snoopygirl, ja nikad ne radim zapršku kad kuham grah. samo malo više krumpira izrežem na što sitnije korice i kuham dok se grah, mrkva, česan i krtola skoro pa ne raspadnu.bude mljac i gust. ne volim kad je grah rijedak, a zapršku nikako ne volim.
snoopygirl, ja nikad ne radim zapršku kad kuham grah. samo malo više krumpira izrežem na što sitnije korice i kuham dok se grah, mrkva, česan i krtola skoro pa ne raspadnu.bude mljac i gust. ne volim kad je grah rijedak, a zapršku nikako ne volim.
dill je na engleskom - možda je na nizozemskom dillE
Ja isto nikad ne stavljam zapršku u grah, a volim baš gusti - uopće nemam potrebu za zaprškom, samo stavim dosta povrća: luk, mrkvu,celer,peršin korijen. Ali može se i dio graha ispasirati i vratiti u varivo, to jako fino zgusne. Za ljubitelje seitana - ja u grah čušpajz stavljam seitan narezan na kockice i popržen na malo ulja, to mi je mljac.
Meni je muž bez pardona za rođendan kupio kuharicu, "kanconijera"![]()
I bio u Budimpešti i zaželio "paprikaš", a ja o tome ništa nisam znala ...
Nisam iz tih krajeva, tra la la, a i inače ne znam tra la la ...
Uglavnom na maslinovom ulju zdnistati luk, dodati narezanu papriku (navodno može čak i kisela, ali gospodin to sigurno ne bi volio pa nisam probala), doda se dalje rajčica nasjeckana (ja dodam passatu), zatim narezanu pancetu, kasnije meso, žlicu mljevene paprike, zalijeva se mesnim bujonom kako kažu u receptu (ili voda i kocka za juhu). Pri kraju kuhanja dodati široke rezance, a na kraju se može dodati jedno kiselo vrhnje ...
Super, komentar MM da nikad nije vjerovao da će jednog dana tražiti ženicu da mu skuha tako nešto ...