-
Hematom u blizanačkoj trudnoći
Drage trudnice i majke sigurno je netko od vas imao ili ima (trenutne trudnice naravno) hematom u trudnoći. Moj se javio pred 3 tjedna i od tada je 2x prokrvario. Na utrogestanima sam ali trudnoća je blizanačka pa me naravno malo više strah. Kakva su vaša iskustva i ishodi takve trudnoće? (pogotovo blizanačke)
pusa, hvala
-
-
pa sada sam u 15 tjednu.....
meni je smjesten supracervikalno i u obliku je polumjeseca oko jednog bebača. tebi je ipak sve proslo ok?
u kojem si tj rodila?
-
-
blago tebi ako si mogla mirovati....
ja imam malu zvrkicu koja je prohodala pa bas i mirovanje nije neka velika mogucnost
mislim....mirujem koliko mogu i nastojim je ne nositi i slicno
do 34 tj si dogurala.....uh kada bi ja mogla barem izdrzala do 36-37tj to bi bilo ono extra super!
-
Stellita, pokušaj mirovati ali baš mirovati (ležati). Znam da nije lako uz malu zvrkicu, no misli na ove malene. Ako imaš mogućnosti da ti netko pomogne u ovim mjesecima, iskoristi je maksimalno.
Ja sam sa mojim blizancima prokrvarila u 12 tjednu, a u 24 sam hospitalizirana i od tada pa do poroda sam strogo mirovala (ležala čak i za vrijeme jela). Rodila sam u 34 tjednu curu i dečka koji su bili maleni i u inkubatoru, no srećom nemaju nikakvih posljedica.
-
ma da to ti je to...34 tjedna i onda ta intezivna....uvijek se covjek pribojava
a u kojoj bolnici si rodila i koliko dugo su bili u intezivi?
-
ja sam rodila na SD, s 34 tjedna, bili su na intezivnoj, ali ne i u inkubatoru. sve zavisi od stanja bebica. tjedan dana prije primila sam dexametazona pa je i to mogući razlog za njihovo dobro stanje.
tebi savjetujem da si nađeš pomoć jer ti je mirovanje neophodno.
kako vidim kod tebe je situacija obrnuta. 1+2, kod nas je 2+1.
-
znam val znam.....
i nama je 2+2.... :D
jer imamo i stariju klinku uz ovu zvrkicu.
stvarno pokusavam biti minimalno pokretna i tu mi MM stvarno jako puno pomaze. Ali osim njega neke dugorocnije pomoci mi bas nema. Starci uskacu ali oni ne zive u zgu pa je to jos teze. Ma vec ce to sve biti ok nekako imam taj osjecaj...
Daj val reci mi dok su tvoji blizanceki bili u intezivi gdje si ti bila i koliko dugo su bili tamo? Kada si ih mogla poceti dojiti? Jesi li se mozda i prvo izdajala?
-
val draga...
buduci sam nesto kopala i o kolicima za dvojceke vidjela sam na jednom forumu da si ih ti furala u peg perego...jesi bila zadovoljna?
mislim o toliko sada puno toga mislim...grozno...
i koje si pelene koristila s blizancekima?
-
2+2, baš lijepo
malci su bili 3 tjedna na intezivnoj jer je malena slabo dobivala na kilaži. kad je dosegla 2200 pustili su nas doma. ja sam cijelo vrijeme bila na odjelu, a dojila sam ih svaka 3 sata.
ako se ne varam sad je situacija drugačija. kako je maleni imao ok kilažu, vjerojatno bi mi ga donosili na odjel (on, u principu, i nije bio za intezivnu).
planirala sam koristit platnene, u neznanju, kupila kamarisove koje su se pokazale jako velike. kasnije mi je bilo puno za iskeširat veliku sumu za nove, manje pelene. a i logistički su mi bile bolje jednokratne (znam da nije ekološki
).
s peg pergeom sam bila zadovoljna, jedino, kažu, nisu za bebe od prvog mjeseca, nego nešto kasnije. (mi smo na početku imali abc design-preteška-ne kupuj). možda se pege perego mogu podložit da bi bila i za manje bebe-to ne znam, trebalo bi provjerit. ali slična pegperegu su graco kolica samo ne znam jel ih proizvode.
ako želiš kontaktirak me na pp-ovdje malo začetavamo temu.
-
ili nek nas moderatorica prebaci na blizance
-
necemo mi zastopati temu..... :D
malo rodi shteka taj pretraznik.....
a sto se hematoma tice....ja ne krvarim vise onako sveze krvno ajmo tako reci. Sada je to vise pokoji smeckasti trag na ulosku. Nemam grceve i redovito uzimam taj Mg i Ca uz sve ostalo ( Utrogestan, Stewart prenatal, omega 3). Oboruzala sam se strpljenjem a danas sam cak osjetila jednog malca kako stuca! I pohvalno mirujem jer je MM danas doma pa me pazi.
Jedino kaj mi se ne svidja jest ta granicna cervikometrija kod mene (zadnji put je bila 25mm!) pa se tu moram malo disciplinirati....
i draga val hvala na informacijama!!! :D
-
samo što više miruj.
meni je hematom nestao u 2 tjedna, ali se nakon tjedan dana pojavo novi
-
Tako je i meni val situacija....jednom je prokrvario stao za jedan dan a nakon 10 dana opet......sada smo jos izolirali i enterokok iz brisa cervixa pa moram i antibiotike piti...sve u svemu fakat se nastojim skulirati i mislim da ce tako biti najbolje....
ah....
-
ostajete tu gdje jeste
ali o pelenama, kolicima, dojenju i inom što nema puno veze s hematomima u blizanačkoj trudnoći molim na odgovarajuće pdf-ove i topice.
-
-
val bijah jucer na kontroli....
hematom se resorbirao a cervikometrija je puno bolja...sada imam za 2 tj kontrolu pa cemo vidjeti hoce li trebati serklaza (nadam se da ne...).
ostaje mi jos OGGT za napraviti i UZV bubrega svojih....malo su me ledja pocela boljeti....ko stara baba sam
-
evo dobrih vijesti....hematom se u potpunosti resorbirao!!!
cervikometrijA ODLICNA - 37mm!!
jos da taj profil secera sredimo!!! :D
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma