Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Opekline ili alergija na sunce?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Opekline ili alergija na sunce?

Od dosta ljudi sam čula da imaju alergiju na sunce, a ne znam kako to zapravo izgleda, po čemu se to razlikuje od običnih opekotina.
    A zašto se raspitujem: kako su počele ove veće vrućine, svaki dan se iz šetnje vraćam s crvenim flekama po podlakticama. Danas sam se i namazala (Daylong, spf 25), i opet isto! Fleke svrbe, peku, ali u roku od par sati u zatvorenom prostoru (stanu) nestanu, do navečer se sasvim izgube. I sutradan opet isto: nakon sat-dva vani, crvenilo.
    I inače imam osjetljivu kožu, bijelu ko papir i pjegavu, lako izgorim, ali nikad mi se nije dešavalo da izgorim po rukama na gradskom suncu! Je li moguće da je to alergija ili to nekako drukčije izgleda?
    S obzirom da uskoro idemo na more, zanima me što bi bilo najpametnije da napravim da bih se zaštitila.

(Andreja mažem Sebamedovom baby kremicom, ima suncobran na kolicima, i njemu, falabogu, nije ništa, pa bar nemamo dvostruki problem sa suncem. Zasada.)

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja frendica ima alergiju na sunce i to izgleda tako da se po dijelovima tijela izloženim suncu ospe sitnim, sićušnim crvenim prištićima koji svrbe. :/
    Ne znam za ovo tvoje, možda je i to neki oblik.

lidac2004

Početno

takve fleke ja imam i to bas na podlakticama a zna se pojaviti i na trbuhu....
    skrivam se od sunca koliko mogu,mazem sa faktorom 30 ali nekad ni to ne pomogne...
    kada se pojavi,namazem sa flocetom ili kamagelom i prodje.....
    nemoj se cesat po tome jer ce biti jos gore,vjeruj mi :smrc:

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam prije par godina imala iste takve sitne točkice,tj nešto slično narančinoj koži poslije izlaganja suncu,posebno prvih dana.Od tada svake godine,otprilike mjesec dana prije izlaganja suncu počinjem obavezno piti beta karoten i alergije više nema.neko vrijeme sam pila Belupov a kasnije dm-ov.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cure, jeste razmislile o solariju? ja sam se par godina patila s alergijom, doduše u puno blažem obliku, i onda sam prije mora počela ići na sunčanje. u medicinski solarij, manje od deset puta sigurno... tek toliko da dobijem podlogu. i mogla sam normalno na sunce, nisam zagarala :kolut: nego odmah počela tamniti i sve pet!

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i ja sam se ovih dana sva izdrapala, ali nikad do sada mi se to nije desilo, evo, ove godine prvi put.
    ne znam više šta ću, pol je crveno, pol sam već u krastama, drapam ko luđak, nemrem se kontrolirat.
    probat ću s tom flocetom, koliko to košta ?!
    toga ima u DMu ?

lidac2004

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    i ja sam se ovih dana sva izdrapala, ali nikad do sada mi se to nije desilo, evo, ove godine prvi put.
    ne znam više šta ću, pol je crveno, pol sam već u krastama, drapam ko luđak, nemrem se kontrolirat.
    probat ću s tom flocetom, koliko to košta ?!
    toga ima u DMu ?
    ja kupujem u apoteci,mislim da nema toga u dm-u

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isto dobijem alergoju po dekolteu. Isto imam sitne prištiće koji svrbe.
    Rješim to tako da se svaku večer namažem uljem od gospine trave. To je i inače stari narodni lijek za sve vrste opeklina.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bila jučer kod doktorice, kaže da je alergija i dala mi je antihistaminik.
    Samo ja to ipak ne bih uzimala, jer dojim. Kaže dr da se ovi novi preparati vrlo malo izlučuju u mlijeko, ali ipak... mislim da je manja šteta meni od malo osipa po rukama, nego da mi Andrej bude cijeli dan poludrogiran.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Osobno nemam alergija, ali ima moja mama i prijateljica. Mama pije kalcij u sumecim tabletama, a prijateljica osim kalcija uzima i beta-karoten, a i osunca se u solariju nekoliko puta prije intenzivnijeg suncanja (more). Tako su se obje spasile alergija - bolje reci prevenirali su osip i svrbez.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tanja- nemoj to uzimati. Meni je tak jedan doktor rekao: kao pacijentici bi vVam rekao da vam lijek ne smeta jer dojite, a da stre mi žena rekao bih da ga ne uzimate. Mislim da to sve govori.

Daj se probaj mazati uljem od gosine trave. Ali ne prije izlaska na sunce, nego navečer. Čini čuda.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moj recept za alegije na sunce je lagana bijela košulja. Jedino sam u doba guranja kolica imala stravične plikove na nadlanicama (nisam baš bila za damske rukavice).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •