Pokazuje rezultate 1 do 50 od 215

Tema: Prava studenata

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ostao mi je još diplomski i par ispita do kraja... a trudna sam. planiram dati te ispite sad, al muku mučim s mučninama pa se želim osigurati za slučaj da ne uspijem.
    upisala bih mirovanje ako tijekom mirovanja mogu, osim polaganja ispita (to sigurno mogu), i obraniti diplomski i diplomirati. jel se to može, jel tko zna? jer u tom bih se potrudila diplomirati prije rođenja djeteta i prijavila bih se na burzu tako da mogu dobivati rodiljnu naknadu.
    ja, inače, nisam osigurana preko faksa... tako da ne gubim zdravstveno osiguranje, ali pretpostavljam da svejedno ne bih tijekom mirovanja imala pravo na naknadu?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Arya prvotno napisa Vidi poruku
    ostao mi je još diplomski i par ispita do kraja... a trudna sam. planiram dati te ispite sad, al muku mučim s mučninama pa se želim osigurati za slučaj da ne uspijem.
    upisala bih mirovanje ako tijekom mirovanja mogu, osim polaganja ispita (to sigurno mogu), i obraniti diplomski i diplomirati. jel se to može, jel tko zna??
    Draga Arya, ovo ti ne znam 100 %, ali pretpostavljam da možeš, jer se tijekom mirovanja zbog trudnoće zadržavaju prava. Najbolje bi ipak bilo nazvati referadu, i to gospođu zaduženu za apsolvente.
    Citiraj Arya prvotno napisa
    jer u tom bih se potrudila diplomirati prije rođenja djeteta i prijavila bih se na burzu tako da mogu dobivati rodiljnu naknadu.
    Rodiljnu naknadu bi svakako trebala dobivati, i to od rođenja djeteta do navršene djetetove godine dana. Naknadu dobivaju kako zaposlene mame, tako i mame studentice, nezaposlene mame i mame izvan sustava rada. Dakle, prijava na burzu za to nije nužna. Barem nije bila, provjerit ću još na stranicama Zavoda za zapošljavanje. Inače, tijekom djetetove prve godine imaš pravo i na godinu dana radnog staža, ako inače nisi zaposlena, samo treba pravovremeno (nakon rođenja djeteta) dati zahtjev.
    Citiraj Arya prvotno napisa
    ja, inače, nisam osigurana preko faksa... tako da ne gubim zdravstveno osiguranje, ali pretpostavljam da svejedno ne bih tijekom mirovanja imala pravo na naknadu?
    Nakon mirovanja zbog trudnoće, imaš pravo i na godinu dana mirovanja obveza zbog rodiljnog dopusta. Rodiljnu naknadu dobivaš samo za vrijeme rodiljnog dopusta. Zaposlene mame imaju pravo i na naknadu za mirovanje zbog (eventualnih)komplikacija u trudnoći. Doduše, meni osobno bilo bi logično da i nezaposlene dobivaju naknadu za vrijeme tzv. obveznog dopusta (mjesec i pol prije termina?, trebala bih provjeriti), ali to ja svojedobno nisam uspjela pronaći.

Jedino ako bi ti prijavom na burzu ostvarila pravo na naknadu od burze, na temelju prije ostvarenog staža, onda bi ti naknada tekla i za vrijeme trudnoće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •