ZAŠTO STE ONDA DOŠLI KAD IMATE KREMU, EVO SJEDNITE TU MALO, SAAAAČEEEEKAJTEEEE" i onda čeeeeeeeeekaaaaaaaaamoooooooooo............
    Joj ovo mi postaje horor.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel je dojiš ili ne?
    Koristi li beba dudu varalicu?
    Jesi li počela raditi ili si kući?
    Da li ste na dohrani tj. da li set počeli??
    Kupaš li je u kadici svakodnevno i ulazi joj voda redovito u uši?
    Kako je sa zubićima, kreću li?

Ako je dojiš onda je doji što češće preko dana jer svako sisanje je jako bitno za regulaciju tekućine u ušima i smanjivanje otoka sluznica uha.

Antibiotik je kemija i ona može uzrokovati oštećivanje nježne kožice spolovila zato je bitna po meni dobra njega i držanje bez pelena... na zraku da se ranice počinju sušiti. To istiskuje cjelodnevni angažman, ali funkcionira.

Razmisli okremi dolje koja suši i ubija gljivice.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Samaritanka, ovo sto ti pricas je preventiva, sada prvo treba rijesiti aktualnu infekciju.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nisam lijecnik, ali zvuci da su antibiotici pretvorili relativno zdravo dijete u bolesno...

ja bih pricekala s upotrebom antibiotika, obicno sve te upale prodju same od sebe. savjeti sto si dobila od samaritanke vrijede i za pospjesivanje izlijecenja i mislim da su jako vazeci.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Jel je dojiš ili ne?
    Koristi li beba dudu varalicu?
    Jesi li počela raditi ili si kući?
    Da li ste na dohrani tj. da li set počeli??
    Kupaš li je u kadici svakodnevno i ulazi joj voda redovito u uši?
    Kako je sa zubićima, kreću li?

Ako je dojiš onda je doji što češće preko dana jer svako sisanje je jako bitno za regulaciju tekućine u ušima i smanjivanje otoka sluznica uha.

Antibiotik je kemija i ona može uzrokovati oštećivanje nježne kožice spolovila zato je bitna po meni dobra njega i držanje bez pelena... na zraku da se ranice počinju sušiti. To istiskuje cjelodnevni angažman, ali funkcionira.

Razmisli okremi dolje koja suši i ubija gljivice.
    Na žalost ne dojim, o razlozima bolje ne, jer nek budu sretni da ih nisam podavila u rodilištu.
    Koristimo dudu varalicu od rođenja, ja radim od njenog 3. mj. jer imam svoju firmu pa moram.
    Već mj dana sam jako smanjila kupanje, na njenu žalost. Kupam je svaki 4-5 dan, a ostale dane je operem u običnoj vodi bez šampona, samo guzu i pipicu. Imamo dva donja zuba već mj. dana.

Znači ok je malo to pustiti bez pelene.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj majoslava prvotno napisa
    nisam lijecnik, ali zvuci da su antibiotici pretvorili relativno zdravo dijete u bolesno...

ja bih pricekala s upotrebom antibiotika, obicno sve te upale prodju same od sebe. savjeti sto si dobila od samaritanke vrijede i za pospjesivanje izlijecenja i mislim da su jako vazeci.
    Kakve upale, pa neka napravi bris da vidi sta je djetetu.

Inace, bas me zanima da li i kada se odraslima napravi takva ziva rana dolje, da li i onda razmisljete proci ce samo od sebe ili ipak idete ginekologu?

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I od prekjučer koristim čistu pantenol mast to sam kupila u ljekarni i prema vlastitom instinktu pomislila da bi to prirodno moglo malo pomoći. I ima pomaka, mali su ali ima ih.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mazati kantarionom u koje si kapnula par kapi čajevca. Svrab i crvenilo će se odmah smiriti.
    A onda odi na bris, da se ne bi vratilo.

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

nenaa imaš pp

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Kakve upale, pa neka napravi bris da vidi sta je djetetu.

Inace, bas me zanima da li i kada se odraslima napravi takva ziva rana dolje, da li i onda razmisljete proci ce samo od sebe ili ipak idete ginekologu?
    vecina bolesti prodje sama od sebe, nije uvijek potrebno 'vidjeti' sto je djetetu, ako se ide za opcim simptomima stanja djeteta.
    djeca se prehlade, dobivaju temperaturu, cesto se i usi uvuku za to, i rijetko im je potreban tretman za to.
    pretjerana i u najvecem broju slucajeva nepotrebna upotreba antibiotika je nesto sto je vec dugo aktualno.

ja sam samo izrazila svoje misljenje i dala moj savjet, prema onome kako ja tretiram sebe i svoju djecu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne mogu jednako tretirati sebe i nju, jer ona jos ne zna izraziti simptome i reci kako se osjeca. Mogu samo nagadjati, a to ne zelim.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja bih stavila plymicol dok ne dođete do pedijatrice u Puli.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nenaa odi s djetetom kod doktora u neku od bolnica.
    "progutaj" sve bezobrazne zaposlenike i traži da se dijete pregleda kak spada, nije za zezati se.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj evo i mene. Doktori su nas poslali kući, pregledali L. i dali mi antibiotik opet. Noćas nam je bila prva noć sa visokom temp. Strašno. To nam je prvi put. Ima temp. od jučer ujutro. Stalno 37.5-38 a kad popuste lijekovi odmah se digne na 39. i više. Cijelu noć kupaj maži, masiraj alkoholom. Još ima temp. Neće jesti, ajde barem popije nešto čaja. Neće spavati.
    Jako sam se prestrašila. Nisam to tako zamišljala kada su mi govorili.
    Situacija dolje je još gora, i biti će još gora po antibiotiku. I za tamo sam dobila uputu neka nastavim sa pantenolom jer se je pokazao najučinkovitiji.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nenaa obavezno izbaci alkohol, postoje drugi načini skidanja temperature.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jesu radili briseve?

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Alkohol je bio spas u magli. Priznajem da me je ulovila panika jutros u tri i kada ni kupanje nije pomoglo bila sam sva sretna da je to pomoglo. A koje su mi alternative? I uzeli su bris, sutra će faksirati nalaz mojoj pedi. Dobili smo vrećicu za dati urin ujutro. Najviše me muči što ne pada temp. od ned. navečer

SIM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Umjesto alkohola kupanje u kadi a kad više neće onda namočiti ručnik u vodu koja je u kadi zamotati ga i preko staviti suhi ručnik.
    Mi smo ti kod običnih viroza znali kuriti 5 dana preko 40.

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Joj evo i mene. Doktori su nas poslali kući, pregledali L. i dali mi antibiotik opet. Noćas nam je bila prva noć sa visokom temp. Strašno. To nam je prvi put. Ima temp. od jučer ujutro. Stalno 37.5-38 a kad popuste lijekovi odmah se digne na 39. i više. Cijelu noć kupaj maži, masiraj alkoholom. Još ima temp. Neće jesti, ajde barem popije nešto čaja. Neće spavati.
    Jako sam se prestrašila. Nisam to tako zamišljala kada su mi govorili.
    Situacija dolje je još gora, i biti će još gora po antibiotiku. I za tamo sam dobila uputu neka nastavim sa pantenolom jer se je pokazao najučinkovitiji.
    Alkoholom se dijeca ne smiju masirati! Alkoholne pare koje se u tom trenutku oslobadaju mogu prilicno stetno djelovati na djecji mozak. To je posebno slucaj kod metilnog alkohola (onaj koji se kupuje u apoteci), ali ni etilni (onaj za pice tipa rakija) nije nista bolji.
    Puno bolja varijanta je kupati dijete u mlakoj vodi te stavljati obloge natopljene samo vodom.
    Dijete takoder mozes malo razgolititi tj ne treba biti utopljeno kada ima tako visoku temperaturu.
    U svakom slucaju puno tekucine.
    Sto se tice lijekova djeci se temperatura smije skidati samo lupocetom (cepici ili sirup) te ibuprofenom (Dalsy) i ta dva lijeka se medusobno mogu kombinirati. Tj lupocet mozes davati svaka 4 sata, a ibuprofen svakih 6 sati.
    I svakako ostani na terapiji antibiotikom onoliko dugo koliko vam je pedijatrica preporucila. Antibiotik se nesmije na svoju ruku prekidati niti preskakati doze.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Cvrčak prvotno napisa
    To je posebno slucaj kod metilnog alkohola (onaj koji se kupuje u apoteci), ali ni etilni (onaj za pice tipa rakija) nije nista bolji.
    Pa šta prodaju metanol u apoteci?? Mislim, možda prodaju, ali u kojoj situaciji bi ga netko kupio?

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

medicinski alkohol sadzi i metilni alkohol u sebi. Sluzi naravno iskljucivo za dezinfekciju rana i nikako za pice.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ok shvatila sam. Nisam je ja natapala u alkoholu i znam za to da je opasno da se ne nadiše zato sam dva put namazala dlanove i prešla preko njenih leđa. To je bio potez očajnika jer je imala 39,8. Stvarno smo i kupali i čepiće i svašta i nakon kraćeg razmišljanja to je bila opcija.
    Danas je bolje. I to bez antibiotika, ali pipica nam stagnira. Probala sam to malo danas sušiti sa talkom i čini mi se da ima malih pomaka. Kupila sam od mustelle bez mirisa.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Cvrčak prvotno napisa
    medicinski alkohol sadzi i metilni alkohol u sebi. Sluzi naravno iskljucivo za dezinfekciju rana i nikako za pice.
    Aethanolum dilutum- razrijeđeni etanol, 70%. Nije li to medicinski alkohol??
    Ne bi li onda sastav na bočici trebao navesti i metanol?? Ne kažem da ti nisi u pravu već da bi to trebalo i pisati na sastavu.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

nenaa, kao odgovor na pitanje iz naslova:
    Na ovom forumu nema službeno registriranih liječnika.
    Poslušaj vaše pedijatre i daj djetetu propisanu terapiju! Oni su uzeli anamnezu, pregledali dijete i dali napraviti pretrage.
    Sve ostalo su nagađanja ili, u najbolju ruku, osobna iskustva koja ne mogu pomoći u vašem konkretnom slučaju.

Pobogu ljudi, nema metanola u medicinskom alkoholu!
    Prije da će se naći u pokojoj domaćoj žestici, jer on je onečišćenje u alkoholu (etanolu).
    U svakom slučaju, ne hladi ništa efikasnije od mlake vode, a isparavanja mogu biti opasna.

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja se onda ispricavam ako grijesim po pitanju metanola u medicinskom alkoholu. Moguce da se to s vremenom promjenilo. Ja vec jako dugo nisam provjeravala sastav. Koliko ja znam svojevremeno su nas upravo na metanol i upozoravali.
    U svakom slucaju etilni ili metilni alkohol svejedno je. Djeci se ne daju oblozi od alkohola zbog alkoholnih para te mogucnosti ostecenja mozga!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mi imamo gljivice nakon upotrebe antibiotika (zinat pa klavocin bid). Moj sinčić (12 mj) je dobio gljivice u ustima. Užas, kao da je imao rane. otišli smo s njim na hitnu i dobili neki oralni gel i već nakon jednog radna se stanje popravilo. Užasno mu je teško to mazati (ugrize me za prst, otima se, vrišti al što se može).
    Mogu si misliti kako je grozno kad se to desi na splovilu. Sretno u borbi s gljivama

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo zdravi smo. Pipicu smo ispirali sa acidiborici, ne znam jel se tako piše, i sa plimicolom mazali. I sad smo puuuuno bolje. Mami je srce mirnije. Još tri dana terapije da budemo sigurni.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pipicu smo ispirali sa acidiborici...
    izbjegavaj bornu kiselinu - u većim količinama je kancergena.

mi ti ovdje služimo za zastrašivanje... te nemoj alkoholom snižavat temperaturu, te nemoj bornom...

drago mi da je mrvica dobro

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    Pipicu smo ispirali sa acidiborici...
    izbjegavaj bornu kiselinu - u većim količinama je kancergena.

mi ti ovdje služimo za zastrašivanje... te nemoj alkoholom snižavat temperaturu, te nemoj bornom...

drago mi da je mrvica dobro
    Znam to za bornu, ali više nije bilo spasa. I sad je super. Ma nema straha ako je mama spretna i normalna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •