Imamo ovaj problem vec cca dva-tri tjedna, a ja ne znam trebam li ga uopce tretirati kao problem, jos malo cekati pa otici do doktorice ili nesto trece. Z. kontinuirano nocu mokri u krevet. Nekad joj samo malo pobjegne pa se probudi i dalje nastavi u wc-u, jako cesto se ujutro probudi totalno mokra.
Inace je zdrava, preko dana piski sasvim normalno, nisam primijetila nikakav znak prehlade ili poremecaj u radu mokr. organa, barem sto se dnevnog funkcioniranja tice.
Sto se psih. faktora tice, ne znam koliko mogu utjecati. Sa skolom je jako zadovoljna i s te strane ne primijetim nikakav negativan stres, sto ne znaci da stresa kao takvog uopce nema, nevezano za razrednu klimu. Doma je situacija uobicajena.
Sta da radimo, kome da se obratim? Ili je jos rano donositi neke zakljucke?
Ja sam sebi to odmah pokusala racionalizirati nocnim preradjivanjem skolskog stresa, ali moguce da je stvar fizicke prirode.
U obitelji poznajem jos nekoliko slucajeva, ne znam moze li biti i nasljedno. (sestra, sestricna)

Odgovori s citatom
javila na tvom mjestu u polikliniku helena ili negdje drugdej, npr salata jer se mozda radi o nestabilnom mjehuru kao kod nas. imali smo iste simptome ..
a psih. problem je, ako je dijete jedno vrijeme bilo suho i onda odjednom počelo mokriti. tako da nije uvijek psiha, kao što se često misli, nego fakat može biti nešto što nema veze s njom ili nekim nemilim događajem i sl.