-
Iako je moja kći odlikašica i ja sam se zaprepastila kad sam na roditeljskom ,a kasnije i od kćeri čula da njihova učiteljica jako strogo ocjenjuje.Jedna pogreška-četvorka,dvije-trojka.Iako,ponavljam do sada nismo imali iskustva sa ocjenama manjim od pet,mene je ovakva strogoća šokirala i ja sam na jednim informacijama pitala učiteljicu da mi to malo prokomentira,odnosno objasni s naglaskom da joj se nipošto ne želim miješati u posao,već da me samo zanima kako je ona došla do tog kriterija.I šta mi je rekla?U biti ništa nova,samo da ona ima takav kriterij i da ne smatra to lošim i strogim,da po njenom kriteriju učenik koji u drugom razredu računa na prste(a ima ih još dosta,koliko čujem) nije zaslužio pozitivnu ocjenu,kao ni učenik koji slovka dok čita...
Pravilnik o ocjenjivanju nas neće učiniti ništa pametnijima,strogo,odnosno blago ocjenjivanje isključivo ima veze s osobni kriterijima učitelja i bojim se da tu nema pomoći.Po meni je čak mnogo bolje da je učitelj stroži,nego da popušta.Znam,teško je gledati svoje dijete kako pati zbog toga i teško je biti objektivan,ali ni sa optužbama učitelja se ništa neće postići,jer kako dokazati da učitelj nema iste kriterije prema svima?Možda je najbolje potaknuti dijete da se više trudi,pa onda ukoliko testovi budu bez pogrešaka ni petice neće izostati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma