Results 1 to 9 of 9

Thread: Mrkač - brodet?

  1. #1
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default Mrkač - brodet?

    Napravila bih večeras za sutra mrkače na brodet ili neki drugi način koji može prespavati. Što moram napraviti da ne bude žilavo? Može li koji isprobani recept?

    Znam da sam ovo trebala pitati odmah ujutro, a ne sad pred kraj radnog vremena kad svi nadoknađuju prijepodnevno forumiranje

  2. #2
    Sun's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    ni na nebu ni na zemlji
    Posts
    3,379

    Default

    pa samo dugo kuhaš, nema tu neke filozofije.
    jesu bili smrznuti?
    ako nisu onda ih izlupaj s nečim prije nego što staviš kuhat, a ako jesu onda neće bit žilavi

  3. #3

    Join Date
    May 2006
    Location
    pod zvjezdarnicom
    Posts
    1,925

    Default

    ja bih obično na salatu, takvu najviše volim, bez krumpira

    iz leda, bez vode, na srednje jako ili malo slabije od toga, kuhanje u vlastitoj vodi /moru/, bez dodavanja soli. nakon sat vremena smanjiti i pustiti još sat vremena, eventualno provjeriti koliko vode je ostalo pa mrvicu dodati na kraju

    rezati na jako tanko

    začiniti po volji /meni puno maslinovog ulja, puno limuna, puno kapule, malo papra, možda malo kapara

    oprez - kuhanje je objašnjeno za veću hobotnicu, ja ne kupujem male jer budu ukusnije velike (bude za dva puta)

  4. #4
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Lijek protiv žilavosti - kuhaj 45 min u ekspres loncu

  5. #5
    Osoblje foruma Bubica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,700

    Default

    kako ju spremate na brudet? Nikada tako nisam jela, ja ju obicno pecem ili na leso s krompirom.

  6. #6
    thalia's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    1,861

    Default

    Balarosa, jel možemo mi doć kad S. pokupim iz vritća?

    šalim seeeee

  7. #7
    Sun's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    ni na nebu ni na zemlji
    Posts
    3,379

    Default

    kuhaš sat vremena ili koliko već treba da bude mekana u vodi.

    onda u drugoj padeli na maslinovom prodinstam kapulu pa češanj, pa dodam pomidor nasjeckani i začine i podljevam onom vodom u kojoj se kuhala hoba. Na kraju dodam nju narezanu na komadiće da se još malo prodinsta et voila...

    i obavezno palentu kompiricu uz to

    al pod peku bi ju ja još rađe. uf, vidim da ću morat posegnuti u zamrzivač

  8. #8
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    "Što je to bilo prije nego si počela kuhati?" (c) MM
    Za kaznu će morati jesti. Radila sam ovako kako Sun piše, samo sam pomidor stavila zadnji i dodala celer. Nešto sam zbrljavila, valjda predugo dinstala i presitno narezala, izgleda kao kaša iz koje tu i tamo viri neki pipak. Ma jestivo je, čak i ukusno, samo bih pala na vizualnom. A palenta će ipak biti instant.

  9. #9
    Sun's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    ni na nebu ni na zemlji
    Posts
    3,379

    Default


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •