Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Da ne pokvarimo dojenje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Da ne pokvarimo dojenje

Bebača od prvog dana dojim isključivo na zahtjev,ljepo napreduje po težini,po pelenama,ma sve 5.Sada ima puna 4 mjeseca.
    Prekjučer kad sam mu dala papati pocicao je jednu cicku,i plače plače,odmah mu ponudim drugu i tu je ispraznio,no i dalje nezadovoljan,složim mu adaptirano 160 ml,sve je pojeo :shock: !Istisnem cicke no ništa nejde van.Ponoći i drugi dan samo na cici,navečer opet ista priča,dvije cicke,on vrišti i popije opet 160 ml adaptiranog.
    Bojim da tako mic po mic nebudemo bliže bočici nego ciki!Šta da radim????

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bebek ti je sigurno u periodu brzog rasta i treba mu vise mlijeka.

cesce ga doji, pa ce se i proizvodnja povecati.

nakon 2-3 dana intenzivnog dojenja poveca se proizvodnja, taman koliko mu treba.
    ako dajes dodatak sa strane, nece se tvoja proizvodnja uspjeti povecati.

lijepo sjedni u fotelju, dobra knjiga, klopa i cuga na stolicu, doji i uzivaj.

ne sekiraj se kaj ne mozes 'iscijeidti' mlijeko, djeca su puno bolja u tome i to su drugi mekanizmi koji dovode do istiskivanja mlijeka

misli na to, buduci da si g amogla do sada zadovoljiti, nema razloga da to ne bude i nadalje...
    ponudis novu dojku i tako mijenjas.

sretno

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Joj draga, adaptirano bi ti trebalo biti zadnji, a ne prvi izbor. Uopste ne mora znaciti da place jer je gladan...(uvijek se sjetim one: beba bi smazala i sarmu da joj se ponudi)...
    Luka je bas sa 4 mjeseca poceo tako da zakera i da se svadja sa sikom. Mozda se spremaju zubici, mozda ima probleme s probavom, provjeri mu usta - da nije soor.
    I plus ovo sto ti je majoslava napisala. ne sekiraj se kaj ne mozes 'iscijeidti' mlijeko, djeca su puno bolja u tome i to su drugi mekanizmi koji dovode do istiskivanja mlijeka
    Kod mene se ispostavilo da Luka mnogo profesionalnije odradi izvlacenje mlijeka, nego MM - delegat ne zna...
    Nudi siku sto cesce.
    Ako redovno piski i kaka - gladan sigurno nije...

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Lupko

javi kaj je bilo dalje,...kad stigneš

I ja sam davala adap. samo jer sam bila od početka bez podrške i pravih savjeta, padali na kilaži, u rodilištu su me odmah 'srezali' da sam bez mlijeka - to je mjesecima ostalo u mojoj glavi. Vjerujem da smo mogli i drugačije.
    Vjeruj sebi, svojem tijelu, ako je bilo do sada, bit će i dalje. Nemoj tražiti 'opipljive' dokaze da imaš mlijeka. To ti može samo smanjiti samopouzdanje.

Slažem se, ili je skok ili zubići ili neka prehladica, u svakom slučaju izdraži. Proći će. Dojenje će vam pomoći i da brže prođe. Mi smo za naše zube rijetko ustajali ili uzimali lupocet. Sve smo 'odradili' u polusnu - dojeći do besvjesti.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo nas!

Cicamo punom parom,preko dana i ponoći super zadovoljan,no od 18-21 je na cici,i cicka li ga cicka !

Kad ga maknem s cice,viće!Uveli smo tu jednu boćicu adaptiranog,cjelu ju smaže.Na početku me pekla savjest,no očito mu fali taj obrok.
    Zanima me dali iz razloga što je velika beba više traži??

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

P.S
    Kako jedan put tjedno,odkad jede bočicu adaptiranog kaka dva puta tjedno?!!Piški dosta

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

traži, ali bi ja na tvom mjestu umjesto boce dala bebi da navuče sebi mlijeka iz sike za to što mu fali

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jesi mozda dobila mengu?

znam da neke bebe tako znaju reagirati na to. moja, naprimjer. a citala sam od jos mama da im bebe "polude" pa po tome znaju kad ce dobiti

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Joooj,jesam.Jučer sam dobila,a to je počelo prije tjedan!I prošli mjesec smo imali neku ludu fazu kod dojenja kad sam trebala dobiti.

Šta da radim?Da ga slušam kako viće,on cica 15 min jednu,15 min drugu,onda usnicama vuće bradavicu,baca se i nervozan je kad ga odmaknem viće,i onda sljedi adaptirano koje pojede kao da uopće nije cicao!POMOĆ... :?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

izdrzi jos malo, umiri ga na neki drugi nacin (npr. uvali ga muzu ), proci ce uskoro

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Koliko točno mililitara bebica popije adaptiranog u 24 sata?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa
    Koliko točno mililitara bebica popije adaptiranog u 24 sata?
    160 ML,jednom dnevno,predvečer.
    Sad smo došli s kontrole.Star je 4 mjeseca,12 dana,težak 8740 g :shock: ,70 dug.Dobili smo željezo,jer je pedica rekla da je jako veliki,pa da mu ne sfali.Dr.je pobornik dojenja,i rekla sam za to jedno ubacivanje (kršitelj koda)a,veli da ok!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mislim si ako je tako ljepo dobio na težini,pa ne treba mu ovo adaptirano.Većeras čemo morati to pregrmiti!

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Adaptirano se treba postupno smanjivati, preporučuje se smanjivati 30 ml svaka 3-4 dana. Znači ako daješ 160 ml dnevno, smanji večeras za 30 ml- daj mu 130 ml, za 3 dana mu daj 100ml i tako svaka tri dana smanjuj za 30 ml dok skroz ne ukineš adaptirano.
    Isto tako, možeš mu, u tom hranjenju kad daješ adaptirano, najprije ponuditi cicu, pa kad prekine podoj (neka sam prekine!), ponudi drugu cicu. Tek onda ponudi adaptirano koje ćeš smanjivati kao što sam ti napisala. Možda i ne bude popio cijelu dozu koju mu pripremiš pa ćete još brže uspjeti maknuti adaptirano i vratiti se na isključivo dojenje.
    Nudi mu cicu često, ne gledaj na sat, on sad treba navući mlijeka koliko mu je potrebno. Isto tako, bitno je da mu ne daješ nikakve dodatke, poput čaja ili vode. Dohranu ne trebate počinjati prije navršenih 6 mjeseci.
    Javi kako ide

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jučer je nakon obadvije cice popio 100 ml adaptiranog,ponoći je bio 7 puta na obadvije cice.Danas je dosta bio na prsima,i navećer nakon obadvije cice piopio 80 ml adaptiranog.
    Od početka dojenja ne gledam na sat nego isključivo na zahtjev dojim!

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Super, bravo :D On si fino navlači mlijeko, zato te češće budi noću (noćni podoji su vam sada jako bitni) i danju češće papa. Vidiš kako je već sam smanjio sa 160ml na 80 ml! Baš mi je drago da vam lijepo ide, javi kako ide dalje

p.s. super da dojiš na zahtjev od početka, to sam spomenula samo u smislu da se ne iznenadiš ako sada bude stalno na cici dok ne navuče dovoljno mlijeka, da se ne brineš koliko je vremena prošlo između dva podoja

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Lupko, kako ide?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Što se tiče isključivo dojenja super,no još smo uvjek na nekih 60-80 ml adaptiranog.
    Ponoći dosta cica,preko dana također.
    Mislim si ma nije sve zlo u tom malom adaptiranom,jer on je imam osjećaj navečer nezasitan.
    Kako je često na prsima,osjetim da stvarno imam dosta mljeka,no kad od 18 sati počne cicati,ne staje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •