Gledala sam malo po pretrazniku, ali cini se da su svi recepti puni majoneze (ili ja nepazljivo citam!).
Ima li netko recept za pastetu od tune iz salamure... bez majoneze?
Gledala sam malo po pretrazniku, ali cini se da su svi recepti puni majoneze (ili ja nepazljivo citam!).
Ima li netko recept za pastetu od tune iz salamure... bez majoneze?
Grrr, nema edita.
Pastetu, namaz, stogod. Samo da ide na kruh. I da nema majonezu. =)
ja ju pomijesam sa dukatelom i dodam malo limuna i papra. Ustvari mozes zaciniti kako ti drago![]()
ja stavim tunu iz salamure, svježi sir, žlicu maslinovog, češnjak, balsamico, senf.
koji sastojak je kontroverzan?Davor prvotno napisa
koja tuna je puna teških metala?
ova koju japanci kupuju od nas za 50$ ili više dolara po kg-u?!
na kojim su točno ribama rađena ta istraživanja?
mislim, ako su anatolijske svinje pune teških metala ne znači da su i ličke.
:/
Ovako je izvrsno:
1 konzerva tune
1 glavica sto sitnije isjeckanog crvenog luka
1 paket (250gr.)sirnog namaza
Hvala svima.
Sto se trudnica i djece tice - bit ce prisutno jedno dijete i jedna trudnica. Nitko ih nece prisiliti da ovo jedu!
da, moraš paziti jer ako slučajno pojedu koju fetu kruha s namazom od tune, ne gine im minamata sindromKaae prvotno napisa
![]()
Vjerojatno svaka konzervirana. Osim jadranske koju Japanci pojedu sirovu u sušiju i koju nikada nećeš ni vidjeti na normalnom tržištu i za koju možeš računati da je OK, postoji i tuna iz konzerve, a o tome o kakvoj se divoti radi ukucaj u google "canned tuna pregnancy" i ... brzo će te proći želja za tunom.ovca_i_janjad prvotno napisa
teški metali ako ju pojedeš skupa s ambalažom![]()
sorry morala sam...
eh kad bih uspjela jesti u današnje vrijeme samo zdravu hranu, smeća ima u svemu
Evo, gle kakve stvari isplivaju: http://www.chicagotribune.com/featur...,3412343.story
a gle, meni su je kaljski ribar, njegov frend i moj svekar osobno prokuhali i stavili u ulje pa u onu teglu od 5 kg. čisto bijelo meso, ono koje kupuju japanciDavor prvotno napisa
pouzdano znam da postira ima našu /svoju/ tunu, za kategoriju lošiju od ove koju kupuju japanci, ali to je još uvijek odlično. i zadarska adria
onaj dio koji zapravo nije jestiv - tzv. crno meso - kupuje rio mare od nas, oboji, spreša, kašira, čime ta tuna odn. taj šrot od tume imitira opet to bijelo meso koje kupuju japanci - i to nam masno prodaju
zato pitam koja to tuna je puna metala
šrot od tume = šrot od tune![]()
ovca_i_janjad, očito dobro kužiš domaće prilike. Tuna koja mi je na pameti je ona uvozna iz trgovačkih lanaca iz konzervi. Imaš li predodžbe odakle dolazi i u kakvom je stanju?
znači mogu mirne duše kupit domaću tunu ako je ikad više ufatim na ribarnici?Davor prvotno napisa
a pasa? vjerojatno isto. (mačku, ako nema pasa. o morskima pričam, naravno). oprosti Davore, ja baš tebi vegetarijancu tu krenula s tim morskim životinjama :aparatic.
Recept za tunu ili bilo koju pečenu ili kuhanu ribu.
Očišćena riba se pomiješa sa kuhanim i pasiranim krumpirom u omjeru pola pola te se začini maslinovim uljem , jako sitno izrezanom kapulicom, češnjakom, limunovim sokom, peršinom, soli i paprom. Uz prepečeni kruh i masline njami, njami.
Po tome ispada da mi kontinentalci apsolutno nista (sto sami ne uzgojimo) ne bi smjeli jesti. Srecom pa imam baku u Zagorju, odakle vucem veci dio namirnica, ali daleko od toga da mogu znati odakle je doslo sjeme (osim ako nije nase, visegodisnje itd...). Ne znam, ne volim takve krajnosti, nek se nitko ne uvrijedi. A, autorica je trazila recept za namaz, ne kvalitativnu procjenu namirnice.
Inace, obozavam Postirinu tunu.
Mislim, na kraju zaboravih napisati recept
cijedim tunu
ubacim malo putra
sol, papar
moze i kuhano jaje, ali ne mora
dvije, tri masline (po mogucnosti crne)
krastavac ili dva (ovisno o kolicini)
ako imas i zlicicu pesta
malo vrhnja (ako ne ide majoneza)
Davore, na nekom drugom topicu, vise pojma nemam kojem i zasto, napisano je da tunjevina iz Postira, pakirana u cetvrtastu konzervu potice iz Jadrana. Sve okrugle konzerve su uvuzne.
Tako nekako sam i mislio. Jadranska tuna je previše vrijedna da se to ne bi jasno istaklo. Dakle, teški metali.
na ovom topicu je apricot pisala o tome...marta prvotno napisa
mislim da ima i negdje drugdje ali nemam pojma di![]()
moj recept u originalu ide ovako:Kaae prvotno napisa
koliko konzerva od tune od 80 gr toliko topljenog sira (u trokutima) Zdenka,Sirela...
Ako radiš veću količinu(4 konzerve), možeš staviti i 5 trokuta sira.
E tako je to u originalu, ja dodam soli, papra, malo senfa i malo majoneze, ali možeš slobodno bez ova dva posljednja sastojka. Isprobano je i dobro je. Ja najradje koristim rio mare, ako i nije rio, onda svakako uzmi tunu u komadima, ne onako smrvljenu u komadićima.
Sve sastojke izmiksaš.![]()
a što je sa onim šniclama tune što se prodaju po supermarketima?ledo,mislim...ja priznajem da sam ovisnik o tuni na odvikavanju.iako,nisam je ni takla u trudnoći...![]()
ja sam radila paštetu u davne dane neznanja o tunoštetnosti ovako:
konzerva tune+konzerva ringlice+maslac+češnjak+papar+sol+peršin+kapari +limun+konjak+vlasac
ili u jednostavnijoj varijanti tuna+maslac+češnjak+peršin (umjesto maslaca mi je fini i abc sir)
nekoliko varijacija radim.
zadnja je bila - tuna, sir, vlasac, luk (nekad crveni, nekad poriluk), sol i curry (nekad i chilli)
prije toga: tuna, malo vrhnja, kis.krastavci, luk, začini, sok od limuna...
Ovo sredim sa štapnim do kraja
Mažem na francuz, nekad tostiram i prmažem češnjakom (kad radim pikantniju verziju), ukrasim z.salatom, ili kolutićima krastavaca, naribanom mrkvicom...
dal netko zna kako pripremiti svjezu tunu za pašetetu/namaz?
dal da je kuham ili nesto drugo?
ja imam Jadransku tunufrisku