Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: STOP NASILJU!!!!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno STOP NASILJU!!!!

Zanima me kako stati na kraj roditeljima koji "PROIZVODE" nasilnu djecu!!!!!!! Tema nasilja je svakodnevno na tapeti , a problem počinje već u jaslicama.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja bi kao prvo zabranio prodaju plasticnih pistolja. mislim, kakva je to igracka?! sto time pokazujemo djeci? strasno nesto. ne znam kome bi prije opalio kaznu - onima koji to proizvode, onima koji prodaju ili roditeljima koji to djeci dozvoljavaju.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

reklo bi se da ti je netko stao na žulj.
    ja vjerujem da roditelji ne "proizvode" djecu s namjerom da budu nasilnici.
    i roditeljima treba poduka.

pred dvije godine sam bila razočarana činjenicom da radionica kvalitetnijeg roditeljstva nije održana zbog premalog odaziva.
    ove godine sam se prijavila isti dan kada je informacija objavljena u novinama i više nije bilo mjesta u prvoj grupu.
    veseli me taj podatak.
    moj je zaključak da bi se društvo trebalo pobrinuti za besplatnu edukaciju roditelja.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj je zaključak da bi se društvo trebalo pobrinuti za besplatnu edukaciju roditelja
    jedno od prava djeteta u konvenciji je pravo da njegovi rod. dobiju pomoc, ukljucujuci i takvu - edukacijsku, ona bi trebala biti besplatna.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To je tako ispalo (kao da mi je netko stao na žulj) jer je nemoguće dijete koje je nasilno doista dijete bez ljubavi i to NE mogu nazvati odgojem jer je podizano bez ljubavi , osmijeha ,veselja , podrške, oslonca.....itd. pa je proizvod loših roditelja koji ne žele "pametovanja"!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čula za Unicefovu akciju POZITIVNOG RODITELJSTVA koje kreće od vrtića , a to je ključ svega! Educirati roditelje kad to oni žele je odlično samo draga, kako educirati roditelja koji ne želi "pametovanje" o tome ja pričam. Ne postoji instrumentarij za takve slučajeve!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Preporučam knjigu dr.Richard C.Woolfson KAKO IMATI SRETNO DIJETE

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj YosephK prvotno napisa
    ja bi kao prvo zabranio prodaju plasticnih pistolja. mislim, kakva je to igracka?! sto time pokazujemo djeci? strasno nesto. ne znam kome bi prije opalio kaznu - onima koji to proizvode, onima koji prodaju ili roditeljima koji to djeci dozvoljavaju.
    Vidiš, ja djeci nikada nisam kupovala plastično oružje, ali nevjerojatno je da oni slažu pištolj od lego kockica, da se štap u šumici odmah pretvara u mač... :/

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj cipal prvotno napisa
    Preporučam knjigu dr.Richard C.Woolfson KAKO IMATI SRETNO DIJETE
    Imam nasilnika i roditelje koji ga silno podržavaju
    bojim se što će biti s tim djetetom, a roditelji ne žele vidjeti kako ih on već sada (7.raz) ucjenjuje...
    zapleteno je to klupko... rado bih pomogla...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Educirati roditelje kad to oni žele je odlično samo draga, kako educirati roditelja koji ne želi "pametovanje" o tome ja pričam. Ne postoji instrumentarij za takve slučajeve!
    ima u tome istine ali niti naš bijes tu nije od pomoći.
    mislim da je njihovo odbijanje pametovanja odraz nemoći pa im je lakše zatvoriti oči i živjeti u uvjerenju da je cijeli svijet protiv njih i njihovog djeteta nego li se suočiti s mogućnošću da su negdje zglajzali u odgoju.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    Educirati roditelje kad to oni žele je odlično samo draga, kako educirati roditelja koji ne želi "pametovanje" o tome ja pričam. Ne postoji instrumentarij za takve slučajeve!
    ima u tome istine ali niti naš bijes tu nije od pomoći.
    mislim da je njihovo odbijanje pametovanja odraz nemoći pa im je lakše zatvoriti oči i živjeti u uvjerenju da je cijeli svijet protiv njih i njihovog djeteta nego li se suočiti s mogućnošću da su negdje zglajzali u odgoju.
    potpisujem

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Vidiš, ja djeci nikada nisam kupovala plastično oružje, ali nevjerojatno je da oni slažu pištolj od lego kockica, da se štap u šumici odmah pretvara u mač... :/
    zato jer to vidjaju svaki dan na televiziji, pa cak su i djecji crtici puni nasilja. laserski pistolji, macevi, borbe. ok - istina je da je u crticu tu obicno borba protiv zla......ali svejedno. umjesto da se djecu uci kako sukobe rjesavati nenasilnim putem, uci ih se da je ok zlikovce potamaniti.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako educirati roditelja koji ne želi "pametovanje" o tome ja pričam. Ne postoji instrumentarij za takve slučajeve!
    papirno postoji, putem czss - npr. jedna od mjera je edukacija, samo sto kod nas mnogo toga stima na papiru, ali ne i u stvarnosti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    zato jer to vidjaju svaki dan na televiziji, pa cak su i djecji crtici puni nasilja. laserski pistolji, macevi, borbe. ok - istina je da je u crticu tu obicno borba protiv zla......ali svejedno. umjesto da se djecu uci kako sukobe rjesavati nenasilnim putem, uci ih se da je ok zlikovce potamaniti.
    Zbog ovoga su moji djecaci godinama bili na tv dijeti - gledali su samo snimljeni sadrzaj i to do 30 min dnevno (ne svaki dan) do polaska u skolu. Kojiput bi mi i ZAJEDNO pogledali kakav film, ali uz komentare - nisu sjedili sami pred televizorom i izvlacili zakljucke. Ni sad nije bitno drugacije (imaju 7 i 8 godina).

No, negdje na nekom drugom topicu je seni spomenula drustveni kontekst. Djecu ne mozemo drzati pod staklenim zvonom. Oni gledaju oko sebe i izvlace zakljucke sami... Gledaju kako su neki klinci (i odrasli, i odrasli) "jednakiji" od drugih i svoj status postizu na eticno upitan nacin. Ne bih sad sirila pricu... no djeca nam nisu bedasta - ne mozemo ih mi uvjeravati kako se treba skolovati i raditi posteno, kad vide oko sebe da najbolje aute voze neki BEZ skole i sl... Tesko je to uobliciti. Ne znam. Slozila bih se s tim da je problem puno siri od one mesingane plocice u skoli na kojoj pise "OVOJEMJESTONULTETOLERANCIJENASILJA" a klinci masu plasticnim pistoljima.

Ne znam da li smo kao roditelji uspjeli (rano je za to) ali cijenim kad moji sinovi odbijaju igranje sa susjedom-vrsnjakom koji u njih uperi plasticni pistolj. Cijenim kad odabiru drustvo medju sebi slicnima (iz dana u dan sve bolje). Cijenim kad uciteljice na redovnom roditeljskom sastanku odrze 5 minuta govora i o obiteljskom nasilju, neprihvatljivosti fizickog kaznjavanja itd - tako da se nitko ne osjeti prozvanim, a svi koji trebaju izvuku pouku (u prvom razredu uglavnom svi roditelji ipak jos dolaze u skolu). Ima nacina. Samo svatko od nas treba prihvatiti da je to i nasa briga, da svi trebamo odraditi svoj dio, ma kako malen bio. I djeca isto.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa nisam sigurna da igranje plastičnim pištoljima utječe na sklonost nasilju. Dečki se oduvijek igraju rata, lova i sl. Kad nije bilo plastičnih pištolja, igrali su se kauboja i Indijanaca. Kao fingirani pištolj može poslužiti i šaka - još je bolje jer ne može izgubiti "pištolj" u parkiću. Mislim da su i psiholozi opovrgnuli vezu dječjeg igranja rata i nasilja.
    Za tv program je jasno da je katastrofa za djecu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je isto fascinantno kako kod djecaka bilo sto postane pistolj/mac ili nesto trece :/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Pa nisam sigurna da igranje plastičnim pištoljima utječe na sklonost nasilju. Dečki se oduvijek igraju rata, lova i sl. Kad nije bilo plastičnih pištolja, igrali su se kauboja i Indijanaca. Kao fingirani pištolj može poslužiti i šaka - još je bolje jer ne može izgubiti "pištolj" u parkiću. Mislim da su i psiholozi opovrgnuli vezu dječjeg igranja rata i nasilja.
    Za tv program je jasno da je katastrofa za djecu.
    U mene je jucer mali susjed uperio pistolj. Plasticni, ali vrlo vjeran... Mogu samo reci da se nisam bas ugodno osjecala. Moja djeca imaju pikado, luk i strijelu, kojekakvo srednjevjekovno oruzje, ali bit je IZRADA toga doma, a ne napadanje na druge. Ovo jucer ostavilo mi je grc u zelucu. Tim prije sto je mama stajala blizu i ni rijec nije rekla.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Meni je isto fascinantno kako kod djecaka bilo sto postane pistolj/mac ili nesto trece :/
    Mislim da je to normalno. Moji naprave oruzje i na krevetu na kat se igraju gusara. Poanta je ne kupovati djeci repliku stvarnog oruzja. To sto oni naprave mac ili koplje od stapa, to je valjda nasljedje od onog barbe koji je s kozicom oko pasa i komadom drveta lovio mamuta.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nisam pedagoške struke, ali correct me if I am wrong:
    nisam primjetila da nasilničko ponašanje uvjetuju igračke s kojima se dijete igra, a bogami ni sadržaji na TV sve dok roditelji, dom i obitelj funkcioniraju zdravo.
    Nasilna djeca su obično rezultat nesređenih roditeljskih odnosa, kod kojih je jedan ili oboje roditelja agresivan, frustriran, neafirmiran, nesiguran...

Ono što želim reći jest da sam majka dječaka koji se igrao pištoljima, puškama, mačevima...koji se s prijateljima hrva na livadi... koji gleda razne crtiće....ali se nikako ne može reći da je nasilan i nikada neće niti biti.
    On svoje probleme rješava mirno, nikada se nije potukao (u onom pravom smislu rječi), a vrlo se i rjetko svađa. Bira si prijatelje koji mu odgovaraju karakterom i jako analitički znade reći: ovaj mi ne paše is tih i tih razloga....

Zato se potpuno slažem s konstatacijom s početka topica gdje cipal kaže da "roditelji proizvode nasilnu djecu". Kako tome stati na kraj? To ti je kao da krenemo u diskusiju o piletu i jajetu.

Roditeljska škola? To samo i jedino može imati uspjeha ako su polaznici iskreni prema sebi, ako sami sebe analiziraju, imaju snage i volje uočiti svoje greške i na njima raditi. Ja sam ovo proljeće prošla jednu takvu radionicu i bila oduševljena. Svima sam u parkiću, vrtiću i svugdje oko sebe pričala o tome... i ne sjećam se da me itko tražio broj telefona da se i oni prijave u jesenski termin.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tratinčice,to je ono o čemu ja govorim! U 7. raz. je kasno za reagiranje .

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj vikiikatja prvotno napisa
    ....Zato se potpuno slažem s konstatacijom s početka topica gdje cipal kaže da "roditelji proizvode nasilnu djecu". Kako tome stati na kraj? To ti je kao da krenemo u diskusiju o piletu i jajetu.

Roditeljska škola? To samo i jedino može imati uspjeha ako su polaznici iskreni prema sebi, ako sami sebe analiziraju, imaju snage i volje uočiti svoje greške i na njima raditi. Ja sam ovo proljeće prošla jednu takvu radionicu i bila oduševljena. Svima sam u parkiću, vrtiću i svugdje oko sebe pričala o tome... i ne sjećam se da me itko tražio broj telefona da se i oni prijave u jesenski termin.
    Meni osobno se čini kako je ovdje negdje problem. Nije bit nekoga natjerati u takvu radionicu nego oduševiti kako bi pomogao sebi i svom djetetu...
    ima ona narodna: "koga u crkvu tjeraš, taj se Bogu ne moli"... u ovom slučaju je vrlo točna... koga natjeraš u ovakvu radionicu, samo će obeshrabriti i one koji žele aktivno i afirmativno raditi na sebi i svojoj obitelji...
    čestitam na prenošenju pozitivnih iskustava roditeljima u parkiću, vrtiću... :D valjda će netko... nekada...
    nadam se prije 7. razreda sjetiti se toga razgovora i nešto poduzeti...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

roditelji teen-ova koji su mi sinoć došli prijetiti - sigurno ne idu na ove radionice, niti čitaju internet. jednom od njih sam prigovorila što je usred bijela dana išao pišati u grmlje ispred mog prozora. navečer je doveo "advokata" :? ... jednog korpulentnijeg 16 ili 17 godišnjaka...

urlali su u parku (najviše ispod mog prozora) do pola noći!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

:shock:
    i onda se čudimo velikim zločinima o kojima slušamo i gledamo ovih dana...

ovako se kreće... :shock:

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Replike oružja ne čine nasilnike. Ni crtići, igrice....

Ja nisam odrasla uz replike nego uz pravo oružje. Tata se bavio streljaštvom tako da sam od rane mladosti vidjela pravo oružje, čim sam smjela i sama sam iz njega pucala u kontroliranim uvjetima na streljani uz dozvolu i položeni ispit. Danas oružje gledam kao hm...sportski rekvizit i neku vrstu umjetničkog djela, a ne kao sredstvo ubijanja, prijetnje....

Moja M. ima plastični pištolj na one kuglice. Ima na našem gruntu improviziranu streljanu i već vrlo precizno gađa sitnije predmete, a sve sukobe rješava mirnim putem, vrlo je empatična i osjetljiva na nasilje svake vrste zato jer je na taj način odgajana.

Jednog dana ako će to željeti dopustit ću joj da se bavi streljaštvom. Upotreba oružja može biti i sportska disciplina, a to svi zaboravljaju.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

:/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj škoj prvotno napisa
    :/
    ??

npr. dobili smo olimpijsku medalju iz tog sporta.

ja sam u srednjoj školi pucala iz prave puške, M48.
    http://www.zastava-arms.co.yu/images...bini/16101.jpg

to je bio dio predmeta ONO i DSZ.
    i bavila se streljaštvom (zračnica).

no nikad mi nije palo na pamet baratati oružjem na drugi način, niti ga nabaviti.

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    to je bio dio predmeta ONO i DSZ.
    i bavila se streljaštvom (zračnica).
    no nikad mi nije palo na pamet baratati oružjem na drugi način, niti ga nabaviti.
    X
    i odvalila mi ta pušketina (redovito) rame

a u Leonovim rukama i običan flomić postaje puška/pištolj/koplje....
    ne gleda nasilne crtiće (samo odabrane Disneyeve, pa opet pronađe oblik nasilja da ga oponaša) ali ne brine me to jer je to sastavni dio njegove igre i odrastanja

nije nasilan, niti doma niti u vrtiću, a vjerujem da je to dio NAŠEG ODGOJA i puno objašnjavanja i pričanja kada se naleti na nešto nasilno (u svakodnevnom životu)

ali.... TKO odgaja tu današnju djecu koja premlaćuju svoje školske prijatelje sa smrtnim posljedicama?
    kako je moguće da ta djeca posjeduju tako zavidno malu količinu empatije?
    ja sam uvjerena da to kreće od obitelji i vlastitog doma, odnosno (ne)odgoja

(mi čak niti paukove ne ubijamo već ih MM prosljeđuje kroz prozor, a ovo ljeto sam osobno bogomoljku (brrrrrrrr!!!) kuhačom ispratila iz spavaće sobe iako mi je došlo da ju opalim po tintari - no valjalo je edukativno djelovati pred iznenađenim djetetom)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

http://www.zastava-arms.co.yu/images...bini/16101.jpg
    Sorcie, 8 u crno, 9. u metu 8)

Upravo na tom gađanju probleme su radili oni učenici koji su imali strah od oružja (usađen doma ili...ne znam) ili su ga shvaćali neozboljno. Upravo oni su smatrali da je to igračka, okretali cijev prema drugima, a poslije tjednima liječili hematome na ramenu jer u toj "igri" nisu slušali upute profesora.

Ne znam zašto se za nasilje krivi oružje. U zadnje vrijeme imamo premlaćivanja koja uopće ne uključuju oružje. Šaka nasilnika je dovoljno ubojita: više nego M48 u rukama smirenog čovjeka koji zna što drži u rukama.

TKO odgaja tu današnju djecu koja premlaćuju svoje školske prijatelje sa smrtnim posljedicama?
    Nitko.
    Sumnjam da nasilnik može poteći iz normalne, smirene obitelji u kojoj su roditelji posvećeni djeci, slušaju ih, pomažu im....

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i odvalila mi ta pušketina (redovito) rame

kod nas je bilo i šljiva od zatvarača, hematoma...
    mene je jednom samo dobro natuklo, a kako smo ležali u slami - takva sam i otišla doma. ukočena i slamnata... ajme što su me gledali po cesti

a sad bek tu d tema...

za koga je oružje opasno? prateći crnu kroniku - za djecu čiji RODITELJI imaju neodgovoran odnos prema svom oružju. moja školska kolegica je tako ostala bez sina... :/

tako da podržavam tezu da i nedostatak empatije dolazi od kuće...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •