Divnoooo, baš hvala za link.Betty prvotno napisa
Divnoooo, baš hvala za link.Betty prvotno napisa
Čitam ja čitam i smišljam kak da napravim kuhinjicu Nuši za rodjkas koja će "držati" neko vrijeme i bingoPa imam doma noćne ormariće koji mi besposleno stoje u radioni. Lijepo ću ih pošmirglati, ofarbati možda, izrezati i nalijepiti sve kaj treba i voila! kuhinjica. Pa ak imate nekog starog namještaja tipa visećih kuhinjskih elemenata, malih komoda ili sl. to je to. Malo boje (dosta rada, doduše, ali zabavnog) i malo love, kaj je najbitnije.
ja nemam nikakvog starog namještajapa se prvo bacam u potragu za nečim upotrebljivim jer mi se čini super ideja da bude od nečeg starog a ne novog
i ja se upravo vratila iz shoppinga za kartonsku kuhinjicu. kutije i pribor spremni, jos samo moram nabaviti sudoper.Tiwi prvotno napisa
sad bi se najrade zatvorila sama u sobu i ne izlazila dok ne bude gotovo...ali morat cu rasporediti posao kroz vikend.
bas se veselim! :D
tiwi, javljaj kako napredujes!
pri gablecu sam![]()
dakle, stvarno sam imala turbo supersoničnu volju, veliku kutiju i sve ono kaj sam nabrojala na prošloj stranici.
danas sam pokupila P. u vrtiću i otišli smo do Merkura gdje si je mladi gospon sam odabrao boje samoljepljive tapete za "fronte"i radnu ploču. još smo dodali i jednu krasnu šarenu koja je kasnije spasila jedan dio kuhinje.
najjači mi je bio trenutak sučeljavanja - ono, zasukala ja rukave, odvojila kutiju od paletei gledam ju... i gleda ona mene i kladim se da mi se cerekala. al skupila sam hrabrosti, malo ju okretala kao u "A je to" i počela.
jedan dio je bio gotov kad je moj sin došao virnuti kaj ja to radim. i onda šok - pa previsoko mu je :shock:
ali spasila sam se hladnom glavom i ogromnim nožem kojim sam odrezala višak od točno 13 cmnjega sam pretvorila u policu.
dalje neću - sve fotkam, po fazama, pa ću kroz koji sat podići slike i staviti vam link da me možete iskritizirati.
by by
imamo kuhinjicu!!! :D
fale jos neki detalji ali njih cu rjesavati naknadno. i ja fotkala po fazama, evo stavit cu slike.
hoces li i ti, tiwi, svoje ili moramo cekati dok ne bude skroz gotova?![]()
evo fotki!
ukupno vrijeme trajanja izrade je 3 sata sa malim pomagacem i malom "pomagacicom". cijena materijala.... prava sitnica. gust - neprocijenjiv!
![]()
fale nam gumbi na stednjaku, to cemo ovih dana. i popravit neke tehnicke detalje.
http://public.fotki.com/egemama/kuhinjica-od-kartona/
Mrak je kuhinjica!
egemama prvotno napisa
isla sam vidjeti gdje je zavrsio zeleni lavorcic 8)
super ste to napravili, svaka cast![]()
ne smijem to pokazati L. inace cemo i mi morati u akciju 8)
Konačno..
u međuvremenu sam malo odspavala (pol sata) sa starijim sinom![]()
Evo fotki naše male kuhinjice od kartona
super su kuhinje!
I mi smo sinoć započeli,ali nismo imali gotovu kutiju,već smo sastavili jedu od velikih kartona,ali dalje nismo stigli,pa ćemo nastavit danas.
tiwi, fenomenalno!!! pa vi ste isfurali full modernu varijantu. nasa je mala seljacka kuhinja![]()
...a slika sa nozem u kutiji![]()
daj malo bolje poslikaj onu zadnju stijenu, ne kuzim kaj je sve na njoj.
...i sad zna tko mi je kupio zadnji srebrni lavorcic pred nosom![]()
larmama, na posao! 8)
Ajme superrrrrrr.
Sada kada vidim kako je to jednostavno i ja se primam posla.
Samo da nađem kutiju.
Mi na žalost nismo imali tako veliku kutiju,pa samo sinoć dosta vremena izgubili na pravljenje konstrukcije od komada kartona.Ali me više veseli izrada ovih detalja,i jedva čekam da dođem s posla da nastavimo! Pogotovo sad kad sam vidjela vaše kuhinjice.
egemama prvotno napisa
![]()
![]()
dimenzije (nakon dva - tri kljaštrenja i obrezivanja) dužina 80 cm, visina (i dubina) donjeg elementa 47 cm; visina zidnog elementa 36 cm i dubina 13 cm.
Inače, taj zidni je ispao slučajno, od onog viška nakon noža u kutiji.
Dobila sam naputak da ispod sudopera ugradim frižider, tako da kroz koji dan moram i to napraviti. Ne jer je teško nego zato mora biti samo određeni friđ pa mi treba mir božji i malo odmora prije toga.
Postoji još jedna manja kutija, od koje ću napraviti poličice i onda ju "ugraditi" u zidni element.
govovo! imamo i gumbe od stednjaka, policu u ormaricu a i pecnica je dobila druge dimenzije. napravila sam i neka pojacanja na kutiji da se ne savija i uspjela ucvrstiti pipu da se pomice samo lijevo-desno a ne pada :D
i tako se ja i danas bavim kuhinjicom cijeli dan, srecom da je mala kuharica skuhala "meco" i "kavu" pa necemo ostati gladni![]()
nasa mala kuhinjica
Wow, prekrasna je! Svaka čast!egemama prvotno napisa
I vaša je baš super. Baš sam dobila volju da i mi nešto napravimo. Marko isto voli jako kuhati.Tiwi prvotno napisa
Umjesto šperploče može i medijapan (MDF). On je jeftiniji a isto ga mogu krojiti. Od MDF-a se inače radi lakirani namještaj (npr fronte kuhinja).mama_jos_malo prvotno napisa
može i tanka iverica ali značajno poskupljje ekološku kuhinjicu![]()
A s čime ga mogu bojati, je l znaš možda? Da ga ne dajem na lakiranje, neg možda neki sprej ili nešto?Karin prvotno napisa
Koliko se sjećam - iveral je najjeftiniji, bijeli pogotovo. I od toga bi se dalo jako lijepo složiti, pogotovo nešto za duže vrijeme.
Medijapan se ne mora lakirati kaj ne?
Iveral se mora kantirati ali nije to probelem ( malo pegle i za čas je gotovo)
Mislim da je lakše s njim rukovati nego sa medijapanom..
E a di ste nabavile kutije?
Ima toga za kupiti ili pokupite u nekom dućanu?
pa da, to si nekak i mislim. a ako sam ja mogla ispiliti, pa i kantirati radni stol onda svatko možeribice prvotno napisa
![]()
ana.m ja sam taman iskoristila paket koji mi je stigao Intereuropom - super je jer je baš fina čvrsta. Al odlične su od štednjaka, frižidera (to bi bila super kuhinja) isl.
Nije ti loše otići do velikog trgovačkog centra pa tamo potražiti.
ha čuj, sve se možemo dogovoritimc prvotno napisa
![]()
nasa je kutija od registratora, pokupila sam je u firmi. i jos jednu dodatnu veliku nazicala u ducanu, ta nam je posluzila za zid i unutarnja ojacavanja i police.
od ostalog materijala:
- samoljepiva tapeta (bijela, zelena, siva)
- ruckice su kupljene (4,90 kom)
- pipa - to je ustvari neki vodoinstalaterski dio, nesto sto sluzi kod spajanja bojlera i sl,to je kostalo nekih 15ak kuna ali je mlohavo pa sam kroz to provukla tvrdu zicu i savinula u obliku pipe. onda sam na jedan kraj nabila tiplu i kroz pojacani karton zasarafila na vijak
- jos sam kupila lavor i vjesalicu za kuhinjska pomagala
- gumbi od stednjaka su ustvari cepovi od boca od mlijeka - probusila sam ih vrucim cavlom i isto pricvrstila vijkom i maticom, tako da se mogu okretati
- za ploce na stednjaku smo zrtvovali jednu podlogu za misa (od kompjutera)
- ostale ukrase sam izrezivala od ostataka samoljepive tapete
Meni treba od tih mdf. iverala i svega, materijal na kojem mogu primjeniti salvetnu tehniku za ukrašavanje.
Koji je to? Ne vjerujem da bi se na bijelom iveralu moglo izvesti nešto salvetnom tehnikom ukrašavanja.
ali ja nisam odustala od prave kuhinjice od drveta, samo ce ta jos malo pricekati.
...i bas me zanima koliko ce ova izdrzati prije nego je kuharica rasturi![]()
e to ti ne znammama_jos_malo prvotno napisa
možda se javi apricot - ona bi znala![]()
Evo da se i mi pohvalimo s našom kuhinjicom.![]()
Mi nismo imali kutiju,nego smo upotrijebili prešani karton,pa smo dosta vremena izgubili na izradu same kutije ( MM ju je lijepio silikonom i učvršćivao šarafima).
Ringovi su pofarbani CD-i, ručkice smo imali s neke stare komode.Obljepili smo je onom samoljepljivom tapetom kao egemama i tiwi.Polica je od kartona od paketa mlika,obučena u bijeli papir.
http://public.fotki.com/MalaJana/janina-kuhinja-od-k/
Jos trebamo neke detalje doradit,kao pećnicu,ali to ćemo lako ovih dana...
I meni su lijepe drvene,ali se bojim koliko će mojoj curki bit zanimljivo.egemama prvotno napisa
A isto ne znam koliko će izdržat kad se brat počne penjat na nju..
Ali naša je učvršćena šarafima, i podebljana iznutra,pa se nada da će izdržat duuugo...
stella, prekrasna je!!! :D
kaj je ovo sa leptiricima istosamoljepljiva tapeta? di ste kupili te s uzorcima? kod mene je bilo samo jednobojnih i ne bas neki izbor.
sad kad vidim vase, dobijem volju da radim novu...mozda bude jos jedna privremena prije drvene
![]()
To sam kupila u Bauhausu,jer smo s tim obljepljivali isto kartonske kutije, da budu jutije za igračke,a preskupo mije bilo kupovat 7 plastičnih kutija.
Kupila sam 5 m narančaste i 5 m s leptirićima, i to je koštalo 150 kn.Obljepila sam 6 kutija, i sad ovu kuhinjicu,i još mi je malo ove s leptirićima ostalo.
Ma svaka čast Tiwi na ideji,vidiš kako smo se odmah primili posla![]()
Al baš su mi sad tako posebne ove naše kartonske kuhinje,jer je trud uložen u njih neprocjenjiv,a i dizajn svake je unikatan.
stella i vaša je kuhinjica preeeedivna! Koji moderni dizajn! Ja sam odlučila Ivanu napraviti drvenu kuhinju. Znam da treba uložiti puno truda, ali to će biti poklon za Božić tako da imam vremena.
e da stella, super je ideja s cdeima kao ringovima za kuhanje!
Super su vam kuhinjice i odlična ideja... imamo veliku kartonsku kutiju ( od tatinog pojačalana ) na balkonu stoji i čeka da je bacimo u smećeSad znam kako ćemo je iskoristiti, sutra se bacam na posao kupovanja ukrasnih tapeta i ostalih potrepština :D
I mene ste inspirisale..... skupljam materijal i čekam da MM uzme slobodan dan![]()
Da možeš ga lakirati sa lakom u spreju, naravno ako imaš gdje jer taj šprica na sve strane. Možeš i sa kistom, ali sa sprejom je lakše.mama_jos_malo prvotno napisa
To misliš na decoupage tehniku. Po mom može i na iveralu i na mdf-u. No mislim da bi te iverali došli previše, njih moraš i kantirati a sve to košta. MDF-a imaš i tankih, ja bih se za njih odlučila.mama_jos_malo prvotno napisa
Evo i ja se bacam na posao.
Moram prvo naći kutiju, izmjeriti ju, naručiti kod MM-a folije, nabaviti ostalo i primiti se posla.
Jedva čekam, samo bojim se da će potrajati dok skupim sav potreban materijal.
Karin, ja sam uvijek mislila da je mediapan skuplji. Gdje je najpovoljniji?Karin prvotno napisa