-
salata se pjeni...
kupila sam već u par navrata i od kumice na placu i u šoping centru i onu pakiranu u celofan kao eko salatu raznih vrsta (radić,matovilac,kristalka itd.) i pjeni mi se jako voda kad je perem u posudi?! :shock: prvo sam mislila da je posuda tj. da nije dobro isprana,ali sam svejedno bacila salatu jer je dajem malome.onda drugi put sam za svaki slučaj jako dobro dodatno isprala posudu sa vodom i opet se pjenila,čak su se vidjele onako kao masne mrljice na površini vode :? i onda sam kao kupila neku eko varijantu i opet isto,znatno manje,ali ima.probala sam googlati ali nisam ništa našla.anybody? jel to može biti od onih pužomora i sl?thanx na odgovoru.
-
od puzomora ne bi trebalo bit jer se on ne sipa po povrcu nego po zemlji oko povrca - dakle, ne bi trebao uopce doci u doticaj s povrcem.
za ostalo ne znam.
-
da nije mozda voda u pitanju?pokusaj s svjezom salatom :/
-
I ja sam primjetila istu pojavu i nekako zakljućila da je to zbog toga što prodavaći salatu namaču u vodi( što zbog težine, što zbog sviježeg izgleda). Pa kad glavica tako mokra neko vrijeme stoji počinju procesi truljenja i zato pjena. Ali to nije naučno dokazano već samo moj skromni zaključak.
-
ja i dalje ništa konkretno nisam našla.a vidi ovo
http://www.javno.com/hr/zivot/clanak.php?id=178681
-
Te pred-pakirane salate peru u otopini klora. Mozda je od toga?
-
:shock:
zašto se to u tome pere?moguće je da je od toga..u svakom slučaju ne preostaje mi ništa drugo nego da si sama posadim salatu. :/
-
:shock:
zašto se to u tome pere?moguće je da je od toga..u svakom slučaju ne preostaje mi ništa drugo nego da si sama posadim salatu. :/
-
Zato sto je ideaja u tim predpakiranim salatama da su kakti oprane i spremne za upotrebu odmah iz pakiranja...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma