Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: reflux ili ?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno reflux ili ?

znam da se o tome već pisalo, ali iako sam puno o tome čitala nisam sigurna što učiniti. beba će mi sutra imati 3 tjedna.isključivo je dojim no muku mučimo s bljuckanjem. ponekad je to samo bljuckanje, a nekad i malo jače-u mlazu. muči me to što se ne događa samo nakon hranjenja nego i cijelo vrijeme do idućeg hranjenja. čak i onako usireno već zna izaći. ona dobro napreduje, puno kaka, žuto je ali ju ovo jako muči.svaki put prije zaplače, nekad podrigne i onda izleti mlijeko. pobala sam ju dojiti u položaju nogometne lopte, prekidamo dojenje radi podrigivanja, ali ništa. od jučer ne jedem mandarine, izbacila i mlijeko i mliječne proizvode, ali još nema efekta. da li trebam pedijatru ili da ovako nastavimo u nadi da će se smiriti?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mislim da bi trebala pregled i savjet pedijatra.
    Naravno uz oprez dali je prodojeći pa onda dalje sukladno tome.
    Da nebi bio savjet preći na AD ili još bolje rižine pahuljice.
    A evo ovdje tekst o refluksu ako već nisi pročitala:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1945

A i možeš nazvati SOS pa razgovarati sa savjetnicom koja će te najbolje uputiti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Napomeni pedijatrici da beba dosta bljucka, no iz iskustva cu ti reci da sve dok beba dobro napreduje ne rade se nikakve pretrage i nista se nepoduzima. kod refluksa najbolje je majcino mlijeko, najlakse je za bebin zelucic. ar formule pomazu, ali to je tek opcija ako majka ne doji.
    sto cesce dizi bebicu da podrigne, kad bude veca mozes ju staviti da legne na stomacic(uz tvoj nadzor) i nakon toga podici to cesto pomogne kod podrigivanja. iako ti se ponekad cini da je beba vratila veliku kolicinu hrane to sam tako izgleda. sad ti se to cini daleko, al bit ce lakse kad beba pocne sjediti.
    ak imas jos neko pitanje, slobodno upitaj. mi smo se mucili sa bljuckanjem dok curka nije prohodala, bljuckala je i dok je puzala.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

i moj sin je imao refluks. čim se vraća usireno mlijeko znači da ono dolazi iz želuca (to je razlika od bljuckanja). nama je refluks prošao negdje sa 3 mjeseca. podigli smo madrac u krevetu malo da mu je bilo lakše. tijekom dojenja prekidaj i digni na "podrig", nakon dojenja još neko vrijeme drži podignutu bebu da se papica slegne. cicanje je najlakše probavljivo i zato ne odustaj. i probaj dojiti više puta po manje jer kad je bušica puna onda se normalno i lakše diže hrana. sve u svemu papati češće a manje i povišen položaj. moj sin nije ni noću spavao jer mu se dizalo zgrušano mlijeko i mučila ga žgaravica pa je cvilio i plakao i baš sam vidjela po njegovom licu kad mu se digla žgaravica. muku smo mučili ali sa nekih 3 mj je prošlo (ne prije) - kad svi mišići postanu jači a time i sfinkter jednjak-želudac. naravno, sve ovo uz uvjet da beba napreduje a ne da joj ovo ometa napredak.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hvala na odgovorima. mislim da dobro napreduje jer puno kaka i sve eu stolice žute. a i naočigled raste. još par dana pa ćemo na prvi pregled kod pedijatra pa ćemo vidjeti. Digla sam madrac malo i sve ovo radimo što ste predložile pa ćemo nekako izdržati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •