Results 1 to 8 of 8

Thread: upala desni

Default upala desni

Evo mene zanima, ako je netko imao iskustva, moj D. ima 2 god. i 4 mjeseca i ima upalu zubnog mesa radi čega ne može jesti( samo pudinge ujutro ) i malo vode, ništa čvrsto, jer ga buba, pa nam je dr. dala neki sprej verde ili tako nešto i to mu špricam, jedva, uz histeriju i plač. Uglavnom, jako mu smrdi iz usta, slini dosta i ima nešto bijel jezik. ( zato jer ne jede puno ili zašto, ne znam) Još nam je dala antibiotik radi upale uha koja je komplikacija toga, uz to i šmrče( već mjesec dana). koliko to traje i jel to zarazno i opasno, što mu dati jesti?

kahna's Avatar

frogica evo jedan malom mišu.

Upala desni javlja se radi nakupljanja plaka na zubima.
    A on je rezultat lošeg pranja.
    Nažalost, problem ćete skroz riješiti dobrim pranjem zubića i masiranjem desni.
    Svi preparati će pomoći trenutno, ali problem će se vračati ako zubići neće biti dobro oprani par puta za redom.

Nadam se da sam dobro objasnila što sam mislila.

P.S. Kupi mu mekanu četkicu da ne ozljedi desni i treba lagano trljati, kako zubiće tako i desni.
    I uvijek od "mesa" prema zubu, tako da se ne gura meso sa zuba.
    Možda je to teško objasniti i izvesti sa dvogodišnjakom, ali za buduće navike

Ok, ali on neželi niti bilo kako prati zube jer ga boli, odbija pranje uopće, i par dana prije upale i sada pogotovo. Ja mu ne mogu nasilu prati dok on histerizira i koprca se po podu, tako da nam ostaju samo sprejevi , propolis, kadulja i taj verde sprej.

kahna's Avatar

Pa ok s tim da mu se to malo smiri, ali poslije morate očistiti zubiće
    da mu se ne ponovi.
    Probaj mu sa gazom malo istrljati/obrisati.
    Stavi tog spreja pa kao moraš s gazom.
    Jer što prije makneš naslagice, prije će mu biti bolje.

Mene npr. ak mi se neda navečer zube oprati ili zaspim s malim da nisam oprala.
    Ujutro već osjetim desni na kritičnim mjestima, ali čim izribam (pod tim mislim lagano, ne doslovce izribati) vrlo brzo mi prođe.

Javi kako napredujete i ~~~~~~~~~~ da brzo prođe.

tajchi73's Avatar

ima nekakav baby gingi nešto gel i navodno je super za sve što se dešava u usnoj šupljini. Mi smo ga koristili za nekakvu ranu ( aftu :? ) i bio je super.

happy mummy's Avatar

Quote Originally Posted by tajchi73
    ima nekakav baby gingi nešto gel i navodno je super za sve što se dešava u usnoj šupljini. Mi smo ga koristili za nekakvu ranu ( aftu :? ) i bio je super.
    gingigel. baby za djecu, obični za odrasle. odličan je.

majoslava's Avatar

prvenstveno je da mu smanjitte osjecaj boli, i taj geldjeluje protiv boli, ako naravno uspijete ga aplicirati...

upala desni je obicno uzrokovana bakterijama koje su se smjestile izmedju zuba i zubnog mesa. higijena usne supljine je vazna, ali ne valja pretjerivati, vazno je kako se cetka, mekanom mekanom cetkicom, ne previse po desnima...
    moguce je da je i kura antibiotcima utjecala na upalu desni, buduci da antibiotici sliste i dobre bakterije u usnoj supljini.

daj mu bilo koju hranu koju prihvaca, kad su bolesni, ne valja se diskutirati, kad volja za tekom dodje i to sto zeli jesti, neka jede, i sto vise tekucine, prvenstveno vode/mlijeka, ako zeli.

smrit ce se sigurno samo od sebe...

Ok, sada normalno jede, više ga ne boli ali se povremeno prima za lijevo uho da buba, zato nam je dr. dala amoksicilin. Mora piti 10 dana., a zube neće prati, pa mu štrcam taj sprej za usnu šupljinu, te sprej sa propolisom i kaduljom.