Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 61 od 61

Tema: maloljetnici sami u stanu

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa vi stvarno niste normalne sa tim socijalnim službama. Vi pričate o velikoj djeci, rekla si da je najmlađe 6. razred. Zar bi toliko dijete moralo imati dadilju? Pričate gluposti, cjepidlačite i pravite cirkus od svega. Najbolje od djece napraviti male debile koji će do svoje 18-te biti ovisni o roditeljima pa ćemo kasnije otvarati teme zašto djeca nisu normalna?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam u šestom osnovne već radila tulume, dolazila mi je ekipa pa bismo slušali glazbu, plesali, čitali knjige, pjevali, ...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa ja sam od 1. osnovne bila sama s bratom. Ujutro sam se sama budila i spremala za školu. Išli smo sami van dok staraca nije bilo, a živjeli smo u centru grada.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam.
    I imam stariju sestru koja je sa svojom bejbi sestricom znala bit sama doma u svom prvom razredu (znaci ja imala koji mjesec).
    Al ja svoje dijete ne mogu zamislit da bude samo doma. Ne zato sto bi nekaj napravio, nego zato sto to sam ne bi mogao podnjet jos uvijek (prvi razred je sad).
    Sto se klinaca iz pocetka topika tice - tek se naknadno saznalo da zapravo nisu tak mali. I nemres nis - nego cekat da se smire sami po sebi.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pratim ovaj topic od početka. Otvoren je na pravnim savjetima i iskreno ne znam što bih rekla.

Najlakše i najbezosjećajnije je nazvati CZSS. Pa neka se on bavi sudbinama tuđe djece. :/
    Tu spada i policija, jer ako buči, galami, skače i uznemirava u krivo doba dana, ipak se remeti tuđi red i mir.

No, najbolje je sjesti i porazgovarati sa susjedima. Ne napadati, već jednostvano sjesti i razgovarati. I dogovoriti se. Bez svađe i predbacivanja.
    Jer, moramo biti svjesni da za par godina, naše dijete može biti to koje će nekome drugom smetati. :/

Ove priče o predlaganju cjelodnevnog boravka, mislim.... da meni dođe susjeda i nešto tako kaže, ne bi rečenicu završila već bi izletila van. I tu uopće nije bitno ako i ja sama dijelim njeno mišljenje.

No, uvijek moramo biti svjesni da istina ima dva lica. Ne samo istina, već i problem.

Kako bi se možda sagledala i druga strana problema, dajem vam link na topic, otvoren praktički istovremeno kad i ovaj.

maltretiranje susjeda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prica o cjelodnevnom boravku koja se provlaci kroz ovaj topik nema veze sa pitanjem autorice topika - prica je nastala paralelno sa pitanjem o maloljetnicima u stanu, jer je neko rekao da ne zna sta ce s djecom kad krene radit...
    nitko nije spominjao da se spominje susjedi cjelodnevni boravak, niti on postoji za djecu u sestom razredu osnovne, i za srednjoskolce.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj pace prvotno napisa
    prica o cjelodnevnom boravku koja se provlaci kroz ovaj topik nema veze sa pitanjem autorice topika - prica je nastala paralelno sa pitanjem o maloljetnicima u stanu, jer je neko rekao da ne zna sta ce s djecom kad krene radit...
    nitko nije spominjao da se spominje susjedi cjelodnevni boravak, niti on postoji za djecu u sestom razredu osnovne, i za srednjoskolce.
    Baš ja to htjedoh reći. Nitko nije spominajo cjelodnevni boravak njenoj susjedi i njenoj već velikoj djeci koja mogu bez pol frke po meni biti sama doma (to što buče i divljaju je nešto drugo), već sam ja bila ta koja sam pitala što sa sedmogodišnjim djetetom ako radiš i nemožeš po njega u školu.
    Malos e isprepliču dvije teme.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo tako, isprepliću se dvije teme.

Svi koje žele raspravljati o tome kako i gdje organizirati boravak djeteta (pod nadzorom) dok nema škole, a vi ste na poslu, molim lijepo da zaobiđete ovaj topic i otvorite svoj npr. na pdf Izazovi roditeljstva.

Na ovom topicu molim da se ponudi samo i isključivo konkretna pomoć i savjet upravo vezana uz temu.

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    peterlin, kod nas, u rijeci - ali u svim školama je isto, cjelodnevna nastava ima drugačiji raspored - dakle kroz cijeli dan, do 15.30 se izmjenjuje nastava sa slobodnim vremenom. zadnji sat, obično bude tjelesni, i to svaki dan (od 14.30-15.30). nema pisanja zadaće - oni imaju zadaću samo preko vikenda. samo preko vikenda nose i knjige kući.
    i tako do četvrtog razreda - s time da dijete ne može ići ranije doma, jer bi to značilo da izostaje s nastave, npr. matematike.
    sad ću ja ko padobranac...
    ta cjelodnevna nastava postoji u svim školama u Rijeci?

ja sam se isto pitala ovo šta i ana.m i sad sam odahnula, cvijeta

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

sorry na oftopičarenju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Upravo tako, isprepliću se dvije teme.

Svi koje žele raspravljati o tome kako i gdje organizirati boravak djeteta (pod nadzorom) dok nema škole, a vi ste na poslu, molim lijepo da zaobiđete ovaj topic i otvorite svoj npr. na pdf Izazovi roditeljstva.

Na ovom topicu molim da se ponudi samo i isključivo konkretna pomoć i savjet upravo vezana uz temu.

Ineska, ovo citiram zbog tebe.

I ujedno naglašavam, svaki sljedeći post koji nije u skladu sa ovom temom, BRIŠEM!!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •