Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 57 od 57

Tema: Skidanje pelena - specifičan problem

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Munjeviti imate li kakvo dijete u blizini da vam posluži kao primjer? Bilo bi dobro da je nešto starije i da ga mali simpatizira?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Miha je već 5 dana bez pelene...sveukupno trajalo 3 dana baš odvikavanje i nezgode u gaće...al ne u onolikoj mjeri koliko sam očekivala....ima 23 mj...

nama je dosta pomogla knjiga "Medo skida pelene" ....kakanje ga još zeza jer mu se neda sjedit na wc-u i obavit do kraja al samo se 2 puta ukakao u gaće i to 3. dan kad je odbijao ići i na tutu i na wc...
    bez pelene je i po noći...

kupili smo mu stepenicu i patku (dasku za sjediti) pa mu je sve to fora..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi ćemo za mjesec dana napuniti tri godine, također krećemo u vrtić na jesen. Preduvijet za vrtić je naravno skidanje pelene. Počeli smo malo po malo pred mjesec dana, u fazama. Prvi tjedan smo vidjeli da nije oduševljen, pa smo zaboravili na tjedan dan i opet krenuli. Sada je takva situacija da se bez problema popiški u wc, nema pelenu ni po danu ni po noći, ali s kakanjem baš nikako na kraj. Naime svaki put kad mu se kaka inzistira da se stavi pelena. I onda kad se pokaka traži da ju se skine. Sve smo pokušali, nagovaranje, nagrađivanje, sakrivanje pelena....jednostavno ne želi kakati osim u pelenu. Pustili smo ga da se pokaka u gaće i pokazali mu kako to izgleda, bacili sadržaj u wc...ali uzalud. Inače može sjediti na wc.u ali to je onako, reda radi. Kako da ga nagovrim da u tom trenutku kad mu se kaka i kad zahtjeva pelenu, da ode na wc??

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Help! Zbunjena sam, ne znam da li da vratim pelenu nakon 4 mj. bezpelenaštva! Situacija je sljedeća...
    kada sam uzela bolovanje zbog komplikacija t., ostavila sam sina doma i skinula mu pelene. uspočetku je bio oduševljen time što sam mu govorila da više ne treba pelenu jer zna piškiti i kakati na zahod kao odrasli i to znači da je on sada ˝veliki˝. nevjerojatnom brzinom je savladao suzdržavanje dok ne dođe doma i obavi sve na zahod, te se od tada nije popiškio po noći. nitko sretniji od mene.
    prva kritična faza je bilo ljetovanje kod mojih, jer mu se nikako nije sviđao njihov zahod pa bi se radije sakrio i obavio sve negdje skrivečki (npr. iza zavjese). ja bi bez riječi počistila, dok su se moji derali na njega (iako bi ih špotala), jer su uvjereni da oni znaju kako se to radi, obzirom da su sva djeca ostavljala pelenu do 1. godine! kada smo se vratili doma, sin je prestao najavljivati odlaske na zahod, išao bi samo ako bih ga ja nagovorila, ali nije trebao sjediti na školjci nego bi sve ODMAH obavio!
    što se tiče spavanja, punih 5 mjeseci se nije popiškio u snu!
    onda kreće 2. kritična faza, jaslice... prva tri dana se vračao obučen isto onako kako sam ga ostavila, pa su uslijedili dani sa po jednom nezgodom, pa je odjednom (nakon 2 tj. odlaska u jaslice) počeo piškiti pri svakom dnevnom spavanju! Tete su zaključile da nije spreman biti bez pelene. Da mu vratim pelene potpuno, ili šta da radim?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

baby, znam kako ti je. i meni je alen nakon puno vremena bez pelena, dolaskom malog brata počeo piškiti u krevet. i to nam je već postala uobičajena rutina-presvlačenje njega i kreveta svako malo. tete nam nisu dale da vratimo pelenu, no mi smo to u jednom trenutku napravili.
    taj dan je prestao piškiti nekontrolirano

čudni su im putevi, tak je to... :?

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja se nebi miješala previše jer je Lara još mala ima još pelenu ali moja prijateljica i kuma ima sina koji je imao pelenu do navršenih 3 godine rođen je u 07 mjesecu dok u 08 mjesecu nije se vani kupao gol u bazenu i mama ga pita idemo se osušiti u kuću i staviti pelenu i on nije htio pelenu.
    Ona se iznenadila, to je trajalo dok se ona nije zaposlila u 10 mjesecu 2008 godine i njega je odvela teti čuvalici jer u vrtiću nema mjesta.
    Tada je počeo piškiti u gaće ili se sakriti a za tutu ili wc niti čuti.
    Mama je zaključila da je protestirao jer je ona radila a on je rekao da ako ona ne bude radila da će ići na tutu ili wc i da neće nositi pelenu a ako će raditi pikiti će u pelenu.
    I nije dao teti čuvalici dugo da mu promijeni pelenu jer ga je navodno bilo sram da mu vidi tuđa teta pišu tako je rekao mami.
    To je trajalo 3 mjeseca dok se nije navikao na tetu čuvalicu i sve uvjete i morao popustiti, sad ide nirmalno na tutu ali najviše na wc i traži sam bez problema. Sada ima 4 godine i 2,5 mjeseca.
    Eto vam primjer njihov, oni su izludili.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

dižem ovu temu...

Sin ima 2 godine i 4 mjeseca. Piškenje na tutu smo relativno lako svladali, tijekom ljeta je svaki dan (naveče) kakao na tutu. Kako smo se vratili u Zg - nije htio kakati na tutu, već u pelene (još imamo noćnu pelenu); uglavnom bi čekao da mu nakon kupanja, stavimo noćnu pelenu, pa bi se "istovario" u nju.

Probali smo s objašnjavanjem (guzi će bili ljepše ako to obavimo na tutu), s čitanjem o Medi Tobiju koji je odbacio pelene zbog plavog/ljubičastog (?) tute, probali smo i s nagradama, a bilo je i uvjeravanja tipa "nema više tako velikih pelena, sad bi stvarno trebao ići na tutu" (istina je da su mu pelene već gadno taman) i relativno dugog sjedenja na tuti uz čitanje knjiga ili druge zabave. Par puta sam i ne baš ljutito, ali recimo to "malo grublje" reagirala. Pokazivali smo kako mu prijatelji idu na tutu, zamolili smo tete u vrtiću da ga odvedu na tutu kad drugo dijete ide kakati.... Nekad bi se pokakao na tutu, ali uglavnom bi mi poizbijao moje argumente (uz osmijeh) i kakao u pelenu. Kad bi se pokakao u tutu, zajedno smo išli izbaciti kakać u wc, obrisati guzu, oprati tutu...

Na temelju onoga što sam pročitala o ovoj temi, čini mi se da jednostavno nije još spreman, pa čekam da vrijeme napravi svoje i da se dogodi neki klik (da, mijenjala sam i tute u pokušaju da mu nađem nekog udobnog i zabavnog).

Sad smo u ovoj situaciji: pokaka se na tutu prije kupanja, MM i ja plješćemo, pjevamo, ljubimo ga, on se veseli i smije, pokazuje kakav je kakać ispao - veliki, mali..., onda skupa puštamo vodu, uređujemo se....Onda dobije noćnu pelenu i opet se pokaka u pelenu. Jel' to korak prema skidanju pelene ili korak unazad? Da li bih trebala možda probati skinuti mu noćnu pelenu ili ne (osobno nisam za opciju da dijete zadržava stolicu)? Tijekom dana kad ide na spavanje jako rijetko se popiški u krevet (zna spavati i po 3 sata i digne se suh). But, zadnja 2 tjedna traži da ide piškiti kad više ne može izdržati (mislim da je to stoga što je jako zaokupljen igrom ili nekim drugim događanjem...), pa se zna dogoditi da mu malo pobjegne....

Eto...Inače, u jednoj knjizi sam pročitala rečenicu koje se često sjetim na ovu temu: "Ne brini se, neće s pelenom u vojsku."

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •