Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 149

Tema: Kada se MORA ici u bolnicu na cuvanje trudnoce??

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Kada se MORA ici u bolnicu na cuvanje trudnoce??

Ovo su HITNA pitanja iskusnim mamama i sadasnjim trudnicama:
    Da li ste morale na cuvanje trudnoce, u kojoj ste bolnici bile i sto ustvari ukljucuje bolnicko cuvanje trudnoce?
    Pitam jer moja Dr inzistira da od SUTRA moram u bolnicu radi placente praevie. Iako ne krvarim. I inace se dobro osjecam.
    A ja ne znam ni u koju bi bolnicu ni da li da uopce idem, ni sta da uzmem sa sobom, niti sto mogu ocekivati??? Samo cijeli dan .HELP!

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja baš nisam bila na čuvanju trudnoće, ali sam bila 2 tjedna prije poroda preventivno, razmišljaj samo o jednom, važno je da izneseš trudnoću do kraja ili barem što duže i da s tobom i bebom bude sve ok, ja sam imala 2 spontana i teško sam došla do ovog djeteta i rekla sam makar bila i cijelu trudnoću u bolnici, ali da na kraju bude sve ok,... drži se, poslušaj doktoricu i pravac bolnica, ako će biti bolje pustit će te doma, ali ova dijagnoza ima značenje prijevremenog poroda i bolje da si pod kontrolom,... gdje ići to je pitanje, ako ti tvoja dr. nije preporučila možda da se odlučiš za bolnicu u kojoj si mislila roditi, a recimo u Petrovoj ima najviše slučajeva patologije trudnoće pa razmisli gdje i što,...
    što uzeti sa sobom? - spavačice, kućni ogrtač, šlape, donji veš, kozmetiku, ručnike, lako ti i muž donese što ti bude trebalo,...

što možeš očekivati? - da upoznaš puno budućih mamica koje su u sličnoj situaciji kao i ti,...

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ne znam da li si momentalno u ZG, Dubrovniku ili Londonu, ja ti pišem za ZG

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Za mene tu uopće nebi bilo dileme. Placenta previa nije šala, i meni je u početku bila dijagnosticirana, uz druge stvari. I bila sam na čuvanju trudnoće u Merkuru dva mjeseca ovo ljeto. Ako želiš sačuvati trudnoću i tu bebu pravac bolnica. Ja bi ležala i cijelu trudnoću da sam morala.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam bila tjedan u Šibenskoj bolnici, otpustili su me ko da je sve u redu pa sam otišla u Petrovu, izvadili su mi jajnik u 19.tj trudnoće, tu sam ležala 2 tjedna pa otišla doma u Šibenik i nastavila čuvati trudnoću 4 mjeseca u šibenskoj bolnici.
    Nije mi padalo na pament da na svoju ruku tražim otpusno pismo ili kako mnogi rade, da se vodim u bolnici, a u biti sam doma i dolazim jednom dnevno na ctg mada sam 9.mj komotno mogla.
    Al si nebi mogla oprostit da je zbog moje komocije nešto pošlo po zlu.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nisam bila na cuvanju trudnoce, ali iz onog asto ja znam nije uopce dokazano da bolnicko cuvanje trudnoce utjece pozitivno na ishod trudnoce, dapace pospjesuje stres kod trudnice sto negativno utjece na trudnocu.

placenta previa nije naravno stanje za salu, ali ja osobno ne bih nikad pristala na lezanje u bolnici. ako covjek i nije bolestan prije toga, postne definitivno deprimiran i lose se osjeca i osjeca de de facyo bolesnim boravkom tamo...

ne mogu ti reci kako da ti napravis, ali ja bih prvenstveno gledala na to da je stanje trudnoce uredno, kod placente previe je vazno usredotociti se na krvarenja, sve dok je to ok, ne bih ni za zivu glavu isla u bolnicu.

koliko daleko si dosla? obicno se posteljica pomice s vremenom kako maternica raste.
    koliko daleko od bolnice stanujes? ako naravno imas 2 dana puta (slikovito receno, he he), onda je naravno dobro biti blizu bolnice, u najgorem sllucaju u njoj, ali ako stanujes tamogdje je bolnica u blizini, ja se ne bih pristala na lezanje u bolnici.

to znaci naravno da sama preuzimas rizik na sebe, sto nije uvijek lako, ali stvari ne budu uvijek bolje samo zato sto se procjena rizika prepusti lijecnicima koji imaju jos 100 pacijenata na glavi.

sretno!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: Kada se MORA ici u bolnicu na cuvanje trudnoce??

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa
    Ovo su HITNA pitanja iskusnim mamama i sadasnjim trudnicama:
    Da li ste morale na cuvanje trudnoce, u kojoj ste bolnici bile i sto ustvari ukljucuje bolnicko cuvanje trudnoce?
    Pitam jer moja Dr inzistira da od SUTRA moram u bolnicu radi placente praevie. Iako ne krvarim. I inace se dobro osjecam.
    A ja ne znam ni u koju bi bolnicu ni da li da uopce idem, ni sta da uzmem sa sobom, niti sto mogu ocekivati??? Samo cijeli dan .HELP!
    Ja sam bila na cuvanju druge trudnoce, negdje od sredine (Sv.Duh - po uputi ginekologa kod kojeg sam pratila trudnocu). Odveo me muz usred noci kad sam osjetila stezanje nalik na trudove i ostala sam 3 mjeseca.

Placenta previa je druga situacija - opasno je zato jer moze doci do krvarenja u svakom trenutku (ovisi o dijagnozi - da li je potpuna ili nepotpuna, bla bla - pitaj doktora...). Samo ti poslusaj doktora - ako se sto dogodi kod ovakve dijagnoze, bolje je da si pod nadzorom, i zbog sebe i zbog bebe. Ako si doma, a pocnes krvariti, nikad ne znas kako to moze zavrsiti, pogotovo ako nisi blizu bolnice...

Odabir bolnice - ako ginekolog kod kojeg pratis trudnocu nije preporucio ni jednu odredjenu bolnicu, mozes otici u onu bolnicu gdje spadas po mjestu stanovanja. Ja nisam bila na Merkuru (kamo bih otisla prema adresi) nego me lijecnik uputio prije. Istina, znala sam kamo idem jer to mi nije bilo prvo dijete. PITAJ DOKTORA DETALJE i sto bi preporucio. Ili samo spremi torbu i u najblizu bolnicu, s papirima od svog ginekologa!

Ja sam bila cca 3 mjeseca na cuvanju trudnoce (Prepar intravenozno - nije bitno jer nije ista dijagnoza). Na cuvanju trudnoce moras strogo mirovati, lezis u bolnici i dosadjujes se... Nije strasno, ali meni je bilo dosadno. Ipak, za dobrobit svoje bebe covjek sve izdrzi. Osim standardne opreme (spavacica, papuce, ves, carape, toaletna torbica) ponesi i knjige, mobitel i drugo i u miru cekaj svoju bebicu!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nije strasno, ali meni je bilo dosadno
    vidis ja se ne bi slozila.
    meni je to najgorih 4mj u zivotu.
    jos uvijek lijecim neke ozljke.
    to je ipak bolnica i htjela ti ili ne svjedocis jako ruznim stvarima koje se dogadjaju. potresen bi bio i obcan covjek a kamoli trudnica koju peru hormoni i strahuje oce li sutra ona bt na mjestu te zene.

s obzirom da nemas kontrakcija, nema krvarenja, nema nikakvih patoloskh stanja, ja bi usporila tempo zivota i mrovala...doma.
    u bolnici bi cinila isto. posto nema terapije osim mirovanja.

s druge strane, dijagnoza je postavljena u sredini trudnoce. velika je vjerojatnost da ce se rastom trbuha i ona povuci, stoga nije jos sve gotovo

danas, samo sa dijagnozom placente praevie ne bi isla u bolnicu. u prvoj trudnoci tu je bilo i krvarenja i kontrakcija i jos nekih komplikacija zbog kojih sam lezala.
    druge cure su, ako se nije povukla, dosle u bolnicu pred kraj trudnoce, kojih tjedan dva prije carskog.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Istina, sve je stvar okolnosti, tako da je tesko dati jednoznacnu preporuku. Mene je sila natjerala u bolnicu jer nisam mogla mirovati doma (uz jednogodisnjaka koji je upravo prohodavao). I tako, odgulila 3 mjeseca odvojena od svog prvog sina, cekajuci drugoga...

Ipak, ako je lijecnik preporucio bolnicu, vjerojatno je bolje upucen u situaciju. Ja bih mozda pitala jos jednom, ali zbrojila i oduzela sve skupa i postupila kako je najbolje za moje dijete.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

bolnica je po meni mjesto koje od zdravog napravi bolesnog!

ja sam ležala mjesec dana prije poroda, ne mogu ti ništa reći kako mi je bilo jer je moja curica bila jako loše (izgubili smo je... ),
    tako da meni je u glavi bilo samo da joj pomognu!
    ali trudnici koja je dobro i koja to isto mirovanje može raditi i kod kuće, gdje si u svom okruženju,
    udaljena od svih negativnih stvari kojih se nagledaš i naslušaš u bolnici
    ... kuća je definitvno bolje mjesto!

ako moraš ostati u bonici ponesi si knjige, što ljepših i bezbrižnijih tema...
    od srca ~~~~~~~~~ da ne moraš ostati...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Peterlin, naravno. tebi nije bila opcija mirovanja kod kuce. i kao sto si rekla, imala si stezanja.
    to je druga stvar.
    i opet, pisem sta bi ja ucinila, a to je ako mi je trudnoca po PSu (nema zatezanja, kontrakcija, beba nije previse zivahna pa me lupa, ko sto moja jest , nije bilo krvarenja, znaci do sada je sve bilo uredno), dobro bi odvagnula plus i minus. no na prvi grcic ili sta drugo, otisla bi u bolnicu.

otvoreno razgovaraj sa doktorom

da, jos jedna stvar koja m je jako falila- osim privatnost, odvojenost od MMa- cijelu trudnocu smo prolazili zajedno, on je L. svirao gtaru, pricao je snjom, mazili su se i odjednom CVAP. nema toga. i bio je zakinut za jedno predivno iskustvo. a i mi, jer nije bio s nama.

no opet, na odgovor "kako mozes lezat u bolnici, ja bi poludila" ja bi rekla- za svoje dijete sve mozes

sretno i javi se

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bzara

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    no opet, na odgovor "kako mozes lezat u bolnici, ja bi poludila" ja bi rekla- za svoje dijete sve mozes
    potpisujem u potpunosti!

ja sam se prije poroda najviše grozila činjenice da moram ležati u bolnici jer nikada, osim kao jako mala, nisam provela vrijeme u bolnici!
    i onda kada ti se dogodi tako nešto kao što se meni dogodilo, sve padne u drugi plan i jedino što u tom trenutku bude bitno je da se dijete rodi živo i zdravo a za to napravila bi sve na ovom svijetu...
    sigurno je puno teže ženama koje kod kuće već imaju dijete!

leonisa

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

teško je davati savjete što je pametnije: ići u bolnicu ili ostati doma
    ipak ne znamo sve činjenice....
    ja sam prokrvarila u jako ranoj trudnoći i mislili su svi skukpa da ćemo izgubiti bebicu
    moja gin. me poslala na pregled i u bolnicu, ali su mi i ona i dr. u bolnici rekli isto - jedina terapija je strogo mirovanje i ako se mogu kontrolirati doma, mogu i ostati doma
    dakle, u bolnici mi nisu mogli ništa više pomoći i ja sam odlučila mirovati doma, a bolnica mi je udaljena 5 miuta hoda
    i tako sam doma ležala 3,5 mjeseca
    doslovce sam išla samo na wc
    stvar je u tome da meni u bonici nisu mogli ništa više pomoći, bilo je bitno samo mirovanje
    druga stvar je kad ti u bolnici mogu pomoći na neki način, onda tu nema nikakvog razmišljanja - kao što je leonisa napisala - za svoje dijete sve mozes

bzara

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mrs happy, mozda da provjeris sto bi konkretno radili s tobom u bolnici. da li bi isla na neke pretrage, da li bi primala neke lijekove? ili te zele tamo samo da si im 'na oku'? koliko bi se ti osjecala lose sto si tamo (na stranu to da cemo sve uciniti za svoju djecu, bitno je da li te ta okolina puni negativnom energijom i strahom, jer to isto utjece na tvoje dijete)?

provjeri da li je moguce da budes doma, strogo mirujes, i redovno dolazis na kontrole. udaljenost od bolnice moze isto biti argument.

mozda mozes napraviti neku kombinaciju, npr dva tjedna doma tjedan dana u bolnici, ili sl. ako pitas, raspitujes se i analiziras ponudjene opcije, obicno se iskristalizira neko rjesenje

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

(na stranu to da cemo sve uciniti za svoju djecu, bitno je da li te ta okolina puni negativnom energijom i strahom, jer to isto utjece na tvoje dijete)?
    ovo bi htjela takodjer potvrditi.
    radila sam CTG dok je janica vozila za zlato i tocno je minutu i nesto CTG bio...cudan. divlji.
    radila sam CTG za vrijeme posjeta i vidjela odstupanja kad bi MM dosao na vrata i kad bi L. cula njegov glas.
    no na zalost, radila sam ga i kad su se zene sa suzama u ocima vracale iz ordinacije i vidjela sam sta to cini mom djetetu u trbuhu. a takvih stresnih situacija bilo je nekoliko na dan.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iz iskustava moje sestrične i šogorice kad jednom uđeš u bolnicu više nema lako van.
    Tj. moja šogorica je morala potpisati da je puste iz bolnice na vlastitu odgovornost. U bolnici su sve pretrage bile uredne, ona se fizički dobro osjećala, (jedino je beba bila na zadak).

A obje vele da im je tamo bila katastrofa. Još mi je šogorica bila u sobi preko puta rađaone. Sigurno nije imala mir i opuštenost.

Moraš razgovarati s doktoricom.
    Na kraju ODLUKA i ODGOVORNOST su na tebi, a ne na njoj.

Ispitaj je za dobrobiti boravka u bolnici, ali i za rizike (npr. bolničke infekcije), te da li je moguća alternativa tj. strogo mirovanje kod kuće uz česte kontrole.

U kojem se tjednu trudnoće, tj. koliko bi morala biti u bolnici?

U principu ništa se ne MORA, ali moraš odvagnuti posljedice i biti načisto sama sa sobom. Ja ne vidim indikaciju da moraš u bolnicu, ali probaj usporiti.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pitam jer moja Dr inzistira da od SUTRA moram u bolnicu radi placente praevie
    Neki strucnjaci smatraju da se prava placenta praevia moze dijagnosticirati tek pred kraj trudnoce, ne u drugom tremestru.

U drugom tremestru puno zena ima posteljicu jos uvijek spustenu tako da se ne moze sa sigurnoscu utvrditi da je to pp.

Kod mnogih zena se posteljica "podigne" (kako se maternica siri i raste) do kraja trudnoce i ako se to ne dogodi, tek tada se moze postaviti dijagnoza placente praevie.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su PP totalis otkrili u 31.tj. Dr sa UZV je rekao da cu vjerojatno iza 35. morati u bolnicu, ali me moj ginekolog odmah posalo. Uglavnom, 3 dana sam lezala, sjedila (nema bas puno opcija u bolnickoj sobi) i mislila da samo zauzimam krevet nekome kome je potrebniji (nikakvih, ali nikakvih problema nisam imala, ni iscjedak, ni krvarenja)..ali onda, jednu noc sam prokrvarila, bez bolova, najave i bilo cega slicnog, i to nije kao sto sam ja mislila da se radi o krvarenju kao kad imas stvari/menzis. To lije, prolijeva, nemas nikakvu kontrolu nad tim...i samo mogu reci sreca da sam bila u bolnici jer bih umrla od straha da mi se to dogodilo kuci.
    U bolnici sam bila 2 mjeseca, dio doslovno lezala 24 h u krevetu, naslusala se i nagledala svega, ali mi nije bilo tesko jer sam znala sto duze izdrzim bolje je za moju curu. Imale smo srecu, i docekale smo planski carski sa 38+2

ovo je ukratko moje iskustvo. I moj je savjet, sa PP poslusaj doktora. E da, ima i drugoh iskustava, na odjelu je bila i zena takodjer sa PP, imale smo trudnocu u dan razlike..ona je pusila, setala okolo...nije prokrvarila nijednom, rodila zivu i zdravu curicu...

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa
    teško je davati savjete što je pametnije: ići u bolnicu ili ostati doma
    baš tak... mislim da bi se i ja najprije raspitala kod dr i ako bi bila potrebna nekakva terapija da bih svakako ostala u bolnici... a čak nisam niti sigurna koliko bi to moje mirovanje doma bilo učinkovito. tj ne učinkovito, nego koliko bi se ga ja mogla pridržavati osobiti ako bih se osjećala dobro... zato ipak mislim da bih poslušala doktora i otišla u bolnicu...

ne znam kaj si odlučila, u svakom slučaju, želim ti da sve bude ok s bebicom

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    Nije strasno, ali meni je bilo dosadno
    vidis ja se ne bi slozila.
    meni je to najgorih 4mj u zivotu.
    jos uvijek lijecim neke ozljke.
    to je ipak bolnica i htjela ti ili ne svjedocis jako ruznim stvarima koje se dogadjaju. potresen bi bio i obcan covjek a kamoli trudnica koju peru hormoni i strahuje oce li sutra ona bt na mjestu te zene.
    Vidiš, ja sam se drugačije postavila u samom startu i shvatila to ležanje kao jedno dobro iskustvo di sam stekla neke dobre prijateljice s kojima se i sad družim. Bila sam potpuni laik prije dolaska u bolnicu tako da sam tamo naučila sve o trudnoći, ali i o bebama. Puno ljudi je u ta 4 mjeseci prošlo pokraj mene. Mnogi su me i živcirali, ali tada bi stavila čepiće u uši i čitala knjigu ili upalila omiljenu pjesmicu na laptopu. U svakom slučaju, kad mi se nije pričalo - nisam pričala.

Istina je da svjedočiš svakakvim stanjima na koja uopće ni ne pomisliš ako imaš urednu trudnoću, ali mene je to samo ojačalo.

Samo da napomenem da mi je to bilo prvo dijete i ne znam kako bi se osjećala da imam jedno dijete doma, a moram ležati na čuvanju :/

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala vam cure na savjetima i odgovorima.
    I hvala na listi stvari koje trebam uzeti, MM je pripremio VELIKU torbu.
    Peterlin je napisala
    : "Ja bih mozda pitala jos jednom, ali zbrojila i oduzela sve skupa i postupila kako je najbolje za moje dijete." i ja sam napravila upravo to.
    Otisla sam po drugo misljenje i na temelju njega sam odlucila ne ici u bolnicu nego potpuno mirovati doma.

Iako kao sto je
    Majoslava napisala:"... nije uopce dokazano da bolnicko cuvanje trudnoce utjece pozitivno na ishod trudnoce, dapace pospjesuje stres kod trudnice sto negativno utjece na trudnocu.

A ni lijecnici ipak ne znaju sve i ne cine cude kao sto Bzarina tragedija svjedoci.

Uz to se naravno slazem sa Majoslavom da "...placenta previa nije naravno stanje za salu...ako covjek i nije bolestan prije toga, postne definitivno deprimiran i lose se osjeca i osjeca de de facyo bolesnim boravkom tamo... "

Kako sam sada u 25om tjednu i dr je izricito naglasila da se trenutno ne ocekuju niti kontrakcije, a niti sam otvorena, nekako sam pozitivnija da u domacoj atmosferi i uz domacu klopu imam vise sansi da psihicki budem dobro, pa tako i fizicki. I da se nadam da ce se ostvariti rijeci Mame Juanite da jos ima vremena da se posteljica odigne.
    Da sam kao Jadro dogurala do 31 tjedna mislim da bi me lakse bilo uvjeriti da bas moram ici.

Kako mi u bolnici nista ne bi radili nego me samo drzali na oku, potpisujem Ginger da je
    :! druga stvar je kad ti u bolnici mogu pomoći na neki način, onda tu nema nikakvog razmišljanja - kao što je leonisa napisala - za svoje dijete sve mozes."

Na moju odluku su uticale cure poput Leonide i Fidji koje su prosle lezanje (ili poznaju nekoga tko je) i znaju o cemu pricaju. Ako je moguce rado bih izbjegla (Leonidine rijeci) "najgorih 4mj u zivotu....to je ipak bolnica i htjela ti ili ne svjedocis jako ruznim stvarima koje se dogadjaju. potresen bi bio i obcan covjek a kamoli trudnica koju peru hormoni i strahuje oce li sutra ona bt na mjestu te zene. " a i Bzara je rekla bolnica mjesto koje od zdravog napravi bolesnog!

Za razliku od Peterlin, imam uvjete doma, nemam nikoga tko zahtjeva moju paznju, nego dapace mogu ja biti ta koja ju zahtjeva i - dobiva.
    Hvala vam jos jednom na svim misljenjima. Ako cu ipak morati u bolnicu za koji tjedan ili pred kraj bit ce mi lakse jer cu znati da barem nisam tako dugo morala biti tamo, a znat cu ida su neke od vas to prosle, pa ako mozete vi, mogu i ja. A i torbu cu imati spremnu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

M.a.r.t.a, drago mi je zbog tebe. i ja sam se postavila i bila cvrsta i vesela i stup i svastanesto. no na kraju sam i ja pukla i vristala muzu preko moba da me vadi od tamo. nije zdravo za psihu
    nije mene smetalo 7 cimerica, dapace, nisam htjela u apartman gdje bi bila sama samcata...druge stvari su te koje zelim zaboraviti....poput osjecaja kad se 1,5m pored tebe poradja netko u 25.tj. tajno, ispod plahte....

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mrs Happy, skreno, iskreno se nadam da ces bolnicu vidjeti kad ti dodje termin

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala Leonisa!

Daj malo elaboriraj, zasto tajno i zasto ispod plahta? I gdje su bile sestre??

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mrs happy, sretno!

btw, zasto ne quotas (citiras)? da li ti je u profilu ukljucena opcija Uvijek dozvoli BBCode:?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sretno! Brzo ce to proci!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala Leonisa!

Daj malo elaboriraj, zasto tajno i zasto ispod plahta? I gdje su bile sestre??
    mislim da su razlozi nebitni za ovu pricu

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nije lose mirovati doma. Cijeli dan si to ponavljam. Da ne zaboravim kako bi mi bilo u bolnici.

Leonisa, ali ipak je to bilo u bolnici a bas o tome pricamo. :?

Felix, imam dozvoljen BBc code, ali ne znam kako da citiram vise od jedne osobe?? I smao jednu ili dvije recenice od svake, a ne cijelu poruku.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Felix, imam dozvoljen BBc code, ali ne znam kako da citiram vise od jedne osobe?? I smao jednu ili dvije recenice od svake, a ne cijelu poruku.
    OT tu pogledaj kako citirati

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Možda je još rano, kao što netko reče, za dijagnosticiranje placente previje,ali ne uzimaj to olako. Potraži drugo mišljenje i ako oba doktora smatraju da trebaš ostati u bolnici, poslušaj ih.

Govorim iz osobnog iskustva, priču neću prepričavati jer mi je degutantno trudnicama prepričavati strahote - ja sam slušala doktore i imam sreću što sam rodila prekrasno zdravo djetešce i što sam tu da ovo pišem.

Odi na pregled u bolnicu i vidi što će ti oni reći. Uvijek im fali kreveta, pa ako zaista još nije vrijeme za uzbunu, vratit će te doma. Naši ginekolozi često paničare.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    OT tu pogledaj kako citirati
    Bila ja pogledati, ali i dalje ne znam kako da istovremeno, u jednoj poruci citiramo djelove recenica od vise osoba?
    Sada sam citirala tebe, ali nisam znala kako da citiram i goge.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Goge prvotno napisa

Odi na pregled u bolnicu i vidi što će ti oni reći. Uvijek im fali kreveta, pa ako zaista još nije vrijeme za uzbunu, vratit će te doma. Naši ginekolozi često paničare.
    Ici cu za jedno 2 tjedna, a do tada cu doma u lezecem polozaju, pa to mozda pomogne da se situacija popravi.
    Gdje si ti lezala?

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

U Riječkoj bolnici.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odi na pregled u bolnicu i vidi što će ti oni reći. Uvijek im fali kreveta, pa ako zaista još nije vrijeme za uzbunu, vratit će te doma.
    iskreno, nisam bas uvjerena u to :/ obicno bude, kad jednom udjes - nema van. makar bilo sve super.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo mene sa čuvanom trudnoćom od samog početka,..naime ja sam prokrvarila u 5.tjednu, bio je hematom, strogo ležanje, doma, ne u blinci,..toga sam se držala strogo i ništa nisam radila, ... onda u 20.tjednu opet krvarenje,..bila u bolnici 7 dana, pa opet doma na strogo čuvanje trudnoće (dijag.atipatično nisko postavljena posteljica-jedan dio naprijed, a jedan nazad?!),taj boravak u bolnici bio mi je ok u početku, ono među curama si, izmjenjuješ iskustva, ali kao što cure kažu nije ugodno biti svjedok loših događanja,...opet sam završila u bolnici u 30.tjednu na par dana i na kraju rodila na carski jer se beba nijespuštala,..

sve u svemu težak period, i doma i u bolnici, stalna razmišljanja o lošim stvarima,..ja sam teško to podnjela, ali kako mi je beba bila najvažnija, izdržala sa, iako sa ožiljcima koji me i danas 10 mj kasnije još bole!treba se znati postviti, pozitivno gledati na sve i imati oko sebe ljude koji će ti u tome pomoći

sretno

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mrs happy, i odmaraj!

ako želiš citirati još neku osobu, odmotaj do njene poruke, selektiraj i kopiraj dio koji želiš citirati i prebaci ga u svoju poruku.
    zatim ponovo tu rečenicu selektiraj i klikni na quote pa će biti izdvojena kao citat.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

s dugim stažem boravka u bolnici moram reći da mislim da jedini kojem bi trebala vjerovati u ovom trenutku je doktor iz bolnice gdje bi trebala ići.
    naši ginekolozi nekad griješe,nekad ne, ali doktori u bolnici zbog svog iskustva skoro pa nikada ne griješe. nagledala sam se žena u bolnici koje su do poroda kukale da što tamo rade i što su ostavile djecu doma.
    nemoj očekivati da će ti doktori pričati strašne priče što ti se može dogoditi,jer oni to ne smiju, da te ne bi previše uplašili, ali kada ti kažu da bi trebala ostati, definitivno bi trebala.
    moje iskustvo boravka tamo nije uopće bilo tako loše i u najgorim segmentima naučiš nešto o životu i ojača te.
    u stvari ovisi o tome koliko si prilagodljiva.
    i definitnivno mislim da žena treba zaboraviti na sebe i misliti na dijete. tvoji problemi prilagodbe nisu ništa prema riziku koji možeš nositi.
    sa mnom je u sobi dugo bila cura s tvojom dijagnozom i cijelo je vrijeme kukala zašto ju ne puštaju doma, pa sam se naslušala raznih varijanti odgovora već ovisno o doktoru.
    znam da je teško ležati, ali znajući po sebi, ja se doma ne mogu toliko iskontrolirati da stvarno mirujem onako kako bi trebala.poduzela bi sve, ali ne ide
    zato drž se, i vjeruj prvenstveno doktoru iz bolnice. ja bi na tvom mjestu otišla na pregled u bolnicu
    btw, u koju si mislila ići?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivy, super da si ti imala tako pozitivno iskustvo i da imaš bezgranično povjerenje kad kažeš da doktori u bolnici skoro pa nikada ne griješe i da ne pričaju strašne priče jer ne smiju uplašiti.
    na žalost, ima i toga, i to baš tokom trudnoće i u porodu.
    i grešaka i još više zastrašivanja.
    znam x primjera, recimo žena u 39. tjednu odbija indukciju jer je beba ok, a doktor joj priča da jel želi da beba umre...žena koja ne želi ctg nadzor u porodu, u samom izgonu, kojoj isto sestra govori da moraju vidjeti jel dijete živo...itd...

stav o tome kako bi se trebala tretirati, recimo žena s plac.praeviom dijagnosticiranom oko polovice trudnoće, negdje izvan HR skroz je drugačiji nego kod nas.
    a perinatalni mortalitet im je isti ili bolji nego naš.
    a isto su o tome odlučili stručnjaci, opstetričari.
    samo im je pristup ponešto drugačiji od ovoga koji prevladava kod nas.

i naravno da je svakoj trudnici dijete na prvom mjestu, pa zato i važu da li ležati u bolnici ako to baš nije neophodno, jer time povećavaju i razinu stresa(koji dokazano utječe na fetus) i mogućnost bolničkih infekcija.
    ako je u pitanju preventiva, tu treba dobro odvagnuti i procijeniti i, po mome mišljenju, ne bi o tome trebao odlučivati samo liječnik nego i trudnica.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, definitivno slažem se sa svime što si rekla, do ovoga da odlučuje i trudnica. je, istina, ja jako vjerujem u majčinski instinkt i trebalo bi se ravnati po tome što osjećaš da je dobro za tebe, no, isto tako kada bi odlučivale trudnice, ja znam da bi ih 50% otišlo iz bolnice, bar onda kada sam ja bila (ako ne i više) a znam da su i dijagnoze bile koma

mene je u stvari dosta tješila činjenica da moram vjerovati doktoru dok sam bila tamo
    al, onda isto, kao što to obično biva u našim bolnicama, glavni doktor je lokalni frik, koji je stvarno dobar doktor i svi se slažu s tim, al usput vrijeđa trudnice i dere se...kažu kad to pregrmiš, onda si u sigurnim rukamabalkanski fenomen!

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    mrs happy, i odmaraj!

ako želiš citirati još neku osobu, odmotaj do njene poruke, selektiraj i kopiraj dio koji želiš citirati i prebaci ga u svoju poruku.
    zatim ponovo tu rečenicu selektiraj i klikni na quote pa će biti izdvojena kao citat.
    Fegusti, evo mislim da finkcionira. Thanks!

znam da je teško ležati, ali znajući po sebi, ja se doma ne mogu toliko iskontrolirati da stvarno mirujem onako kako bi trebala.poduzela bi sve, ali ne ide
    Ja sam inace u zivotu vrlo disciplinirana i uporna, a kao sto sam vec prije napisala od mene nitko nista ne zahtjeva (djece jos nemam) i nemam razloga da ne budem i u krevetu discipliniran. Zapravo sam vrlo dobar pacjent mome muzu. i ozbiljno cure, nisam znala da se toliko moze spavati i po danu i po noci

Ivy
    stvarno dobar doktor i svi se slažu s tim, al usput vrijeđa trudnice i dere se...kažu kad to pregrmiš, onda si u sigurnim rukamabalkanski fenomen!
    Mene bi taj balkanski fenomen kako ga ti zoves totalno izbacio takta. Ja uopce ne znam kako je najbolje odreagirati na takav nacin komunikacije?Vec sam na jednom drugom topicu napisala da ocekujem ispade i cudan humor od ljudi koji jednostavno ne znaju drugacije jer su neobrazovani i uskih horizonata, i mozda i ne previse inteligentni, ali boze nam pomagaj svima skupa ako se ovaj moj opis moze prenijeti na doktore. Od njih ipak ocekujem da se spuste na moj nivo i da im bude stalo da pomognu ne samo mojem tijelu nego i mom mentalnom stanju. Na koncu konca nije nas um odvojen od naseg tijela, ne?

Mamma Juanita
    naravno da je svakoj trudnici dijete na prvom mjestu, pa zato i važu da li ležati u bolnici ako to baš nije neophodno, jer time povećavaju i razinu stresa(koji dokazano utječe na fetus) i mogućnost bolničkih infekcija.
    Danas sam procitala da u Petrovoj imaju epidemiju enterovirusnog meningitisa. Kod mene u krevetu to sigurno nema

Tanjam
    opet sam završila u bolnici u 30.tjednu na par dana i na kraju rodila na carski jer se beba nijespuštala,..
    Pa sta se beba vec tako rano mora spustiti? I sto bi bilo da si cekala jos nekoliko tjedana da se vidi da li ce se spustiti? (Pretpostavljam da su ti u bolnici zaustavili krvarenje, pa da nije bilo opasnosti radi toga)

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Tanjam
    opet sam završila u bolnici u 30.tjednu na par dana i na kraju rodila na carski jer se beba nijespuštala,..
    Pa sta se beba vec tako rano mora spustiti? I sto bi bilo da si cekala jos nekoliko tjedana da se vidi da li ce se spustiti? (Pretpostavljam da su ti u bolnici zaustavili krvarenje, pa da nije bilo opasnosti radi toga)

mislim da si krivo shvatila Tanjam je htjela reći da je došla u bolnicu samo na par dana, a na kraju je, ne samo dočekala termin, nego je i prenijela.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mrs Happy
    poslala sam ti jutros pp s detaljnim uputama o citiranju. pogledaj

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prva trudnoca...15 dana bolnice, prijeteći pobaćaj, 10 dana bolnice prijeteći pobačaj...11 nas je u sobi bilo

druga trudnoča...11 dana bolnice u sobi nas 5...

da je bilo grdo...je bilo je...ali da je vrijedilo...vrijedilo jer moji anđeli su tu sad samnom...i ponovila bih opet...

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ahaaaaaa! Silly me!
    Citala ja neki dan da se u trudnoci mozak malo prestrukturava, pa ne radi punim kapacitetom. Ociti sam primjer! (no tjesi me da u isti clanku kazu da najnovija znanstvena istrazivanja pokazuju da su novopecene majke kao rezultat tog mozdanog prestrukturavanja inteligentnije nego sto su bile prije trudnoce. yes! :D )

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

sorry, poruka gore je bila odgovor na onu od goge

Tanjam

mislim da si krivo shvatila Tanjam je htjela reći da je došla u bolnicu samo na par dana, a na kraju je, ne samo dočekala termin, nego je i prenijela.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mrs Happy, s obzirom da si tek 25tj ako sam dobro shvatila sigurna sam da ce sve biti u savrsenom redu ako ces mirovati.
    U slucaju i najmanjeg krvarenja (pa cak i roskastog iscjetka) javi se u bolnicu ODMAH, ne cekati da te netko vozi nego zoves hitnu.

Ja sam lezala u bolnici 2mj zbog drugih razloga ali sjecam se jedne mlade cure koja je u 30tj dosla sa PP totalis i svi doktori su joj rekli da nema sanse da se ona povuce.
    Citala sam puno o tome i ZNAM da to nije istina kada se posteljica moze pomicati skoz do 34tj i lijepo sam ju umirila, zarazila svojim optimizmom...za 3tj posteljica joj se potpuno povukla prema gore, dakle u 33tj.
    Sve je moguce, jos imas puno vremena i sigurna sam da ce sve biti u redu, samo miruj

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam imala PP i bila sam na strogom mirovanju kući,ali zaista strooogo mirovanje,ustajanje iz ležećeg položaja samo za obavljanje nužde i tuširanja.
    Nakon nekog vremena imala sam obilno krvarenje i moj gin. mi je preporučio ponovno ležanje i izbjegavanje lijekova koje su mi nakon odlaska na hitnu i gin.odjel prepisali. Rekao mi je da tu pomaže samo ležanje. Iznjela sam trudnoću do kraja.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Marsupilami, pa to je zbilja super!
    Svaki dan sam sve vise pozitivnija da ima sanse za bolje.

Jumbina
    "Nakon nekog vremena imala sam obilno krvarenje i moj gin. mi je preporučio ponovno ležanje i izbjegavanje lijekova koje su mi nakon odlaska na hitnu i gin.odjel prepisali. Rekao mi je da tu pomaže samo ležanje."
    koje to lijekove jedan gin prepise a drugi prekrizi?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Normabel i još neke baš radi krvarenja,ali se ne sjećam kako se zovu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •