Ja sam imala macu u stanu.
Kad je stigla kod nas (bila je stara 3mj) već je, srećom, bila naučena na vršenje nužde u pijesak. Mačke su izrazite čistunke i kad se jednom nauči na mjesto vršenja nužde, nikad neće zgriješiti po tom pitanju. Mačji wc-i koji su skroz zatvoreni ( imaju krov, nije samo posuda) su najpraktičniji jer ne izlazi pijesak iz njih i bolje zadržavaju neugodne mirise. Meni se Natusan pijesak pokazao najboljim.
Što se tiče hrane, vrlo je jednostavno - treba imati svoju posudicu i briketiće za mačke (nije dobro hranjenje našom hranom)
Što se tiče cijepljenja, nikad ju nismo puštali van i nije dolazila u kontakt s drugim mačkama pa ju nismo ni cijepili. Jedino smo davali neki lijek protiv glista ali nakon nekog vremena smo prestali jer ih nije imala. Tretirali smo ju dva puta jer je imala buhice (s njima je i došla) s nekim sredstvom koje ima djelovanje nekoliko mjeseci.
Što se tiče pasmine, moja je bila miješana.
Možda treba pripaziti i na spol mačke. Po mom iskustvu muški su puno mazniji i privrženiji. Ženke su često malo asocijalnije i više vole samovati.
Što se tiče dlaka - ne mogu reći da ih nema ali razvije se tolerancija![]()
Grebanje - moraju imati neko mjesto gdje će oštriti kandžice, obično si same odaberu što im se sviđa pa ili to žrtvuješ ili ih učiš na nešto drugo.
Ako još kako mogu pomoći, slobodno pitaj.

Odgovori s citatom