Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 100

Tema: Flybabies na okupljanje (4)

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Tome mi i sluzi sistem - da radim po petnaestak minuta dnevno, stvari koje trebam napraviti taj dan
    Ma znam cure da je vama s klincima, a koje još i radite neusporedivo teže,
    no sauganje mi traje minimalno 27 minuta, da se postavim na glavu ne ide brže!
    Ako već pričamo o planiranju i uštedi vremena, tu je još i dovlačenje i odvlačenje saugera, razvlačenje kabla, uštekavanje, ištekavanje, mijenjanje vrećice s prašinom...nimalo ugodno, nimalo...

Temeljito pranje wc školjke ni teoretski ne mogu obaviti za 3 minute, ma koliko to željela.
    Znate, ono "iza", pa oko šarafa, pa udubine, 3 minute, hmmm...
    Možda nije loše prevenirati stvar i kupiti školjku najjednostavnijeg mogućeg dizajna i ravnih linija, možda malo pomogne...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Gost 1 prvotno napisa
    Možda nije loše prevenirati stvar i kupiti školjku najjednostavnijeg mogućeg dizajna i ravnih linija, možda malo pomogne...
    Ovo je poanta - to je pravo fly razmišljanje: okrenuti se minimalističkom dizajnu bez utora, vijaka i začkoljica, onda je dovoljno samo "mahnuti" krpom.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam na principu Flylady osmislila svoje rutine i moram priznati da mi je super:
    a) manje cistim(o), a cisce je
    b) uopce se vise ne zivciram oko eventualnog nereda
    c) rutina nam je spas za obiteljske zivce i sklad

Ne drzim se svojih rutina ko pijan plota, ali nam je puno lakse funkcionirati u radnom tjednu kad imamo neku svakodnevnu rutinu.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Gost 1 prvotno napisa
    [Možda nije loše prevenirati stvar i kupiti školjku najjednostavnijeg mogućeg dizajna i ravnih linija, možda malo pomogne...
    ovo sam ja uradila jer jedino sto u kuci cistim svaki dan je kupatilo i kuhinja
    i to oduvijek...
    i ne planiram nista
    znam sta moram uraditi i sta me ceka
    dijete je na prvom mjestu i igranje s njim a kad spava ja radim sve ostalo sto se mora uraditi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je pranje WC-a uzasno pojednostavljeno otkad koristimo samo ocat za pranje. Udjem u kupatilo, obavim sto mi treba i usput naspricam lavandin, kadu i wc skoljku.
    Ako taj tren uleti Ema, nema beda da ce se udaviti ili otrovati od kemikalije (a lizati skoljku bas i nece). Ostavim 5 minuta, prebrisem spuzvicom ili krpom ili isprem i gotovo.
    Ne radim to svaki dan vec kad se sjetim.

Ostaje 1x tjedno temeljito ciscenje kad planski ostavimo duze da ocat "ubije" sto ima i isperemo.

Usisavamo 1x tjedno - cijeli stan (70ak kvadrata) usisemo za 15ak minuta s raspakiravanjem i spremanjem usisavaca (nemamo tepihe).

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ovo s octom mi odlično zvuči-to obični alkoholni ocat iz dućana uliješ, Busy Bee?

He, he, ni ja nemam tepiha, a bogme ni zavjesa, sve ravne linije, lakočisteći materijali...i opet saugam pola sata (muče me dvije etaže, nikad više ne bih ponovila grešku, ali što je, tu je...)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obicni alkoholni ocat, drzim ga u spricalici od Ajaxa. SVE ode s njim, kamenac, one crne gljive (za njih drzimo malo duze). U kuci nemamo vise nikakve kemije osim deterdzenta za ves i sudje, sve ostalo cistimo octom.

(i mi imamo dvije etaze, samo ovu drugu, oko 20 kvadrata, koristi MM za komp i usisavamo 1x u ne znam koliko mjeseci )

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Thx, idem u dućan po ocat, doma nemam prozirnog alkoholnog.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ma razumjem ja sto je maja htjela reci.
    i logicno je i pametno je i vjerovatno olaksava zivot. i super je ako si takav.
    samo mislim da je kvaka u tome sto smo mi svi razliciti. i nekome je to u krvi a nekome ne.

pored svega danasnji tempo je prilicno naporan, i moras izabrati neke prioritete. osim ako ne zelis biti perfektna zena.
    nisam a ne znam da li bih i htjela biti. (moja svekrva je takva - perfektna , sto ima i dobre i lose strane)

recimo meni je vazno da je sve frisko skuhano, ne odmrznuti, bioloski itd....
    pa poslije posla se uvijek i kuha, ali se zato ne riba stednjak. pa ga subotom riba teta cistilica. a ostale dane je takav kakav je. (mislim nije koma, ali se bas ni ne blista)
    jer bih ja navece htjela imati vrijeme i za nas (cura, suprug, ja) i dovrsila neka poslove , koje nisam stigla na poslu, nesto procitala i sl.
    osim toge ti me spremacki poslovi ali zaista nimalo ne vesele. pa se pitam kako da nadjem nacin da ih se oslobodim, a da je sve u nekom pristojnom redu. ne mora biti savrseno.

plus flylady je ocito lady, a ne gentelmen. pa imam i osjecaj (mozda se varam) da to nakraju zavrsi tako da samo zene i spremaju. to definitivno nije moj izbor.
    ne volim te podjele, sve zene, sve muskarci...
    ali cu si dopustiti reci da vecina muskaraca msli da se ti poslovi sami od sebe obave. pa ih brzoleteca flylady jos vise uvjeri u to. (mozda se i varam)

u knjizi "drugi spol" simone de beuovair (mislim da sam krivo napisala ali zurim) zbraja sve te "samo" tri minute (skoljka, kuhonja, prasina, savrsena kosa, lice, djete, vjezbe.....)jednog prosjecnog zenskog dana i dolazi do enormnih brojeva sati.

kupila knjigu (zaboravila naslov) od julije morgenstern o organizaciji opcenito, vremena, prostora i sl.
    glavna teza:
    moras naci nacin koji odgovara tebi kao osobi, jer je to inace izgubljena bitka, jer osim par prvih tjedana, nikada neces dugorocno moci slijediti sistem koji je suprotan tvojoj licnosti. poanta je pronaci nacin koji ti pase, a njih ima puno raznih.

ja bih rado da mogu ko maja. ali mi ne ide.
    pa trazim neki drugi nacin.
    eto, toliko od mene. malo je nabacano, jer zurim na sastanak.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I meni je "Drugi spol" Simone De Beauvoir (ja nigdje ne žurim, ) odlična knjiga.
    I apsolutno ne želim (a još više ne mogu) biti savršena.
    Ali me svejedno hvata nervoza ako nešto ne mogu pronaći, ne zato što ne znam gdje sam ostavila, već zato što se nalazi u hrpi nepotrebno nagomilanih stvari.
    Svatko sebi postavlja standarde: nekome je potrebno da mu sanitarije blistaju, a netko je zadovoljan čim iza sebe povuče vodu. A to mi se čini najvažnijim: svoj prostor (ne)održavamo ni zbog uputa flyladies ni zbog susjeda koji nam mogu "uletjeti". Ni zbog mame ili svekrve.
    Već da se mi u njemu osjećamo ugodno.
    S krpom ili bez krpe u ruci.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    moras naci nacin koji odgovara tebi kao osobi, jer je to inace izgubljena bitka, jer osim par prvih tjedana, nikada neces dugorocno moci slijediti sistem koji je suprotan tvojoj licnosti. poanta je pronaci nacin koji ti pase, a njih ima puno raznih.
    s ovim se slazem u potpunosti.
    meni recimo ovaj sistem savrseno odgovara, bas zato jer ja jesam takva, rodjena flylady, jedino sto je s dvoje klinaca u moju glavu uselila mala dekoncentracija radi koje svakodnevno dobijem na vremenu min petnaest minuta ukolio su mi poslovi napisani.
    (inace, ja ne cistim wc svaki dan, jednom tjedno je dovoljno, narocito otkad se janovo ciljanje popravilo :D - niti usisavam jednom dnevno. ali, kako mi je stan mali, bitno mi je recimo da su mi vece povrsine, poput stola, kauca, raskrceni).
    Sto se sudjelovanja oba spola tice, ja sam tu poukusavala i raspodjele poslova i ljutnju i ucjene i molbe i svasta. No, cak i da je sve to uspjelo, ima, kao recimo sada, perioda kada MM mjesecima radi prekovremeno, pa i vikende. I prakticki dodje doma spavati. Mogu birati da nitko ne sprema ili da ja spremam 15 minuta dnevno. A da stan moze cekati njegovo normalno radno vrijeme, bas i ne moze.
    A otkad je kaos manji, on radije i uskoci. I bez pitanja.

a ovo potpisujem od sveg srca:

svoj prostor (ne)održavamo ni zbog uputa flyladies ni zbog susjeda koji nam mogu "uletjeti". Ni zbog mame ili svekrve.
    Već da se mi u njemu osjećamo ugodno.
    S krpom ili bez krpe u ruci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima u DM-A neka Žaba (Frohe) ili tako nešto na bazi kvasine

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

plus flylady je ocito lady, a ne gentelmen. pa imam i osjecaj (mozda se varam) da to nakraju zavrsi tako da samo zene i spremaju. to definitivno nije moj izbor.
    ne volim te podjele, sve zene, sve muskarci...
    ali cu si dopustiti reci da vecina muskaraca msli da se ti poslovi sami od sebe obave. pa ih brzoleteca flylady jos vise uvjeri u to. (mozda se i varam)
    što se ovog tiče - MM puno puno puno više posprema i pomaže po kući otkad se držimo flyladya. jednostavno, tako mu je sve lijepo da ne može podnijeti preveliki nered ili zmazanoću pa se i on primi posla.

kod nas je najveći problem bio sve raskrčiti - to smo učinili prije par mjeseci kad smo počeli s flyladyem. sad, čim više nema tog junka po stanu, sve se puno brže čisti i sprema, stan izgleda veći, uredniji, svjetliji, ljepši...
    i tako UŽIVAMO u njemu - to mi je totalno otkriće, prije nisam voljela previše vremena provoditi u našem stanu, pa makar bio izglancan od poda do stropa.
    ali otkad smo ga raskrčili - druga priča... to je naš mali dvorac, naše skrovište, mjesto uživanja

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da je ovo kljuc...Napraviti stan/kucu mjestom koje volis. Onda ciscenje ide lakse. Znam da mi je u roditeljskom stanu sve bilo tesko i mucno. A tamo nista nije bilo "moje". Sad je druga pjesma...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jednog prosjecnog zenskog dana
    :?
    U nasoj kuci jednako (ne)cistimo oboje. Cak mozda i vise on nego ja.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

BB, u toj knjizi se govori i o prosjecnom zenskom danu, ne samo o (ne)ciscenju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sto bi to bio prosjecan zenski dan?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Gotovo isti kao i muški!
    Samo što se ja ne brijem svako jutro...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Gost1 prvotno napisa
    I svakim danom u svakom pogledu sve više napredujem: evo, već sam dogurala do dizanja u pola šest ujutro, a u 7:38 umivaonik blista!!! Đizis.
    Ja sebe uopće ne smatram bolesnikom kojemu je najbitnija stvar na svijetu da wc bude čist u 7.38.
    Dapače, da je tako onda ni ne bi počela s ovim FlyLady programom.
    Ali mi je najbitnija stvar na svijetu da kad dođem doma s posla mogu svoje vrijeme posvetiti i svom djetetu. u svinjcu baš i ne možemo živjeti, ako radi ničeg drugog, onda radi nje i njenog zdravlja. A ne moežmo ni jesti iz prljavi tanjura niti hodati po svijetu u prljavoj odjeći.

I kako onda to uskladiti?

Onda ću radije pola sata čistiti ujutro prije posla pa da popodne mogu s njom van u šetnju ili na bazen ili gdje već želimo.

Ili da navečer kad ona zaspe mogu uzeti knjigu u ruku ili prosurfati jer ne stignem ili neću kad je ona budna. Pa da i u tom pogledu malo napredujem, a ne samo u čistom wc
    Đizus!!!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sto se tice jutarnjeg ciscenja - ako je to neophodni sastojak FL programa, onda nikad FB od mene
    ni ne sminkam se da bih mogla duze spavati, a kamoli da cistim krmeljava. no way amigo.

ali valjda je program fleksibilan pa da proberem ono sto mi pase

doduse, Gost1 i ja imamo nesto drugacije obaveze, pa mozemo biti fleksibilne.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    samo mislim da je kvaka u tome sto smo mi svi razliciti. i nekome je to u krvi a nekome ne.

pored svega danasnji tempo je prilicno naporan, i moras izabrati neke prioritete. osim ako ne zelis biti perfektna zena.
    Tako je. svi smo različiti i imamo različite metode. živjela tolerancija!
    I moj prioritet je moje dijete. Zato se i budim u pola 6

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cure, a kad stignete napraviti veće stvari?

mm i ja pospremimo jednom tjedno za sat i pol i to mi je uvrh glave higijene, nemamo naviku stvarati nered pa je uvijek prilično uredno, kuhamo u zadnje vrijeme minimalno (nažalost)... ali pranje prozora ili generalno čišćenje stana su mi nemoguća misija. vikend mi je žao potratiti na to (jedina opcija je da jedan ode s andrejčekom van a drugi rinta) a i umorna sam. kak da to izvedem? :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pranje prozora radi teta. Ali i ja nekad operem jer ne volim prljave prozore. Dobra krpa, sredstvo s rasprsivacem. Uvecer kad V. zaspi. Ja to brze uradim nego sto operem sudje.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

platis tetu cistlicu za generalno spremanje

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A to čišćenje wc i kupaone nije nikakvo ribanje ni generalka, već se samo prebriše i onda kad radiš generalku gotov si tri puta brže.

i ne usisavam svaki dan sve, već svaki dan jednu prostoriju (ako) i onda se to svede na jednom tjedno (ako). Osim kuhinje i dnevne sobe.

I, naravno, da to radim radi sebe, a ne radi FlyLady, samo mi je to pomoglo napraviti bolju organizaciju i da više stvari napravim za kraće vrijeme.

I, što Maja kaže: lakše je kad imaš napisano na papiru. Na taj način sam počistila neke kutke koje prije nisam dirala mjesecima, da ne kažem godinama.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm, vidim ja da "protivnici" flylady zapravo uopće ne kuže u čemu je poanta svega

daklem, poanta nije da imamo zglancani wc i ulašteni pod nauštrb svega ostaloga (spavanja, igranja, čitanja...), nego da se organiziramo tako da imamo vremena za sve što želimo.

flylady čak zagovara "ofrlje" čišćenje i spremanje, baš zato kako ne bismo postali robovi usisavača i sredstava za čišćenje.
    i odmah na početku kaže: MORATE SE RIJEŠITI PERFEKCIONIZMA. i zato naše usisavanje, bez obzira ne veličinu stana, broj soba i etaža, traje 10 minuta, a ne sat vremena.

i zato je meni flylady super: jer sam prije cijelu subotu mahnito spremala stan dok su se zara i MM šetali i uživali, a sada spremam svaki dan pomalo, na tome ne gube ni zara, ni MM, ni ja, sve je relativno čisto i uredno, a sad i ja mogu šetati cijeli vikend sa svojom familijom i uživati.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma meni to traje pola dana: skini zavjese, baci u mašinu, operi prozore, osuši, operi drveninu, vrati zavjese... a prozora imaaaa! i nemoguće je to raditi dok je andrejček doma jer se penje za mnom na lojtru pa mi je jednom i pao.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uf, sporo tipkam. i meni se čini da mi je teta-čistilica jedino rješenje...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja uopce ne kuzim kako vam toliko dugo traje ciscenje bilo cega. Ili sam ja nekakva ofrlje cistacica.

Jedino sto mi stvarno uzme vremena je izmjena sezonske garderobe u ormarima i spremanje prerasle Emine robe. (i ponekad peglanje)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Gotovo isti kao i muški!
    Samo što se ja ne brijem svako jutro...
    prosječan muški dan ne može nikako biti isti kao i ženski, jer MM se može i ne mora obrijati, a ja moram pogotovo ljeti..
    Šalu na stranu, čitam ove vaše postove i na kraju mi se čini da je jedino važno da je svatko od vas zadovoljan sobom, ma kako koristio dan, čistio kuću i ostalo..
    Strašno mi se svidjela jedna rečenica koju je netko napisao..nešto u stilu, bitno je da je to moj dom, da mi je lijepo..a meni u mom "lijepom" domu mora biti i čisto da bi bilo lijepo..to ne znači da svaki dan perem prozore, već kad primjetim da su prljavi i to ako smatram da nisam dužna ni Luci ni MM ni sebi..i siti i veseli i naigrani i ostalo..
    btw, sad kad je Luce malo narasla već guštamo zajedno čistiti, Luce nam pomaže, ima svoju krpicu i sve je kroz zezanciju

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Flylady je super stvar za nas koji ne volimo cistiti i spremati jer nas uci kako da to sto bezbolnije i u manje vremena sve obavimo, tak da nam sto vise vremena ostane za igranje i druzenje a da nam stan ipak bude cist i uredan! Od kada sam se organizirala po flyladynim principima, stan je neprepoznatljivo cist i svaka stvar na svome mjestu, cak me i moj dragi pitao jesam li ponovno trudna, jer je pomislio da se radi o nestingu...
    Ono sto mene brine, drage flybabies, nije onih 15 minuta u zoni, vec oni dnevni i tjedni poslovi koji traze vise vremena, ako kasno dolazite s posla, a cekaju vas gladna usta za nahraniti - daklem, kuhanje, sudje, rublje, usisavanje i sve ostalo - kada sto stizete? Mene to ceka uskoro htjela bih cuti kako to sve funkcionira da se pripremim fizicki i psihicki. Moj muzic je spreman pomoci, dosta sam se vec organizirala i imam sve dnevne i tjedne rutine razradjene, evo jos da profunkcionira ovo s jelovnicima i shopping listama i moje kucanstvo cvate! Dajte mi koji tips and tricks kako odrzati ovo sto smo postigli i kada pocnem raditi!

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj da, meni se jedan dan kad sam imala "date" s prasinom, nije opce dalo brisati prasinu (to je inace kucanski posao koji mrzim vise od bilo kojeg) a klinci vidjeli da je tv prasan i trazili krpe da ga obrisu i na kraju me navukli u brisanje. za 10ak minuta je bilo gotovo :D

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A imate li anti-procrastination or so dan?
    Pa vidite li do kuda je to doguralo.
    Instant kućna Fly filozofija neugodno me podsjeća na kvazisociološke uratke tipa "Kako se obogatiti u roku 7 dana" "Kako vratiti muža koji je zbrisao s maturanticom?" "Kako postati predsjednik multinacionalne kompanije (u 3 koraka)"

Pojednostavljeno, čini mi se da Fly filozofija znači "Kako učinkovito i brzo organizirati domaćinstvo, suvereno držati sva 4 ugla u kući, pri tom zanemariti perfekcionizam, a ujedno se dobro osjećati i posvetiti puno vremena obitelji, a bogme i sebi!"

Znan-fan. To ne bi izveli na Batman, Superman i Spiderman zajedno, a kamo li sirota Flylady.

Ne znam da li je napisan neki bestseller o ovome (no slutim da je, ha, ha, ha), pa mislim da je neki kućni instant filozof zgrnuo dobru lovu.

Iskreno mislim da je svaka žena koja je u stanju prodrijeti u mistiku rutine održavanja domaćinstva na temelju tjedno/dnevnih križaljki i podsjetnika, jednako tako u stanju reorganizirati kućne financije i u proračun strpati stavku "teta čistilica", pa makar i na mjesečnoj bazi (i to već jako puno pomaže). I ako trenutna situacija baš nikako ne dopušta, onda u perspektivi obavezno.

Sa Flyfilozofijom sam se prvi puta u životu susrela jutros, i to vrlo ugrubo, pa me zanima da li je za nesretnu Flylady predviđena takva vrsta savjeta, (mislim pri tom na tetu čistilicu), ili se sirota mora dosjetiti sama?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iskreno mislim da je svaka žena koja je u stanju prodrijeti u mistiku rutine održavanja domaćinstva na temelju tjedno/dnevnih križaljki i podsjetnika, jednako tako u stanju reorganizirati kućne financije i u proračun strpati stavku "teta čistilica", pa makar i na mjesečnoj bazi
    Ah, ali ima nas frikusa koje ce za lovu od cistilice radije kupiti jos jednu knjigu, a uz igru s djetetom obrisati prozor i/ili prasinu.
    Ili (jos vece) frikuse koje ne bi podnjele boravak i pretumbavanje (spremanje) stana od strane nepoznate ili malo poznate ili super poznate tete cistilice. Ja, npr. ne mogu si ni predociti da mi bilo tko osim mene i MMa kopa po kuci. :bespomocni smajlic slijeze ramenima
    Da ne pricam o tome da dolazim iz proleterske obitelji.

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Draga Bee, probaj, molim te, samo jednom za promjenu probaj...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lutonjice

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gost, ja probala. I drazi mi je ovaj sistem. Jer, cistilica jednom u dva tjedna - po 4 sata - za vrijeme kojih sam ja bila doma, umjesto negdje landrala - je ocistila, a odrzavanje ionako moras sam. I na to odrzavanje dodati 15 minuta dnevno mi se STVAARNO ne isplati platiti nekog drugog. Teta je bila super, al flylady je bolja.

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Onda imam sreću s tetom
    ...iako se dugo nisam dala nagovoriti, razmišljala sam kao BusyBee

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Ja, npr. ne mogu si ni predociti da mi bilo tko osim mene i MMa kopa po kuci
    ...no sad mi nije žao.

Dobro organizirana dnevna rutina svakako je dobro došla, no ova Fly filozofija (s kojom sam se danas prvi puta srela) mi je too much.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam dekadentna

imam tetu čistilicu i nije me sram

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja također smatram da ste vi pregrubo shvatile FlyLady.
    Nitko nikog tu na ništa ne tjera, već si sam poželiš tako malo posložiti stvari, a ja sam je i oduvijek doživljavala na način da mi to pomaže da radim manje, a napravim više u tom kratkom vremenu i imam više kvalitetnog vremena za obitelj i sebe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zakaj bi te bilo sram?
    (mozda samo zato sto to priznajes na ovom topiku hi hi hi)

Meni ne smeta sto teta prcka po mojim prozorima, podovima i MMovim kosuljama (s peglom u ruci).

Inace mi Flylady zvuci vrlo OK, al moram rijesiti najprije osnovni (moj) problem: da imam za svaku stvar i mjesto za stavit. Ovak, natrpana sam a nemam di to pretovarit (a nije bas junk za bacit).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam odustala od primanja mailova, ali s vremena na vrijeme otvorim njihovu stranicu i pogledam dnevne zadatke.

U tim dnevnim zadacima pronađem štošta zanimljivoga.
    Moram priznati da mi je ne znam kada palo na pamet posljednji put skinuti sve slike sa zida i dobro obrisati prašinu i sa zida i s njih. Obično brišem samo horizonatlne površine...

Ili me podsjetilo da postoji dio zida u kupaonici koji krpu i prašak nikada vidjeli nisu ...

A, najsretnija sam kada me podsjeti da svugdje u svijetu ima ovakvih kao što sam ja - neorganiziranih prljavica koje nikakav flylady neće popraviti - kada čistim (obično subotom ili nedjeljom) čistim sve...
    I to je ono što pokušavam popraviti - ustati pola sata ranije i počistiti kupaonici npr. četvrtkom, umjesto u subotu ujutro kada bih mogla s djetetom otići do tržnice, grada i sl.
    No, polako napredujem...

I ja volim popise, "naredbe", preporuke u vezi čišćenje jer na taj način netko drugi misli umjesto mene

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    I to je ono što pokušavam popraviti - ustati pola sata ranije i počistiti kupaonici npr. četvrtkom, umjesto u subotu ujutro kada bih mogla s djetetom otići do tržnice, grada i sl.
    No, polako napredujem...
    jeeee :D

Izgubljeni.................ima nas još!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, čitala sam vas i flylady i pomislila: ima nade i za mene.
    Naš najveći problem je clutter- i jučer nakon što su klinci zaspali,
    a prije Milijunaša :D prihvatila sam se raskrčivanja-
    dakle sa dvije police 40x60 sam uspjela napuniti manju vreću smeća. MM se isto uživio i krenuo ambiciozno- a ja sam mu rekla- nećemo više, samo 15 minuta!
    Odmah sam i sebi lakša, danas nastavljam s declutteringom.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lalah prvotno napisa
    Ima u DM-A neka Žaba (Frohe) ili tako nešto na bazi kvasine
    Froch, univrerzalno sredstvo za čišćenje i otapanje kamenca.

Ovo je i moja životna filozofija i ne mogu se zamisliti kao dio (sadćemezatuć) kulta Flylady .
    Ne volim rutinu i izbjegavam je kad god mogu, jer je život ionako previše nameće.
    Velika čišćenja radim kad za to imam inspiraciju i za moj ukus je to dovoljno često (mada za većinu ovdje ne bi bilo :mig , a ona redovna sasvim dobro i ovako funkcioniraju, u letu.

Ali u biti me najviše od svega odbija što se po mom sudu potroši previše energije za meni sporedne stvari.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Samo bih željela obavijestiti Gost 1 da tražim tetu čistilicu
    Ali imam dobar razlog (iako će ona vjerojatno reći da je svaki razlog dobar ili ga uopće ne trebaš), trebam malo više mirovati

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

quotervo sam ukinula primanje mailova, ali onda su me anchie i Lilly prosvjetlile pa sam se opet registrirala i stavila opciju - daily digest ( uopće nije tako komplicirano kak mi je prvi put zvučalo ) - i to mi je super.end of quote: A kako se to radi ?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Odeš na web site, skrolaš do kraja, na dnu klikneš na Join FlyLady, zatim na

[/i]http://groups.yahoo.com/mygroups?o=2&edit=1[i]

pa na

Check out new Yahoo groups email

i na kraju stranice ti je

Sign up for the new daily digest

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Tnx, upravo sam ! :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

PA, evo i mene kod vas
    Mislila sam već da ću poludit od poslova (i zaostataka) i umora i svega. A kako smo uskoro jednogodišnjaci, pa se vraćam na posao, užasavala me pomisao na šta će mi kuća ličiti... E pa, živi bili pa vidjeli
    Pusa svim letjelicama

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •