Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: er-1 obrazac

Sandaaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno er-1 obrazac

Molim upućene da mi pomognu. Naime, 01.12. otvaram komplikacije u trudnoći i zanima me je li u obrazac er-1 o potvrdi plaće ulazi i plaća za 10. mjesec koja će biti isplaćena u studenom???
    Meni logika govori da da, ali željela bih biti sigurna da izbjegnem višestruko hodanje po firmi i hzzo-u.
    Unaprijed hvala.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U obrazac se stavljaju podaci o isplatama U šest mjeseci koji su prethodili mjesecu bolovanja / rodiljnog dopusta.

Znači ako se rodiljni dopust otvara 1.12. obrazac se ispunjava za isplate plaća koje su ostvarene u studenom, listopadu, rujnu, kolovozu, srpnju i lipnju.

Također, ne znam kako misliš da bolovanje namjeravaš otvoriti 1.12? To si navela kao hipotetski primjer ili?

Sandaaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala za informaciju.
    Inače pitanje vezano uz otvaranje bolovanja 01.12. nije hipotetsko nego ću ga zaista s tim datumom i otvoriti. Do onda ću djelomično raditi, a djelomično biti na godišnjem. Naime, gin me tjera na komplikacije od kolovoza samo sam ja do sad bila tvrdoglava i išla raditi. Znam da nije pametno, ali bila sam uvjerena da mi moj tip posla (kompjuterski i sjedilački) ne može puno štetiti. A sad osjećam da više ne mogu i da gin ima pravo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sandaa, tvoje tijelo tvoja odluka. Ali ti nosiš i dijete. Ako tvoj ginekolog smatra da moraš mirovati, kloniti se stresa i sl., bez obzria na materijalnu stranu, moj savjet ti je da ga poslušaš.

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

sandaaa, u obrazac ti ulazi plaća od rujna a ne i listopada po mom mišljenju.to ti još danas provjerim.

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Mrva prvotno napisa
    sandaaa, u obrazac ti ulazi plaća od rujna a ne i listopada po mom mišljenju.to ti još danas provjerim.
    Provjerila sam ako je plaća 01.12. zadnja plaća koja ulazi je od LISTOPADA.

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Provjerila sam ako je plaća 01.12. zadnja plaća koja ulazi je od LISTOPADA.
    htjela sam reć ak je bolovanje od 01.12.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    U obrazac se stavljaju podaci o isplatama U šest mjeseci koji su prethodili mjesecu bolovanja / rodiljnog dopusta.

Znači ako se rodiljni dopust otvara 1.12. obrazac se ispunjava za isplate plaća koje su ostvarene u studenom, listopadu, rujnu, kolovozu, srpnju i lipnju.

Također, ne znam kako misliš da bolovanje namjeravaš otvoriti 1.12? To si navela kao hipotetski primjer ili?
    Mrva, ne radi se o plaćama koje su obračunate za neke mjesece (u ovom konkretnom slučaju spominje se studeni), već se radi o plaćama koje su ISPLAĆENE u mjesecu koji prethodi mjesecu kad je otvoreno bolovanje odnosno rodiljni dopust. U ovom konkretnom slučaju, može se i raditi i o neredovitim plaćama, pa tako u studenom nekome može biti isplaćena plaća od rujna ili kolovoza...

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Slažem se, uzela sam pretpostavku da je plaća redovita i ona isplaćena u studenom da je od listopada!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

molim pojašnjenje (u pitanju je rasprava u kući oko ER-1 ) jel se pise prosjek do kraja mjeseca ili do 5 .og u mjesecu u obrazac?

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

piše se plaća isplaćena u mjesecu. bez obzira na datum kojeg je isplaćena i bez obzira na mjesec na koji se odnosi. u obzir se uzimaju ISPLATE, a ne OBRAČUNI.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koje isplate se upisuju u ER-1 obrazac kada se prelazi sa komplikacija na obvezni porodiljni, da li isplate plaća od prije otvaranja komplikacija ili iznos koji se primao posljednjih šest mjeseci od HZZO-a za komplikacije? Komplikacije su bile od početka trudnoće, znači prethodile su porodiljnom svih šest mjeseci.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tinaka prvotno napisa
    Koje isplate se upisuju u ER-1 obrazac kada se prelazi sa komplikacija na obvezni porodiljni, da li isplate plaća od prije otvaranja komplikacija ili iznos koji se primao posljednjih šest mjeseci od HZZO-a za komplikacije? Komplikacije su bile od početka trudnoće, znači prethodile su porodiljnom svih šest mjeseci.
    U ovoj situaciji ne treba ti novi ER-1 obrazac.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Citiraj tinaka prvotno napisa
    U ovoj situaciji ne treba ti novi ER-1 obrazac.
    Na HZZO-u su mi rekli da treba i da ga donesem s prvim doznakama za porodiljni. :?

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

koliko i ja znam , nije potrebno donositi ponovno (ja nisam morala). Reci im da si ga već donijela te nek pogledaju u tvojim dokumentima .
    Jer i ako ti poslodavac bude ponovo davao potvrdu ,dat će ti identičnu kao i prvi put.....jedino,možda su ga zagubili na hzzo-u :?

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

...........i da,isplate 6 isplaćenih plaća od prije komplikacija ,jer komplikacije isplaćuje hzzo i to se ne nalazi na toj listi

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala, Migoh
    Pokušat ću to s njima tako riješiti, ako ne, reći ću da mi u firmi samo prepišu podatke na novi obrazac, pa nek ih voda nosi tamo na hazezeou, ak im je već tako do tog papira, makar već sve podatke imaju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •