Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Namaz od tune

  1. #1
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno Namaz od tune

    Gledala sam malo po pretrazniku, ali cini se da su svi recepti puni majoneze (ili ja nepazljivo citam!).

    Ima li netko recept za pastetu od tune iz salamure... bez majoneze?

  2. #2
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Grrr, nema edita.

    Pastetu, namaz, stogod. Samo da ide na kruh. I da nema majonezu. =)

  3. #3
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Umjesto majoneze stavi maslac.

  4. #4
    Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,219

    Početno

    ili vrhnje.

  5. #5
    sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    493

    Početno

    ja ju pomijesam sa dukatelom i dodam malo limuna i papra. Ustvari mozes zaciniti kako ti drago

  6. #6
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    ... i potom zabrani trudnicama i djeci da to jedu.

  7. #7
    thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,861

    Početno

    ja stavim tunu iz salamure, svježi sir, žlicu maslinovog, češnjak, balsamico, senf.

  8. #8
    Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,219

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    ... i potom zabrani trudnicama i djeci da to jedu.
    koji sastojak je kontroverzan?

  9. #9
    thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,861

    Početno

    živa vjerojatno.

  10. #10
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Teški metali.

  11. #11

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    pod zvjezdarnicom
    Postovi
    1,925

    Početno

    koja tuna je puna teških metala?

    ova koju japanci kupuju od nas za 50$ ili više dolara po kg-u?!

    na kojim su točno ribama rađena ta istraživanja?

    mislim, ako su anatolijske svinje pune teških metala ne znači da su i ličke.



    :/

  12. #12
    joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    183

    Početno

    Ovako je izvrsno:
    1 konzerva tune
    1 glavica sto sitnije isjeckanog crvenog luka
    1 paket (250gr.)sirnog namaza

  13. #13
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Hvala svima.

    Sto se trudnica i djece tice - bit ce prisutno jedno dijete i jedna trudnica. Nitko ih nece prisiliti da ovo jedu!

  14. #14
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj Kaae prvotno napisa
    Hvala svima.

    Sto se trudnica i djece tice - bit ce prisutno jedno dijete i jedna trudnica. Nitko ih nece prisiliti da ovo jedu!
    da, moraš paziti jer ako slučajno pojedu koju fetu kruha s namazom od tune, ne gine im minamata sindrom

  15. #15
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa
    koja tuna je puna teških metala?
    Vjerojatno svaka konzervirana. Osim jadranske koju Japanci pojedu sirovu u sušiju i koju nikada nećeš ni vidjeti na normalnom tržištu i za koju možeš računati da je OK, postoji i tuna iz konzerve, a o tome o kakvoj se divoti radi ukucaj u google "canned tuna pregnancy" i ... brzo će te proći želja za tunom.

  16. #16
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    teški metali ako ju pojedeš skupa s ambalažom

    sorry morala sam...
    eh kad bih uspjela jesti u današnje vrijeme samo zdravu hranu, smeća ima u svemu

  17. #17
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

  18. #18

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    pod zvjezdarnicom
    Postovi
    1,925

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa
    koja tuna je puna teških metala?
    Vjerojatno svaka konzervirana. Osim jadranske koju Japanci pojedu sirovu u sušiju i koju nikada nećeš ni vidjeti na normalnom tržištu i za koju možeš računati da je OK, postoji i tuna iz konzerve, a o tome o kakvoj se divoti radi ukucaj u google "canned tuna pregnancy" i ... brzo će te proći želja za tunom.
    a gle, meni su je kaljski ribar, njegov frend i moj svekar osobno prokuhali i stavili u ulje pa u onu teglu od 5 kg. čisto bijelo meso, ono koje kupuju japanci

    pouzdano znam da postira ima našu /svoju/ tunu, za kategoriju lošiju od ove koju kupuju japanci, ali to je još uvijek odlično. i zadarska adria

    onaj dio koji zapravo nije jestiv - tzv. crno meso - kupuje rio mare od nas, oboji, spreša, kašira, čime ta tuna odn. taj šrot od tume imitira opet to bijelo meso koje kupuju japanci - i to nam masno prodaju

    zato pitam koja to tuna je puna metala

  19. #19

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    pod zvjezdarnicom
    Postovi
    1,925

    Početno

    šrot od tume = šrot od tune

  20. #20
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    ovca_i_janjad, očito dobro kužiš domaće prilike. Tuna koja mi je na pameti je ona uvozna iz trgovačkih lanaca iz konzervi. Imaš li predodžbe odakle dolazi i u kakvom je stanju?

  21. #21
    thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,861

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    ovca_i_janjad, očito dobro kužiš domaće prilike. Tuna koja mi je na pameti je ona uvozna iz trgovačkih lanaca iz konzervi. Imaš li predodžbe odakle dolazi i u kakvom je stanju?
    znači mogu mirne duše kupit domaću tunu ako je ikad više ufatim na ribarnici?
    a pasa? vjerojatno isto. (mačku, ako nema pasa. o morskima pričam, naravno). oprosti Davore, ja baš tebi vegetarijancu tu krenula s tim morskim životinjama :aparatic.

  22. #22
    grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    260

    Početno

    Recept za tunu ili bilo koju pečenu ili kuhanu ribu.
    Očišćena riba se pomiješa sa kuhanim i pasiranim krumpirom u omjeru pola pola te se začini maslinovim uljem , jako sitno izrezanom kapulicom, češnjakom, limunovim sokom, peršinom, soli i paprom. Uz prepečeni kruh i masline njami, njami.

  23. #23
    ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    503

    Početno

    Meni je super baza za namaze razne pa i riblje- slanutak

  24. #24

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Po tome ispada da mi kontinentalci apsolutno nista (sto sami ne uzgojimo) ne bi smjeli jesti. Srecom pa imam baku u Zagorju, odakle vucem veci dio namirnica, ali daleko od toga da mogu znati odakle je doslo sjeme (osim ako nije nase, visegodisnje itd...). Ne znam, ne volim takve krajnosti, nek se nitko ne uvrijedi. A, autorica je trazila recept za namaz, ne kvalitativnu procjenu namirnice.


    Inace, obozavam Postirinu tunu.

  25. #25

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Mislim, na kraju zaboravih napisati recept

    cijedim tunu
    ubacim malo putra
    sol, papar
    moze i kuhano jaje, ali ne mora
    dvije, tri masline (po mogucnosti crne)
    krastavac ili dva (ovisno o kolicini)
    ako imas i zlicicu pesta
    malo vrhnja (ako ne ide majoneza)

  26. #26
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    E, to ti nije košer.

  27. #27
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Davore, na nekom drugom topicu, vise pojma nemam kojem i zasto, napisano je da tunjevina iz Postira, pakirana u cetvrtastu konzervu potice iz Jadrana. Sve okrugle konzerve su uvuzne.

  28. #28
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Tako nekako sam i mislio. Jadranska tuna je previše vrijedna da se to ne bi jasno istaklo. Dakle, teški metali.

  29. #29
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    Davore, na nekom drugom topicu, vise pojma nemam kojem i zasto, napisano je da tunjevina iz Postira, pakirana u cetvrtastu konzervu potice iz Jadrana. Sve okrugle konzerve su uvuzne.
    na ovom topicu je apricot pisala o tome...

    mislim da ima i negdje drugdje ali nemam pojma di

  30. #30

    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Pula
    Postovi
    13

    Početno Re: Namaz od tune

    Citiraj Kaae prvotno napisa
    Gledala sam malo po pretrazniku, ali cini se da su svi recepti puni majoneze (ili ja nepazljivo citam!).

    Ima li netko recept za pastetu od tune iz salamure... bez majoneze?
    moj recept u originalu ide ovako:
    koliko konzerva od tune od 80 gr toliko topljenog sira (u trokutima) Zdenka,Sirela...
    Ako radiš veću količinu(4 konzerve), možeš staviti i 5 trokuta sira.

    E tako je to u originalu, ja dodam soli, papra, malo senfa i malo majoneze, ali možeš slobodno bez ova dva posljednja sastojka. Isprobano je i dobro je. Ja najradje koristim rio mare, ako i nije rio, onda svakako uzmi tunu u komadima, ne onako smrvljenu u komadićima.
    Sve sastojke izmiksaš.

  31. #31
    lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    1,328

    Početno

    a što je sa onim šniclama tune što se prodaju po supermarketima?ledo,mislim...ja priznajem da sam ovisnik o tuni na odvikavanju.iako,nisam je ni takla u trudnoći...
    ja sam radila paštetu u davne dane neznanja o tunoštetnosti ovako:
    konzerva tune+konzerva ringlice+maslac+češnjak+papar+sol+peršin+kapari +limun+konjak+vlasac
    ili u jednostavnijoj varijanti tuna+maslac+češnjak+peršin (umjesto maslaca mi je fini i abc sir)

  32. #32

    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Postovi
    131

    Početno

    nekoliko varijacija radim.
    zadnja je bila - tuna, sir, vlasac, luk (nekad crveni, nekad poriluk), sol i curry (nekad i chilli)

    prije toga: tuna, malo vrhnja, kis.krastavci, luk, začini, sok od limuna...
    Ovo sredim sa štapnim do kraja

    Mažem na francuz, nekad tostiram i prmažem češnjakom (kad radim pikantniju verziju), ukrasim z.salatom, ili kolutićima krastavaca, naribanom mrkvicom...

  33. #33
    Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    kun
    Postovi
    2,244

    Početno

    dal netko zna kako pripremiti svjezu tunu za pašetetu/namaz?
    dal da je kuham ili nesto drugo?

    ja imam Jadransku tunu frisku

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •