Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 144

Tema: rastava da ili ne

Datum pristupanja
    May 2008

Početno rastava da ili ne

otvorit cu ovu temu jer se jucer nesto zanimljivo dogodilo, dok sam ja bila vani moj muz je isao citati postu na e-mailu i nasao topic pod nazivom RAZVOD i poceo citati i svatio da sam to ja pisala nazvao me na mobitel i rekao da dodjem doma odmah s vrata sam vidla da PLACE vec sam mislila da je netko umro NEDAO BOG a on mi rekao zar me vise ne volis pa se zelis rastati, kaze varaj me prestani voljeti samo ostani tu u stanu s mihaelom nece nitko znati nase probleme necu spavati u nasem krevetu i to je ukratko ali svoje mame se nije dotakao kaze da joj nemoze nista reci i dalje zove najmanje 10 puta na dan i dalje se kriza kaj nedajem dohranu i nezelim hodalicu sto po ovakvoj zimi idemo malo setati OCITO HOCE DA USPAVAM MIHAELA U ZIMSKI SAN, nemoze pojmiti da ja pisem i trazim iskustva na rodi, sto zelim i ja vidjeti svoju mamu a ne samo nju sto zelim da miki ide u vrtic a ne da ga ona cuva i tome slicno. recite kaj napraviti nju se nemoze preodgojiti a ja sve sto kazem ona popljuva

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa nećeš se valjda rastati zato što bi svekrva unuka stavila u hodalicu :shock:
    evo, i meni suza u oku kad sam pročitala reakciju tm-a.
    prvo, jel' živite zajedno sa svekrvom?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iz ovog vidim da te muz treba i voli, ali i vrlo cijeni i postuje svoju majku. Zasto se jednostavno ne oglusis na svekrvu?! ...i nastavis sa svojim zivotom....kao sto je netko prije rekao prva godina sa djetetom je najteza (ali uistinu) kasnije je sve lakse!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

baš me ovo dirnulo sa TM

očito ima nade a vas

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

upletanje svekrve u vas zivot je jako LOS razlog za rastavu braka ako je to jedini razlog, posebno ako tm ne zeli razvod, a mislim da ni ti ne zeli zapravo.

koliko sam shvatila ti si mlada postala mama i zivite u stanu koji je tm dobio od svojih? to je dovoljno razloga da se sveki osjeti "pozvanom" da ti se petlja u zitov, ali to se da rijesit, puno lakse engo razvest se od muza koji te ocito jos voli, i tebe i dijete.

i mene je dirnula njegova reakcija, to ne govori covjek koji zeli razvod.

sad ostaje sve na tebi, razmisli sto zelis i ZASTO zelis, a prije svega misli na to da mihael ima tatu kojeg treba kao i mamu i koji jos uvijek zeli vas dvoje u svom zivotu.

prije svega dobro, dobro, dobro razmisli o svemu i odluci ono sto mislis da je najbolje, nemoj zurit, daj si vremena, i sebi a i tm, porazgovarajte o svemu i reci mu sto te tisti, dopusti mu da ti bude podrska i da zajedno rijesite probleme koji tebe/vas tiste.

sretno!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma necu se rastati radi hodalice ali 6 godina sto ona kaze ja radim osisaj se na kratko ja se osisam stavljaj ljubicasti ruz ja stavljam daj minival ja dam bolje da nekazem kak sam izgledala, ona je jedna fina gospodja koja te tako ubije u pojam da neznas kaj napraviti. a sve sam trpila da ne pili i muza u mozak svaki put kad idemo kod nje moram imati frizuru nasminkana biti al najgore mi pada to sto MM nista ne govori u moju obranu i jedino se svadjamo oko njegovih

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ovako, nemoj raditi što ti ona kaže, nemoj se dati isprovocirati, ako je njemu teško konfrontirati se oprosti mu to, sve dok otvoreno ne staje na njezinu stranu ja bih šutnju tolerirala. Samo hrabro, i radi po svome.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa meni stvarno zvuci nevjerojatno da si ti 6 GODINA radila ono sto ti je svekrva govorila bez da si o tome razmisljala!!!!! Uopće me vise ne čudi zašto je ona sada takva, a ni to zasto je tvoj muz takav....Iz onoga sto si napisala, vrlo je jednostavno da je ona vodila vama zivot, pa zasto bi se on sada nakon toliko godina njoj suprotstavio, kada je do ne davno i tebi to sve bilo ok??!!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

al onda popije nam mozak jer je ona rekla kaj je najbolje. rekla sam vec da ona nije u ovih 6 god. nigdje u goste otisla niti itko njima dolazi a ja sam drustvena i njoj to smeta ak ja odem u setnju a ne dodjem kod njih. moja mama unuka vidja 2 puta na mjesec a ona skoro svaki dan. srce mi se kida kad dodje moja mama a miki vristi jer ju nezna a ova ponosna na to pa to pametan covjek nebi radio

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zhabica je to divno napisala...

malo janje, malo se zamisli nad sobom... nisam pratila, a vidim da neki jesu, sve što si pisala na tu temu, al moram ti reći da bi bilo poražavajuće i razočaravajuće ako je JEDINI razlog razvodu to što ti je svekrva nemoguća. ako vas dvoje imate nekih problema, najčešće to bude u komunikaciji, jer nekako oboje žele isto, al kao da se ne mogu naći, onda ti savjetujem bračnog savjetnika. mislim da bi tm bio spreman na to, koliko vidim. stvarno je njegova gesta dirljiva.

a problem sa svekrvom se da riješiti, bitno je samo da se vas dvoje usuglasite. ti moraš prihvatiti da je to njegova mama (u nadi da će vremenom ipak olabaviti u nekim stvarim, a opet,.. vremenom ti stariji postanu u nekim stvarima i gori ), no svakako (bez vrijeđanja i patroniziranja) slobodno možeš (i moraš) svom suprugu reći što te boli i smeta kod nje. i to ne u smislu: ona je takva i vakva, nego objasniti mu tvoje osjećaje vezano za pojedine nepodnošljive situacije. izlaz iz te zavrzlame vidim i u tome da se iselite iz tog stana (ako sam dobro shvatila) i financijski se osamostalite. svedete te ručkove na minimum. možda ne bi bilo loše za početak - a to se da objasniti i tm - da sad kad vi radite na svojoj vezi koja je dosta, dosta poljuljana - da se odmaknete od sviju, da je stabilizirate, vidite kako ćete vas dvoje dalje a i jel možete pronaći zajednički jezik naspram njegovih.

ne znam što više reći. svekrva je danas tu, sutra je ne mora biti. zbog toga dijete lišiti oca koji je u biti u redu, sebe muža koji te voli... ne znam... velika je to cijena... najlakše je prekinuti odnose. :/

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cuj, po ovome sto pises stvar je ipak u tebi. mislim da si se sama dovela do ruba strpljenja. jedna je stvar sto ona hoce, a druga sto ces ti od toga napraviti, tj sto ti hoces. ako ti se ne sminka a ti se ne sminkaj, da se primim najbezazlenijeg primjera.

uglavom, nece ona moci "dirigirati" ako ti neces na to svirati, jel?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Apsolutno potpisujem cure - savjeti su im vrlo zreli i dobornamjerni!
    No na ovom svijetu ima svakakvih ljudi i ponekad se od onih zlocestih najbolje odmaknuti fizicki i psihicki! Iz tvojih postova stekla sam filing da si si nazalost sama kriva za cjelokupnu situaciju, jer jednostavno nisi na vrijeme rekla "ne, ja to tako ne zelim ili to nije prihvatljivo".... Mislim da ti je krajnje vrijeme da se malo, pomalo odmaknes od svekrve.... ne razumijem zasto dozvoljavas da ona svaki dan dolazi kod tebe tj. zasto tvoja mama ne dolazi (ukoliko zivi u Zagrebu)?!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja moram i (skrušeno) priznati (pregledavajući malo prijašnje postove malog janjeta ) da mi je cijela ova priča jako konfuzna da bih mirne duše mogla dati neki pametan savjet. jedino - načelno, ne ulazeći uopće više u konkretnu situaciju i tko tu koga i kako - mogu ponoviti ono što sam već gore napisala. :/

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    ja moram i (skrušeno) priznati (pregledavajući malo prijašnje postove malog janjeta ) da mi je cijela ova priča jako konfuzna da bih mirne duše mogla dati neki pametan savjet. jedino - načelno, ne ulazeći uopće više u konkretnu situaciju i tko tu koga i kako - mogu ponoviti ono što sam već gore napisala. :/
    razmišljam isto ovako
    u biti, nekako mi se čini kao da je tvoja svekrva gledala dokle može, i ti si joj dozvolila da može dokle hoće, pa bi sada nešto po tom pitanju mijenjala...a to ide jako teško
    ne kužim?Znaš li ti što želiš i želiš li sada nešto skroz različito od onog što si radila i željela prije? :/

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mene su moji ucili da se starijima ne odgovara jer oni imaju vise iskustva. PRIZNAM da jesam sama kriva al nenogu se svadjati s njom i reci joj u facu sve MADA BI HTJELA jer onda bi bila jos gora, znate u jednoj stvari cu je naljutiti do bola a to je da cu imati drugo dijete NAIME NEKI DAN SE ZDERALA NA MENE JER SAM REKLA DA BI HTJELA JEDNOG DANA DRUGO DIJETE jel ja znam da oni GENERACIJAMA imaju samo jedno dijete i da ona nebi prihvatila jos jedno, moja mama kupi mikiju bodi ona odmah ode i kupi hranilicu moji daju novce koliko mogu ona odmah 3 puta vise, nasu svadbu je ona organizirala ja sam samo dosla, smijala se koliko je moja NEZAPOSLENA kuma dala a tu je i njena mama u nasoj zgradi pa njih dvije kad se skupe KUKULELE

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U biti se ti želiš rastaviti od svekrve, a ne od muža!!!! Ali ne znaš kako jer se starijima ne odgovara!

Sorry, morala sam....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ništa mi nije jasno. Ti bi se rastala od muža jer se ne znaš postavit prema njegovoj mami. Mislim, koja mama, koja ostane sama sa sindromom prazna gnijezda, nema porive kontrolirati svojim novim članovima obitelji život?Vjerojatno samo ona koja je jako zaposlena hobijima i ima zanimljiv i ispunjen život? Sve ostale će pokušati udjelit savjete, pričati "kako se to nekad i ispravno radilo" i sigurno je savršeno ljudski da misle da je njihov životni pllan za njihovu djecu najsavršeniji plan na svijetu :/
    Poučena je vl.iskustvom, njoj je jedno dijete odgovaralo i misli da je to ok. I šta sad, kroz jedno izađe kroz drugo van.
    Moja 83-godišnja baka je na moju drugu trudnoću (ja i mm imamo 25, nebašlake poslove, završili smo faks poprilično teško-uz dijete i nemamo nikog da nam pomogne) poludila i čitav dan proplakala!?!!?Mi presretni, ona je mom tati čitav dan plakala da nama to ne treba, da život može biti lakši od toga...da...
    eto!
    Da mi je to rekla svekrva uf. A mm je samo njeno dijete, ništa više ni manje :/

Imaš li ti čvrste stavove, znaš li šta želiš od života, voliš li svog muža i želiš li ostat s njime?
    Ako je to istina, sveki može svaki dan držat sanaderovski govor-šta te briga.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj malo janje prvotno napisa
    mene su moji ucili da se starijima ne odgovara jer oni imaju vise iskustva.
    i da, krivo su te učili, ne odgovaraš, ali je nimalo ne poštuješ-naprotiv.
    A poštovanje je osnova, ako ga želiš imat. Ili je tebi forma-bitnija od sadržaja?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

BAS DA MOGU OD NJE SE RASTATI al nazalost gdje mi tu i ona. mi u spanjolsku oni s nama mi na medeni oni s nama mi prvo ljtovanje s mikijem POGODITE TKO JE ISAO S NAMA a mojem to ne smeta dapace ide njegova mamica pa bu ga pazila i mazila

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mene su moji ucili da se starijima ne odgovara jer oni imaju vise iskustva.
    e pa grdno su te zaj.ebali... to šta ljudi s više godina imaju više iskustva ne znači ni da su pametniji ni da ne griješe... niti da se imaju pravo mješat u tvoj život... taj "argument" obično koriste ljudi kad ostanu bez pravih argumenata. čisti ageism.

ne moraš se svađati s njom, ali ako ti ona počne pričat gluposti ti se makni. ne moraš ju ni slušat. urezao mi se u pamćenje jedan post kad je cura - kad ju je svekrva počela pilat nekim nebulozama - rekla "ja ovo neću slušat", skupila djecu i zatvorila se u spavaću sobu s njima. dok se ova ne skulira.
    JAKO bi bilo dobro da se maknete iz tog stana, jer onda ona više neće imati neki "high ground" kako je ona vama pružila ovo i ono... a i pomogla bi vam prostorna izolacija.
    istresanje njoj u facu vjerojatno neće ništa postići jer će samo ona zaključit kako si ti nezahvalno đubre (i jadna, "ne znaš bolje") a ona će i dalje bit najpametnija.
    (išli su s vama na medeni mjesec?!?! gori su nego oni iz dharma&greg!!)

zbilja mi nije jasno kako već nisi razgovarala s TM o tome svemu. reci mu da si se udala za njega a ne za nju, a možda je shvatio da si spremna rastavit se od njega da bi se rastavila od nje, ako to ispadne jedini način. pregovaraj s njim, mislim da sad zna koliko si ozbiljna

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

po meni ti prvo moraš riješiti sama sa sobom kakav odnos sa svekrvom želiš imati:
    a) hoćeš li ju bez pogovora slušati
    b) hoćeš li uzeti svoj život u svoje ruke

ukoliko se odlučiš za a onda lijepo šuti i trpi
    ukoliko se odlučiš za b,sjedni sa svojim mužem i sve mu lijepo objasni (što želiš,što te smeta,što njega smeta)

kad dođete do nekih zajedničkih ciljeva i donesete neke odluke,onda dogovorite zajedničku strategiju prema svekrvi/mami
    morate biti dosljedni i ne odstupati

možeš početi polagano;npr. prvo doći kod nje nenašminkana

žena očito voli imati sve pod kontrolom a kod tebe je naišla na plodno tlo

sretno

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

rekla sam mu da on sad ima svoju obitelj i da vise nije kod njih al on kaze kak da im se zamjerim kad su me ohranili, moram reci sto me od svega najvise smete OMALOZAVANJE MOJIH RODITELJA rekla sam mome muzicu koliko on voli svoje toliko ja volim svoje. njima smeta sto su moji rodom iz bosne dosli tu 1975 godine sto su obicni radnici bez skole sto su jos podstanari a oni imaju 3-soban stan 2 auta fakultete. nasi su se vidli jedimo na krstitkama i svabi stima da su sjedili 10 metri jedni od drugih jer njima je ispod casti pricati s mojima. reci cu vam da svoje nisam vidla mjesec dana iako zivimo ni 10 min autom dalje od njih a njegove svaki dan vidjam. moj tata imao je 21.11 rodjendan nismo isli jer smo u ned,morali kod njegovih na rucak

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

po meni ti prvo moraš riješiti sama sa sobom kakav odnos sa svekrvom želiš imati:
    a) hoćeš li ju bez pogovora slušati
    b) hoćeš li uzeti svoj život u svoje ruke

ukoliko se odlučiš za a onda lijepo šuti i trpi
    ukoliko se odlučiš za b,sjedni sa svojim mužem i sve mu lijepo objasni (što želiš,što te smeta,što njega smeta)

kad dođete do nekih zajedničkih ciljeva i donesete neke odluke,onda dogovorite zajedničku strategiju prema svekrvi/mami
    morate biti dosljedni i ne odstupati

možeš početi polagano;npr. prvo doći kod nje nenašminkana

žena očito voli imati sve pod kontrolom a kod tebe je naišla na plodno tlo

sretno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mislim da je stvarno došlo vrijeme da ozbiljno porazgovaraš sa svojim mužem.
    I da mu odrješito i jasno daš do znanja da TI TAKO VIŠE NE ŽELIŠ.
    Neka on shvati da si spremna rješavati problem , pa makar te to i braka koštalo.
    Jer meni se čini da se ti u biti do sada nisi ni žalila, pa nije ni bilo potrebe da se netko od njih mijenja.

Ako već imaš problema sa suočavanjem sa svekrvom, zašto ne bi on pokušao joj mirno i staloženo reći da vam treba prostora, samoće.
    Da je ona uvijek dobrodošla, ali ne baš svaki, svaki dan i u svakoj prilici.

Ne znam šta drugo reći, osim da počneš rješavati problem.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

u isto vrijeme smo pisale. 8)

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

malo janje, nakon ove reakcije tm potpuno je jasno da te on voli i spreman je na sve. Da sam bar ja te sreće, mislim da bi ja i MM riješili puno problema. Što se tiče tvog odnosa sa svekrvom, moj savjet ti je ŠTO MANJE TO BOLJE. Ne možeš ti očekivati da će on prekinuti odnos sa svojom mamom - to mu je mama, ali ti možeš urediti svoj život mimo nje i biti neovisna o njoj S njom sve u rukavicama, da da gđo, tako je i radi po svom. Kakve veze ima to sa gospodstvom što ona tebi radi, ne razumijem? I zašto si ti to dopustila pitam se. Možda misliš da nisi dovoljno vrijedna?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

slazem se ali ona nezna slusati kad sam joj rekla da necu davati do 6 mjeseci dohranu rekla je da cu upropastiti dijete, kad sam prestala dojit bila je presretna jer kak cu u javnosti dojit i tome slicno, recite mi kako da pocnem jert kad kazem citala sam i rekle su mi cure nesto kaj me zanima ona skoci ko da ju je netko upiknuo iglom

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a kaj te briga kak ona reagira?!

ne znaci da ju moras slusati.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim, i moja sveki je probala razne stvari, najbanalnija koje se trenutno sjecam je da je cijelo vrijeme govorila da su kasice bez soli bljutave, i posto poto je htjela soliti za malog. ali nije. zasto? zato jer ja nisam dala

ipak je to moje dijete, i ja odlucujem. za njega, i za sebe.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mikka, ti si jaka i samouvjerena, a i sveki je udaljena 442 km...

malo janje, trebaš raditi na sebi, da se oslobodiš osjećaja manje vrijednosti i straha koji osjećaš, možda najbolje sa psihologom.

svoje postupke nemoj pravdati svekrvi, samo radi svoje i šuti. ako pita zašto, ti reci jer sam ja tako rekla.

a za svekrvu napasnicu

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zasto se ti njoj opravdavas???? Pa to je tvoje dijete, ona je svoje imala i odgojila kako je htjela... Ne razumijem , zasto se uopce vise upustas s njom u rasprave i na kraju krajeva zasto joj dozvoljavas da svuda ide sa vama i dolazi kad god hoce?!!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala vam danas nisam htjela otvoriti joj vrata kucala je a ja vamaisala i pravila se da nisam cula nazvala je mog muzica i rekla da gdje se ja sitam i da on radi za nas dok mi se skitamo

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

apsoluno se slazem sa Joe da bi odlazak psihologu bilo najbolje rješenje, jedino on ti može pružiti stručnu pomoć...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    mikka, ti si jaka i samouvjerena, a i sveki je udaljena 442 km...
    ja sam daleko od jacine i samouvjerenosti, bez obzira kaj tak djelujem

a znala sam i zivjeti sa sveki u istom stanu. moram priznati da je prilicno iscrpljujuce braniti se od napada. md isto naravno nije nis kuzio, on je mislio kak je super kaj ona hoce pomoci i da sam ja nezahvalna

trebalo mi je duuugo da mu uspijem objasniti da to tako nece ici. zato sada i je ovakva situacija, ja solo s njih dvoje, a sveki (i md) broje 442...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

O Bože, luda žena!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    a kaj te briga kak ona reagira?!
    evo, točno to, kaj te briga kak ona reagira. Da li ti je nakaj dobrog napravila u životu. Ne. Samo te potkopava, zločesta baba. I sad mi ti reci zakaj ti imaš potrebu njoj bilo kaj objašnjavati. Da, gđo, moje dijete, moja odgovrnost.Dade li ti hodalicu , reci hvala lijepo, spremi je i ne upotrebljavaj. Ako te pita gdje je hodalica reci joj lijepo da se strmopizdila doli. Pa mislim, draga moja, kako ti misliš ići tako kroz život udovoljavajući svima?Daj imaj svoje ja, kad nešto kažeš drži se toga, ne dovodi u sumnju svoje postupke i ne prispituj se previše. Važan je samo TM i tvoje dijete, vaš mali svijet, a onaj tko to neće poštovati, ja bi mu rekla da su vrata ravno pa lijevo i da li možda treba pomoć da dođe do njih, rado ću pomoći.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

koga god da sam pitala tko se rastavio u 90 % slucajeva kriva je svekrva. ma da ja imam potporu muza onda sve super al dok god on bu radio kak mu ove dvije dirigiraju nece moci imati brak

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne, nego dok god TI budes radila kako one dirigiraju, i dok god budes prebacivala krivnju na njega ne gledajući sebe, vise nećeš biti u braku!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

koga god da sam pitala tko se rastavio u 90 % slucajeva kriva je svekrva. ma da ja imam potporu muza onda sve super al dok god on bu radio kak mu ove dvije dirigiraju nece moci imati brak

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

je, svekrve su vještice s metlom.
    Kriv je mamin sin, i žena koja se nezna postavit. A ne baba koja pokušava, pa pokušava, pa šta...idemo dalje.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

oprosti, molim te, što moram biti gruba, ali to su samo izgovori, a ne stvarni razlozi. Stvarni razlozi za razvod braka mogu biti: ne poštujemo se, ne volimo se, ne razumijemo se itd. Svekrva i što je napravila ili nije ne može biti stvarni razlog zašto se dvoje ljudi otuđuju.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam kriva sto nisam odmah sasjekla u korijenu to nego dopustila a on je kriv kaj njegova mama upravlja nasim zivotom

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma nije poanta da se traži krivac, nego da se malo janje nauči nositi sa situacijom bez da ju to slomi, a onda će se svekrvina veličina sama od sebe ispuhati.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

reci cu vam da svoje nisam vidla mjesec dana iako zivimo ni 10 min autom dalje od njih a njegove svaki dan vidjam
    pa šta te spriječava u tome da spremiš se i s djetetom pješke ili javnim prijevozom prošetaš do svojih, dok tvoj muž radi ?! :?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam kriva sto nisam odmah sasjekla u korijenu to nego dopustila a on je kriv kaj njegova mama upravlja nasim zivotom
    pa sasjeci sad, što čekaš, nikad nije kasno. A od muža nemoj očekivati da će se on svađati sa mamom, to je nerealno. Ali možeš očekivati da ona poštuje tvoj prostor i tvoj život. Znači, ako dolazi neka nazove da vidi da li može doći. To je minimum dobrog ponašanja, a fina gospođa kakva je tvoja sveki je do sada to trebala savladati.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nikad nije kasno

kako god razgovarala sa njim ne ulazi u njegov odnos sa njegovom mamom
    nemoj stati između njih, izvuči češ deblji kraj

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hm, ne znam kako bih formulirala ono što mi se mota po glavi dok ovo čitam.
    Svekrva na medenom mjesecu? Tu si trebala reći stop! Ili ona ili ja. Sad, nakon 6 godina bezuvjetnog pokoravanja bit će ti teško nešto promijeniti, prvenstveno jer ste se obje navikle na takav odnos.
    Razvod nije rješenje, to je bijeg od problema.
    Sretno!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cubana

takav ultimatum ... izgubila bi 100%

posesivan odnos majke prema sinu, mogu mjenjati samo te dvije osobe, nitko izvanka

treba naći način za suživot
    povući svoje osobne granice
    i braniti ih

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Malo janje, ja mislim da tebi fali samopouzdanja i da iz toga proizlaze tvoji problemi. meni je nezamislivo da se šišam po nalogu neke druge osobe, da se oblačim po nečijoj želji, da planiram broj svoje obitelji po nečijem ukusu... Ja kužim zašto si ti ljuta na muža. Jer se on ne zna suprotstaviti mami pa ti trpiš. Ali ona je njegova mama, sigurno ni on nije oduševljen idejom da je ona tako slobodna pa se bez milosti petlja u vaše živote. Ali tako je kako je, njegova je mater, voli je pa se ne usudi. Vjerojatno nije kofliktan čovjek pa ide linijom manjeg otpora. A to da planiraš razvod od njega zaista nije fer ni logično. Znači, prvo raskrsti sama sa sobom jeli ti voliš svog muža, želš li biti s njim u braku i jesi sretna s njim. Znači sve ovo s njim, ne sa svekrvom. I ako zaključiš da su svi ovi odgovori DA onda počni riješavati probleme sa svekrvom. Morat ćeš biti izravna i trebat će ti puno hrabrosti da se suočiš sa tako "jakom" osobom. reci joj otvoreno što ti smeta i reci da te je spizdila do kraja, poremetila brak, poremetila život i da je sad dosta, tako više nećeš živjeti!! Ona tu nema izbora. Ili ključ u bravu i doviđenja. Nitko nema pravo nikome zagorčavati život. Ja sam imala sličnu situaciju, jedina razlika je što moja svekrva nije zločesta ni žestoka nego je navikla na život di je sve otvoreno, di su je petljanje dobrodošlo i poželjno čak, di se sve zna, brak je otvorena knjiga koju svi moraju čitati do u tančine. Da ne pričam o vizitama deset puta dnevno isl. Muž je pokušao to riješiti ali nije uspio. Onda sam riješila ja. Sjela sam je ispred sebe i pričala sat vremena. Od A do Ž. Ja nisam mogla prestati. rekla sam da mi smeta to. to ,to ,to......i to! I ja sam se udala za njenog sina, ne za nju. ja imam svoja pravila i ne prihvaćam ničija. Ako se to njoj ne sviđa zaboli me. nek živi svoj život kako ju volja a nek mene izostavi iz svojih planova. Moje dijete odgajam JA i sve u vezi njega odlučujem ja. Svašta sam joj rekla. Imala sam groznu tremu, bila na rubu suza ali rekla sam joj doslovno SVE. Ona se normalno naljutila, nije dolazila duuugo nakon toga i kad se pojavila opet smo razgovarale ali ovaj put se došla ispričati. Eto, odonda ja živim svoj život jako mirno i nitko me ne hebe u zdrav mozak.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Samo što sam ja to napravila nakon par mjeseci braka

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •