Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Zadržavanje urina

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Zadržavanje urina

Njuškala sam po forumu, ali nisam uspjela pronaći srodnu temu...

Zanima me ima li još djece koja zadržavaju urin i kako se vi veliki nosite s time? Tolerirate, prevenirate, kukate, lupate glavom o zid....? Ja stvarno više ne znam kako da se postavim, priznajem da nekako nesvjesno teško prihvaćam da je to problem, a s druge me strane situacija izluđuje jer ponekad mislim da P. to radi namjerno....

Bilo kakav savjet, mišljenje i/ili iskustvo su dobrodošli - zahvaljujem

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moram priznati da mi je teško zamisliti zadržavanje urina. Kako si to zaključila? Moji jesu u jednom periodu zadržavali stolicu, ali za urin nisam primjetila.
    Da li misliš ono da trpi sve dok se ne popiški u gaćice? U tom slučaju trebaš nadgledati i na najmanji znak da mu se piški prekinuti igru i poslati na wc. Oni se igraju i prekidanje im tada ne dolzi u obzir, pogotovo zbog banalnih stvari..

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj M. je to radio kad je bio manji - najbolje je ne uzrujavati se i paziti na znakove kad mu se piški. S vremenom će shvatiti da mu igra neće pobjeći dok je on na WC-u. On to i radi namjerno, ali ne zato da bi tebe uzrujavao nego zato što je mali dečko koji ne voli prekidati ono što trenutno radi i tek polako može shvaćati posljedice odgađanja. Ti mu možeš reći da je to štetno za njegovo zdravlje, da se osjeća miris urina, da ga netko može prokužiti i da ti moraš zbog toga više prati i peglati, ali nemoj očekivati da on to odmah prihvati i momentalno prestane odgađati odlazak na WC.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da, mislim da imamo taj problem. Naime, moja kći od skoro pet godina se uopće ne sjeti otići piškiti, odnosno odgađa dok više ne može izdržati, pa onda juri na wc. Nikada se ne dogodi da se popiški u gaćice, ali svejedno, uzrujava me to.
    Često se dogodi da u vrtiću ne ode nijednom piškiti, tako da je moje prvo pitanje kad je pokupim iz vrtića je li piškila. Rekla sam tetama da je malo podsjete, ali ona ih otkanta da joj se ne piški.
    Puno puta sam joj rekla da to nije dobro za zdravlje, ali ne ide piškiti ništa češće nego prije, otprillike triput dnevno.
    I mislim da je stvar baš u tome da je to njoj gubljenje vremena. Kakanje nasreću ne odgađa i nikada nije.
    Valjda će bit bolje kad bude veća.
    Prošli tjedan smo bili kod bake, i ujutro nije obavila piškenje. Ja i mm smo otišli van, vratili se u 14 h, a ona još nije bila piškila.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moji u imali fazu da piske pred spavanje, u toku noci popiju po cca 2dl vode (plus mleko ili acidofil za večeru) i da piske tek u vrtiću, skoro 2h iza budjenja (možda i duže, nikad nisu pominjali da im se piški usput). Kako došlo tako prošlo :/

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A kolik popije vode? Možda ne pije dovoljno pa i nema pun oza piškiti.
    Ako je urin taman onda pije premalo!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zadržavanje urina i općenito neredovito odlaženje na wc su vrlo nezdravi. Kod nas je to poseban problem jer jedan Patrikov bubreg radi slabije i to redovito nepražnjenje mjehura dovodi i do bola u bubregu, a moglo bi dovesti i do drugih problema.

Trenutno smo u fazi da ga moramo podsjećati (ponekad i tjerati) da ide na wc svaka 2 sata, a u međuvremenu se polako natače vodom/mlijekom/tekućinom općenito... tete u vrtiću su jako dobre i susretljive i pomažu da riješimo problem, ali P. je užasno tvrdoglav i ponekad totalno nekooperativan pa mi dođe da stvarno lupam glavom o zid....

S druge strane, najradije bih ga pustila, pa nek piški jednom u 3 dana ako tako hoće, ali znam da ne smijem i da se moram držati uputa koje smo dobili od dr.
    A da je lako, i nije baš..... :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •