Pozdrav,
već neko vrijeme čitam vaš forum s kojeg sam dobio mnoge korisne savjete. Znam da nije preporučljivo otvarati nove teme ako slične već postoje, ali ovakvu nisam našao. Ispričavam se ako ipak postoji.
Problem je sljedeći:
naš sinčić u siječnju će napuniti 3 godine i još je u pelenama. Na ljeto smo imali "mirovne pregovore" oko skidanja pelene, dogovarali se da ćemo kupiti najvećeg Munjevitog koji postoji u Hr (dijete je fan crtića Auti, cijela obitelj već zna crtić napamet), obećavali brda i doline... I sve super, dijete pristane biti u gaćama, gaće su super, on je veliki - i čovjek počeo koristiti gaće kao pelene! Kaka u gaće, piški u gaće i neće čuti za druge mogućnosti. Ne radi se o tome da ne stigne na tutu ili wc, nego neće niti čuti za njih. Kad ga pitamo "hoćeš li nam reći kad ti se piški da idemo na tutu?", on mrtav-hladan veli "neću". Onda promijenimo pristup, ne pitamo ga nego samo konstatiramo "kad će ti se piškiti, idemo na wc", no on opet odgovara " ne idemo".
To sad već traje više od 2 mjeseca. Nosi gaće danju (za spavanje i izlaske stavimo pelenu i jako se ljuti zbog toga), ali niti jednom se do sad nije pokakao niti popiškio na tutu ili wc, samo u gaće. Žena i ja smo zbunjeni. Čuli smo da ima djece koja ne žele skinuti pelenu, djece koja se ponekad popiške u gaće ili im treba neko vrijeme da shvate princip - ali da baš ne žele ni na wc niti na tutu...E pa sad...
Silu izbjegavamo koristiti da mu se wc ili tuta ne zamjere. Probali smo blago par puta, na tutu ne želi sjesti nikad, a nad wc-om mu je fora stajati "kao tata", zauzme pozu, primi miša i - ništa.
Kupili smo slikovnicu o tuti (neka grozna), njemu je super, ali ne primjenjuje to u stvarnom životu.
Inače je jako bistar, sve razumije, sve priča, dobro zna čemu služi wc i da svi njegovi prijatelji, roditelji i rodbina idu na wc, može kontrolirati nagon za piškenje i kakanje, po noći je suh... Pomagajte!