Na zahtjev Anci podizem ovaj post na vrh podforuma, kako bi se izbjegla/smanjila vjerojatnost da buduca majka -studentica ostane uskracena za svoja prava.

Takodjer molim sve trudnice na koje se dole spomenuti zakon odnosi, da obrate paznju i procitaju i nas clanak s portala:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=173&Show=924

Minnie

Cure, stavljam vam ovdje tekst jer sam nedavno saznala da sam totalno bez razloga pala godinu na faksu, pa da se ne bi zalomilo još kome...Molim Minnie da ovo pretvori u 'Važno' ili prekopira da uvijek bude vidljivo:

ZAKON
O ZNANSTVENOJ DJELATNOSTI I VISOKOM OBRAZOVANJU

Prava i obveze studenta

Članak 88.

(1) Student ima pravo na:

1. kvalitetan studij i obrazovni proces kako je to pred*viđeno studijskim programom,

2. sudjelovanje u stručnom i znanstvenom radu,

3. konzultacije i mentorski rad,

4. slobodu mišljenja i iskazivanja stavova tijekom nastave i drugih aktivnosti na visokim učilištima,

5. završetak studija u kraćem roku,

6. slobodno korištenje knjižnica i ostalih izvora informacija,

7. upisivanje predmeta iz drugih programa, sukladno statutu i na njemu utemeljenim propisima sveučilišta,

8. izjašnjavanje o kvaliteti (ocjenjivanje) nastave i nastavnika,

9. sudjelovanje u odlučivanju, sukladno statutu visokog učilišta,

10. pritužbu za slučaj povrede nekog od njegovih prava predviđenih zakonom ili općim aktima visokog učilišta,

11. sudjelovanje u radu studentskih organizacija,

12. mirovanje obveza studenta za vrijeme služenja vojnoga roka, za vrijeme trudnoće i do godine dana starosti djeteta, za vrijeme dulje bolesti te u drugim opravdanim slučajevima prekida studija,

13. odgovarajuću psihološku i zdravstvenu pomoć u studentskim poliklinikama ili drugim odgovarajućim zdravstvenim ustanovama te

14. druga prava predviđena statutom i drugim općim aktima visokog učilišta.
Gdje je god moguće prekopajte i statut svakog pojedinog sveučilišta i visoke škole kako bi iskopali i tamo istu stvar, meni nisu priznali mirovanje u trudnoći zbog kojeg sam popušila godinu i ovih dana kad bi trebala doma ležat moram ići vikat na babe u referadi i na prodekana zanastavu da mi prvo ponište taj pad a da mi onda priznaju i ovu trudnoću i porodiljnu pauzu...

Majke mi, imam dojam da su se sve službene ustanove u RH urotile i da imaju trajnu okladu koliko će im ljudi dobit živčani slom, rodit, ili počet zoljom pucat po hodnicima ove godine