Ej ljudi,javljam se vama u ovu grupu i nadam se da ce mi netko pomoc i dati prave odgovore...
Ugl,redovna sam studentica 2.g,i ostala mi je jos jedna,3.do kraja.Neplanirano,ostala sam trudna i tot sam zbunjena jer iskreno nemam pojma kakva prava ja kao nezaposlena trudna studentica/majka imam prava...Znam jedino da imam pravo g.dana mirovanja,tako da bi tu zadnju g."zamrzla".S dečkom sam dugo u vezi,i mislili smo se i vjencati bez obzira ali sada kako stize beba,ubrzat cemo malo-posebno kada sam saznala i cula da se ni dijete ne moze krstiti i bude svakojakih problema ako mi nismo u braku,ali iskreno,gledam i vidim da mi se nikako to ne isplati,barem tako mislim..jer kao "samohrana" majka imam pravo i na vecu mjesecnu naknadu,prvih g dana,a onda i sljedecu,drugu g.do 600,800kn mjesecno...Nisam ni sama pametna kako postupiti,makar i ja i decko radimo kao studenti ali to je nista,a ja sada necu ni moc,i kada beba dodje.I naravno svaka novcana pomoc ce nam bit dobro dosla.Pa se javljam vama za savjet i da me upoznate sa pravima koja imam i sto sve mogu iskoristiti u ovo vrijeme..i sto bi mi bilo naravno najisplativije...
Hvala Vam unaprijed!