Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: odbija siku sa 7mjeseci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno odbija siku sa 7mjeseci

Drage mame dojilice
    moja beba stara 7 mjeseci i desetak dana odbija dnevno dojenje. Od 6 mjeseca dojim ju 4 puta dnevno svaka 4 sata dakle u 8,12, 16 i 20 sati. Ne drzim se reda nego nakon dnevnog spavanja nudim joj siku pa tek onda kasice. Inace luda je za kasicama u svakom obliku i obozava zlicu.Svaki novi okus ju odusevljeva i imam osjecaj da joj je sika totalno dosadila. Ujutro i navece jede malo bolje otprilike desetak minuta al po danu samo povuce i ostavi. to traje vec nekoliko dana tj. otkad smo iz Zg dosli kod bake na more. Jel to mozda zbog vrucina ili prelazi na jutarnje i vecernje dojenje. Zanima me kad bebe otprilike prekidaju to dojenje i jeli normalno za 7 mjeseci tako reducirati mlijeko. Ja se izdajam i u kasice stavim mlijeko a popodne za treci obrok dam mlijecnu kasicu od zobi il palentu. Dohranu smo poceli sa 5,5 mjeseci. Molim savjet i vasa iskustva.Ima vec 4 zuba i peti na putu i sike mi je skroz izgrizla pa su ranjave pa joj mozda to smeta. Al buduci da ujutro i navece kako tako jede mislim da to nije problem.malo sam tuzna jer svugdje citam da je do godine dana mlijeko osnova prehrane a njoj je vise ko neki nametnuti dodatak.Kasice kad pojede pojede punu onu djecju zdjelicu, stolica uredna i ona je vesela. U cem je problem?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čitajući tvoj post vidim da je kod tvoje bebe najvjerojatnije uzrok odbijanja podoja to što ste promijenile mjesto boravka(došli ste na more) kao i to što joj rastu zubi pa ju to smeta. Kažeš da su ti bradavice izgrižene. Jesi li možda koji put viknula na nju kad te ugrizla jer možda se i od toga prepala? Super je što izdajaš mlijeko i daješ joj u kašicama. Tako dobije potrebnu količinu a tebi se neće grudi prepuniti.
    Ne boj se, tvoja beba ne prestaje dojiti, već ju je nešto od onog što si navela privremeno odbilo od dojke.
    Budući da ste promijenili mjesto boravka, probaj ju ponovno vratiti na dojenje kao prvo tako da dojite u odvojenoj prostoriji, mirnoj i polumračnoj sobi, razodijeni ju samo u pelenu i oslobodi se ti odjeće oko dojke tako da bude što veći kontakt tvoje i njene kože. Ugasi TV, radio i sve što bi ju moglo omesti. Dojite sve dok ne primijetiš da je beba postala napeta. Nemoj je onda dalje siliti već probajte malo kasnije da ona uz dojenje uvijek veže pozitivne osjećaje.
    Možeš ju probati dojiti hodajući noseći ju u marami. Neke bebe rađe doje dok se hoda nego kad se sjedi ili leži na mjestu. Također ju možeš dojiti i u polusnu, i tijekom dnevnog i tijekom noćnog spavanja. Spavajte zajedno u krevetu, puno se mazite i imajte što više tjelesnog kontakta i kroz nekoliko dana bi se sve trebalo vratiti na uobičajeni ritam do prije 10 dana.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

samo cu iznjet iskustvo moje mame

kaze da je meni sika dojadila vec s 6 mjeseci, mene je odusevila dohrana
    nesto u stilu da sam bila polijena za cicat, da mi se svidjelo kako s zlicom dobivam bez po muke papicu plus uzitak novih okusa )
    s napomenom da su tad zapocinjali dohranu vec s 3 mjeseca, i to kakvu dohranu, med, secer, masne juhice,jajca,sirevi,jogurtici,mesine itd.
    (s tim da je imala puno mlijeka i dosta se morala izdajat da ne dobije upalu ako se dobro sjecam njenih prica)
    dok je seka "visila" na njoj do 18 mjeseci, mada ona i dan danas je njezin priljepak dok ja glumatam vise cool facu kojoj ne treba previse izmjenjava njeznosti s mamitom )) 8)

niki

Početno

Nasoj je curici 8 mjeseci, dohranu smo poceli sa 6, i u zadnjih mjesec dana sam i ja primjetila ono o cemu pise sarah: vise ju zanima sve oko nje, nego cica, tj. malo povuce, pa se okrene, smije, gleda oko sebe, i to tako traje oko pola sata, dok ne odustanemo i pocnemo raditi nesto drugo, pa probamo opet (nekad uspoje, nekad ne). Bilo bi mi strasno zao da odustanemo od dojenja, ali mi se cini da je to vise ne zadovoljava kao ranije. I da, nismo promijenile mjesto boravka, niti okruzenje u kojem dojimo, samo vidim da je zainteresirana za cicu ujutro i navecer, a preko dana tako-tako.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sarah, postoji li mogucnost da si trudna? Mihael je prestao sisati sa nekakvih 9 mjeseci, ja sam bila trudna i valjda se zbog hormona promijenio okus mlijeka, pa vise nije preko dana htio jesti, samo u snu, a ubrzo ni to, pa smo presli na adaptirano.

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sarah, kao prvo, ne zabrinjavaj se previse oko svega toga, i tvoja nervoza moze utjecati na njeno ne/dojenje.
    pokusaj mi odgovoriti na neka pitanja:
    dal' je ovo jako stresno razdoblje za tebe, pa mozda beba osjeti i zato odbija?
    jesi li mozda dobila menstruaciju?
    jesi li mozda u zadnje vrijeme mijenjala sampone, dezodoranse, kreme...i sl?
    kakav joj je unos tekucine? pije li ista preko dana, i koliko?

obicno djeca do godine dana ne prestaju spontano dojiti. faze su obicno kratkotrajne (nervoza, zubici...) a moze doci i do strajka dojenja. sada su i u fazi upoznavanja okoline, pa je sve zanimljivije nego cica, ali i to ce proci . jedini je lijek biti uporan i pratiti dijete, te ga pokusati dojiti kada je smireno, okolinu koliko je moguce srediti (ukloniti sva "smetala"), i rezultati nece izostati. i ti se moras malo opustiti i odmoriti jer nervoza moze samo biti kontraproduktivna.
    nadam se da ce ovo sve brzo proci, pokusaj se javiti sa odgovorima da dokucimo sto je u pitanju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li slucajno pusis?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj ne pusim, totalno sam healh freak.

Evo odgovora.
    Pod stresom nisam , kod mame sam uzivam u suncu i odmoru, moguce da je promjena okoline djelovala na nju.Non stop ocekuje da neko udje u nasu sobu i kad zavrsi s dojenjem odma u sjedeci polozaj.nikad nije voljela lezati niti se stiskati na prsima a sad je svaki sum smeta pa odma pusti siku i gleda di je sto.
    Menstruacije jos nemam
    Uvijek se tusiram istom kupkom ko i ona.
    Unos tekucine joj je katastrofalan i to mi je veliki problem, Vodu pije jako malo na gutljaje mozda 3,4 dnevno. Pije na didakticku casu i kad je sok unutra popije skoro sve al vodu srkne i onda izbaci van kao da se igra ili samo grgla i to je strasno zabavlja.Na bocicu ne zna piti, na zlicicu joj dajem al pola prolije .Dajem joj juhicu kaktkad da bar nesto vode popije.

Sinoc je dobro sisala, jutros malo slabije a sad iza 12 ravno jednu minutu. Izgleda da nije gladna al za 10ak minuta kad vidi svoju kasicu poluditce od zelje da je sto prije smaze. I ako nakon sto je pojede vidi nekog za stolom kako jede siri ruke i zeli da joj das malo. Sve to djeluje jako zabavno al meni je zao da nece siku a mogla bi sve ostalo jest konstatno, osim toga ne bi htjela stvarat naviku da nonstop ima nesto u ruci i gricka jer to nema smisla niti je zdravo za djecu.
    Prosli tjedan je bila prrehladjena pa od nisica nije mogla sisat zadnjih dana je nosic cist al grlo puno sekreta mozda je tu kvaka. malo kaslje al to ne uspijeva iskasljat.

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prosli tjedan je bila prrehladjena pa od nisica nije mogla sisat zadnjih dana je nosic cist al grlo puno sekreta mozda je tu kvaka. malo kaslje al to ne uspijeva iskasljat.
    moguce je da tu lezi problem. najbolje ces vidjeti ako je pratis sljedecih par dana, vidi kako ide s tim nosicem jer djecici obicno zacepljen ili curkav nos smetaju za dojenje (makar nije pravilo). pokusaj joj dati dovoljno tekucine, prati mokre pelene, i dalje pokusavaj dojiti u smirenom okruzju.
    i naravno, javljaj kako ide

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno podizem topic

slicna situacija i brine me jer ipak nije isto
    mozda je prerano za tvrditi da odbija cicu ali...
    moze li malo cudo prestati cicati jer ima temperaturu?
    bornic ima 7,5 mj. naime, jucer je pocela temperatura 38 i varira izmedju 37.6 i 38.2 cijeli dan i danas, a cudo osim temperature i kenjkavosti uzrokovane njom nema drugih simptoma bolesti pa mislim da su zubici u pitanju..e a sto se dojenja tice, ujutro pocica dok jos napol cori sa mnom, a onda tokom dana mozda jednom, sve do veceri kad opet normalno povuce.
    u medjuvremenu jede kasice kao da se nis neobicno ne dogadja (vodu ne voli bas, vise ju koristi za grgljanje i pravljenje neobicnih zvukova)
    sto se temp tice MISLIM da su zubi jer do sad nije niti jedan izbio i sasvim nam je nova situacija (a nije bio ni bolestan do sada pa ne znam prepoznati da li je mozda nes drugo u pitanju)
    osjecam se tak izgubljeno jer koliko god vjerujem svojoj intuiciji uopce nisam ziher sta ni kako sad.
    do sada je bio mali pozderuh i bez obzira na svu dohranu cica je bila najbolja stvar na svijetu
    nisam pametna sta da radim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ista je stvar i kod nas, totalni interes za sv oko sebe, a najmanje za ciku, pa s bradavicom u mojim ustima okreće glavu 8) .
    Jede normalno samo rano ujutro i prije spavanja navečer. tješim se da preko dana ipak uzima koliko je gladan.
    Kašicu od voća dajem iza jutarnjeg spavanja i to pojede trećinu male kašice. Iza toga popije malo vode na žlicu. Ciku nudim prije. Razmišljam da li je ok ako mu ostatak kašice ponudim i za međuobrok popodne. Što mislite?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mozete mislit kako je meni kad po +30 stepeni pjesacim od posla do kuce, na pauzi, kako bih dojila, a on onda povuce 6 puta, a onda izbaci cicu, pogleda me u oci i pocne "pricati" sa mnom...
    Danas sam jos dobila menstruaciju....mogu zamislit dramu.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ovo postaje sve gore. Mali covjek sad doji na MOJ zahtjev i to opet povuce par puta i otkotrlja se svojim poslom....Frustrirana sam i nemam ga volje prisiljavati, ako insistiram on se rasplace...Nocu vise ne doji, naime prespava cijelu noc, a ujutro se budi kad i ja moram na posao...Sta da radim, ako ovo nastavi ostacu bez mlijeka...?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ninet, pocni se izdajat, pa barem rucno da odrzis mlijeko u nekim kolicinama. Ako to zelis, of course.
    No, necu ti JA davati savjete koja se isto na ostalim topicima zali da moj malac nece siku vise ko prije
    Jer nam se to oni svete sto smo pocele raditi :? :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sve je moguce...ja sam cak primijetila da se ujutro kad se probudi prvo obrati tati, pa tek onda meni....:grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
    A izdajanje...uhhh, ne da mi je zlo od toga, nije da me boli, ali imam nekakav neobjasnjiv otpor (znam da je bolesno, ali ja kad se izdajam, osjecam se kao 1 krava 2 mucenica 3 mazohista ). A voljela bih dojiti malca bar jos koji mjesec. Po svoj prilici cu morat savladati taj otpor....

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Tako je i meni bilo s izdajanjem - odgadjala sam ga do zadnjeg trena.
    No, kad pocnes, vise uopce o tome ne razmisljas. Ako razmisljas, onda ces imati problema s otpustanjem mlijeka. Ja sam zato morala ustrcavati Sintocin da se lakse opustim kad vidim da mlijeko ipak curi.
    Ne znam uopce zasto sam imala takav otpor prema izdajanju :/
    No, vidim ako preskocim to popodnevno izdajanje sljedeci dan vec imam znatno manje mlijeka.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Sve vas čitam i mislim si kak je kod nas isto vec nekih desetak dana. uopce ga ne zanima cica osim kad se navecer uspavljuje. Doji samo kad mu ja dajem, znaci uopce ne pokazuje znakove da je gladan i da bi htio,a kad je na cici uoce ga ne zanima, malo povuce pa zvjeri okolo, rzgovara sa bradavicom i tak.. i imam osjecaj da mi se cice vise nepune kak treba.. e, da.. al mi još nismo počeli s nadohranom?? il da polako krenemo? ( mišić ima 5,5 mj)

Kak da ga privoljim?
    Nisu zubi, nije temp., mislim da nema nekog posebnog razloga.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako je sve ostalo uredu, ja na tvom mjestu ne bih jos pocinjala sa nadohranom, pa ostaje vam jos dvije sedmice. Da je gladan, plakao bi on. Ovo kod mene je zato sto mu cica vise ne sluzi u nutritivne svrhe vec za zaj......ciju. PS / jucer je nicim izazvan cicio cijelih 15 min.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

J. danas prvi put prespavao ciiijelu noc!! Pa je bome cicao ujutro pol sata jer je bio glaadan.. e sad vidjet cu kak ce prek dana.
    Ma nisam ni ja htjela počet nadohranu prije šest mj. mada mi je ped. savjetovala da počnem poolako sa 5,5. Da, da, znam sve za i protiv. hm, vidjet ću...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •