Citiraj anki prvotno napisa
samo da još napišem svoje iskustvo pošto vidim da mi nitko nije odgovorio, a možda će nekoga zanimati...
dakle, nakon tjedan dana hodanja od vrata do vrata s trbuhom do zuba saznala sam sljedeće:

redovne studentice imaju pravo na rodiljnu naknadu, ali samo ako su u trenutku predavanja zahtjeva u statusu redovnog studenta. ukoliko se upiše mirovanje, to se ne smatra statusom redovnog studenta. znači, u slučaju da želite naknadu, morate biti redovan student, roditi, otići na zdravstveno i predati molbu, i tek nakon što vam je odobre možete eventualno upisati mirovanje. zapravo, lovimo u mutnom :/
ne znam samo kaj je s curama koje su npr. imale komplikacije pa su morale strogo mirovati i upisati mirovanje prije rođenja djeteta; tj. znam - njima štanga!
e da, još sam zaboravila; državna stipendija se normalno dobiva za vrijeme mirovanja, samo se treba donijeti sva dokumentacija, ali x-ica ne vrijedi!
malo sam zbunjena
ja sam mislila da je uzet porodiljni = mirovanje = zamrznit godinu
a sad više baš ne kužim
Može li mi netko pojasniti pliz.
Naime, termin mi je u siječnju 2008., sad sam treća godina faksa i u listopadu ću upisati četvrtu (sve redovno)

Ne želim "zamrznuti" godinu ako to znači da neću moći polagati ispite jer mi paše da, ako tu i tamo uhvatim mrvu slobodnog vremena, položim koji ispit.
A zanima me da li je moram zamrznuti da bih primala porodiljnu naknadu (1600kn mjesečno)?

Unaprijed hvala na info