Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Nikotin i bebe

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Nikotin i bebe

Na predavanju za roditelje(o bebama)izmedju ostalog receno nam je da se djetetu smije prici tek 3-4 sata nakon jedne ispusene cigarete,kad bi po nekim istrazivanjima otrovnost zadaha trebala malo oslabiti.Inace za posljedicu bi imalo infekciju pluca,gljivicna oboljenja pluca,losiji imunitet,sklonost ka zaraznim bolestima itd.Dali su nam primjer tromjesecne djevojcice koja evo vec treci tjedan lezi u bolnici zbog infekcije pluca koja je uzrokovana citiram"tatinim disanjem u dojence, nakon ispusene cigarete"Navodno je doticni roditelj dimio na balkonu a svaki put nakon toga nosio djevojcicu i naravno ljubio tj.disao u nju.

E sad, to su najnovija svedska istrazivanja i mene zanima dali postoji slican podatak na nasem jeziku(stivo,link)?
    Administratora molim da me pobrise ako je tema suvisna ili sl.
    Bicu zahvalna svima onima koji mi ukazu na bilo kakav text na ovu temu-

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam da je pušenje štetno, koma, loše, itd itd

ali me zanima kako su oni definitivno utvrdili da je djetetova infekcija pluća uzrokovana UPRAVO I SAMO tatinim disanjem u dijete nakon popušene cigarete na balkonu?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Infekcija je nekog tipa koju mogu fasovati pusaci(i pasivni pusaci).A njihovom slucaju jedini pusac je bio tata.U svedskoj svi puse na balkonu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

upravo to me zanimalo - da li se radi o infekciji za koju znaju da je isključivi uzrok duhanski dim, ili o infekciji kojoj ne znaju uzrok pa su pretpostavili da je to duhanski dim.

hvala!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Logičnije objašnjenje bi bilo da je tata zbog toga što je pušač imao tu infekciju i onda je prenio na dijete.
    Iako pušači češće oboljevaju od infekcija dišnog sustava nije mi poznato da bi postojala neka specifična infekcija koju pušači dobivaju a nepušači ne.
    Možda se ovdje radi o nečem drugom, naime u jednoj studiji su mjerili koncetraciju nikotinskih metabolita kod djece pušača i nepušača. Među pušačima je bilo onih koji nisu pušili uz djecu, no toj djeci ipak su otkriveni metaboliti nikotina. Pa je pretpostavka da roditelji dahom i na odjeći donesu dim u stan i tako djeca s tim dođu u kontakt.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa je pretpostavka da roditelji dahom i na odjeći donesu dim u stan i tako djeca s tim dođu u kontakt.
    Apsolutno. Preko odjece, u kosi ma preko svega ti djetetu doneses dim bez obzira sto si pusio vani. Kazu da djeca roditelja pusaca imaju i cesce upale uha u djetinjstvu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja i MM pušimo,isto na balkonu.djeca mi imala možda jednom upalu uha u svojih 7 tj. 8,5 god.
    istina je da mi odjećom i sl.donosimo taj smrad u kuću,ali donesemo i milijun drugih stvari,kojekakvih bakterija ,klica i sl.sad su pušači toliko napadnuti tj.cigarete krive za sve boleštine i koje mogu i koje ne mogu prouzročiti.dakako da znam da je pušenje štetno,ali je štetno i milijun drugih stvari.zašto se npr.ne ukine vožnja autom?zašto moramo udisati ispušne plinove.ko zna kakve oni boleštine donose...

nemojte me krivo shvatiti,svaka čast nepušačima,ali ja se svog gušta ne želim odreći.

sad čekam bombardiranje:smajlić koji dimi:

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa
    sad čekam bombardiranje:smajlić koji dimi:
    nema bombardiranja, već ti se pridružuje na balkonu još jedan: smajlić koji dimi:

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I još 2 (ja i MM) balkonca. I na -20 i na +40 stupnjeva

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam militantni nepušač :smajli koji ne dimi

ali ne podržavam getoizaciju pušača i njihovo istrebljenje s lica zemlje
    osobito ne na agresivan način

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jedan bivši (nadam se ) pušač.

smatram da svatko ima svoj izbor i za njega je odgovoran i to dok god ne ugoržava mene i moju obitelj.

ja sam odlučila i za sada uspijevam biti nepušač, ali kad prestanem dojiti, ne znam da li ću u tome uspijeti. I dokle god ne ugrožavam druge svojim pušenjem , odluka o tome da li ću pušiti ili neću ostaje samo moja.

I poprilično sam agresivna prema zabranama, pa čak i kad su u moju korist.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam počela opet nakon 4.5 godine: trudnoća-dojenje- planirarnje druge tr.- trudnoća-dojenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svašta sam čula o pušenju, ali da prenosi zaraze :/

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ni ja ni MM ne pušimo ali ovo je stvarno malo pretjerano čak i kad bi bila istina kako da dijete zaštitiš od pušača i to onog koji je zapalio prije 3 sata :? .Jedino kad bi stavila dijete kako ono babe kaže pod stakleno zvono.Malo mi to zvuči bedasto.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vjerojatno nisu mislili da pušenje prenosi zaraze, nego su htjeli reći da dijete pasivno puši i ako nije direktno izloženo dimu jer ono što udiše iz dima udiše i u situaciji ako roditelji puše na balkonu (u manjoj mjeri doduše - valjda).

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj MamaAna prvotno napisa
    svašta sam čula o pušenju, ali da prenosi zaraze :/
    Ne!Vec djeca koja zive u "pusackoj" zivotnoj sredini losijeg su imuniteta te stoga sklona raznim oboljenjima.

Irenas-ovo i je istina,o tome se i radi..

...zato sam i postavila pitanje koliko je vama poznata tema..ocito je da vam je svima nepoznato jer se radi o najnovijim istrazivanjima, a Rodinim clanicama je Svedska vrlo dobro poznata po mnogo cemu(vidi portal)...smatrala sam da ste upuceni...kao i dosad..no mozda je jos prerano..

Sto se mene tice, ova tema se moze zakljucati, dok se nije pretvorila u anketu ko pusi a ko ne..

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i nije baš tako nepoznato, i MM je pušio na balkonu pa su nam doktori rekli da dijete pasivno puši i ako se ne puši u njenom prisustvu, premda se MM presvlačio i prao nakon pušenja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja znam puno ljudi koji puše u prisustvu djece i beba. Ja nisam pušač, ali je MM. U njenom prisustvu ne puši, ali puši u dnevnoj kad ona ode spavati u spavaću. Vjerojatno i to šteti, al šta da radim kad se non stop svađamo oko toga, zapravo jako je puno ljudi u okolini koji puše i teško mi je dijete potpuno izolirati od tog dima, u tom slučaju bi stalno bile zatvorene u jednoj prostoriji.

lidac2004

Početno

evo jos nesto o stetnosti pasivnog pusenja kod djece.

http://www.iskon.hr/bebe/page/2005/07/04/0195006.html

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •