Cistu imam i ja 20puta20,nisam mogla par mjeseci zatrudniti sa trećim djetetom,vadila hormone,povišen slobodni testosteron,bila na uzv kod Podobnika(on me prati već godinama i mislim da je u uzv-dijagnostici jedan od najboljih),čovjek mi veli da je to vodena cista,neprsniti folikul i dao mi Proveru,dva puta dnevno po 10 mg.
Inače,napravio mi je i kolor dopler i 4 D uzv i rekao da nema mjesta panici.
e,sad...odem ja socijalnom(kod kojeg sam išla za svo ovo vrijeme nezatrudnjivanja i koji ništa nije napravio po tom pitanju,čak me ni uzv nije htio pregledati)i kažem mu da sam bila privatno zbog kolor doplera i zato što sam preko vikenda prokrvarila....pa ga upitam za njegovo mišljenje o Proveri i o svemu jer je ipak i on moj liječnik.
A tip meni ne da Proveru(fućka mi se,kupila sam ju poslije toga)nego uputnicu za tumorski marker ca 125!!!!
Pa ja kažem što ako je povišen???A veli on meni-pa onda ćete morati na kolor dopler i laparoskopiju!Znači,po tom genijalcu koji me nije ni pregledao,bolje je odmah na marker i operaciju nego pokušati tabletama i pratiti!
Velim ja,pa dopler sam već obavila??!!I rečeno mi je da je cista najobičnija vodenasta.
Je li moguće da je liječnička taština tolika da mi ne da lijek(kaže,od Provere vam neće otići cista???)nego me šalje vaditi nešto što je po mom mišljenju pretraga koja te samo može uznemiriti i koja je manje egzaktna od kolor doplera i to samo zato jer sam išla privatno?

Da li imate iskustva može li se uz cistu zatrudniti i koliko je to opasno za trudnoću?
Da li se treba štititi od trudnoće dok pijem Proveru?
Marker neću ići vaditi jer sam od same pomisli na to u groznom stresu,a imam i ciste na štitnjači i vjerujem da od koječega on može biti povišen.