Evo i mene!
pročitala sam zakon o porodiljnim naknadama i mali milijun informacija na raznim forumima i posvuda sam nasla različite odgovore.

Ovo je moja situacija:
Ja sam apsolvent po predbolonji, sa jednim ispitom i diplomskim. Status redovitog studenta istekao mi je 9.2010. godine, međutim naš je dekan odlučio dati nam dekanski rok da se riješi čim više starih studenata.
Nakon tog dekanskog roka ja sam otišla u evidenciju i otvorila si mirovanje (bila sam trudna 4 mjeseca). Dakle sad sam na mirovanju, iako mi je u indeks upisana promjena statusa (sa 11.mj 2010.) u izvanrednog studenta i odobren nastavak studija do veljače 2012.

U međuvremenu sam se udala i prijavila zdravstveno osiguranje preko muža. Ono što mene ustvari interesira je da li ja imam pravo na ostvarenje rodiljne naknade nakon rođenja djeteta iako nisam prijavljena na Zavod za zapošljavanje jer još nisam diplomirala??
U zakonu sam pročitala svašta i to me samo još više zbunilo.
Tamo piše da imam pravo na naknadu kao osoba van sustava rada ako sam redoviti student (ja to više nisam iako mi je status studenta u mirovanju).
A isto tako piše da imam pravo kao nezaposlena osoba ako sam se prijavila na zavod u roku od 90 dana od dana završetka školovanja ili 30 dana od dana završnog ispita (ja još nisam obavila ni jedno ni drugo??)

Ako itko zna odgovor bit ću vam vrlo zahvalna
Termin mi je 25.2. pa bi voljela to riješit do onda i nadat se da imam sreće dobit koju paru (iako kakve sam ja sreće ne bi se čudila i da sam zakasnila za dobit lovu)