Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Posvojiti u dalekoj zemlji?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Posvojiti u dalekoj zemlji?

Gledala sam jučer na talijanskoj tv. kako puno talijana ima usvojeno dijete u nekoj siromašnoj afričkoj zemlji. Jako žalosni filmić, dječica prljava u nekim zapuštenim domovima. Joj sve bi ih dovukla ovamo. Uglavnom npr. jedna talijanska obitelj izdvaja 50 eura mj. da bi to tamo dijete, koje dobije sve dokumente da je vaše, za te novce dobije smještaj u pristojnom domu, obrazovanje po želji, hranu. Kada postane punoljetan može doći kod vas. U među vremenu komunicirate nba razne druge načine. Malac u konkretnom primjeru postao je kirurg i zaposlio se u Rimu. Sa 18 godina došao njima i sad je već pravi gospodin.
    Da li netko zna kako se to može. I unaprijed ako sam se za nešto krivo izrazila nemojte mi vaditi iz konteksta. Nikoga nisam imala namjeru uvrijediti.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čekaj to je nešto kao da zapravo imaš štićenika pa mu financijski pomažeš...
    Čula sam za takve programe, mislim da nema kod nas ali da možeš financijski pomagati neko dijete iz siromašnih zemalja i preko stranih institucija...
    Daj prokčeprkaj po internetu...I svakako javi ako naiđeš na kakvu informaciju

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

neznam za to ali na ovoj stranici ima raznih načina za pomoći
    pa makar i samo svakodnevnim klikanjem

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

super Arwen! baš sam na toj stranici našla i link za "sponzoriranje" djeteta..
    http://www.children.org/AChildJustFo...2200-459B-841B

Nisam sad išla detaljno čeprkat (ali sad ću), no mislim da bi to moglo biti blizu ovoga što traži nenaa

bepina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi već par godina uplaćujemo za školovanje jednog djeteta u Južnoj Americi.
    "270 kuna je godišnja školarina, knjige i topli obrok za jedno dijete, dok je 700 kn sve to plus smještaj i hrana u domu.
    To je preko udruge Zdenac iz Splita.

Što se tiče posvajanja u inozemstvu bilo bi dobro da kontaktiraš s mamasrce na forumu jer ona u Peruu upravo to i radi, mi smo s njom razgovarali. Trenutno je nema (još nekih mjesec dana) no kad se vrati na forum možda ti može dati neke odgovore kako bi se moglo posvojiti.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Bepina, svaka čast da plaćate tom djetetu. A jel sigurno da novac stvarno i dolazi do tog djeteta, tj. da mu se sve to zbilja plaća?

I u vezi gospođe koja je u Peruu- nisam sigurna da sam shvatila- tamo je da bi posvojila dijete?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sponzoriranje djeteta, kao jedan od mogućih oblika pomoći, postoji i kod nas. Informacijama o tome postoji na stranicama Doma za djecu Zagreb

http://www.domzadjecu.hr/hrv/index.p...isno&s=pitanja

bepina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi ne znamo za koje dijete plaćamo, samo uplaćujemo godišnju školarinu za jedno dijete. Kod ove udruge je tako.

Za njih smo se odlučili baš zato što im vjerujemo. Jedan naš prijatelj je volontirao u Africi dvije godine preko nih pa vjerujemo da novac ide u prave ruke.

Inače, zanimljivo je da je Hrvatska jako zainteresirana za misije, tako da se naši misionari često mogu pouzdati da će prije doći pomoć od nas nego iz neke bogate zemlje. Što se tiče odlazaka na volontiranje, to je dosta komplicirano zato jer je vani to uređeno. Primjerice, volonteri iz Italije dok su u misijama imaju zdravstveno osiguranje, dok Hrvatska to ne osigurava.

Znam da i kod nas ima sponzoriranja djece preko više udruga, ona udruga za kumstva, zatim kod Kćeri milosrđa (sestre koje je osnovala blažena Marija Petković, znam da oni skupljaju i za stipentije siromašnim studentima), tako da tko želi može pomoći djeci i u Hr.

Mamasrce je socijalna radnica koja živi i radi u misiji u Peruu, ona je posvojila djecu i tamo radi na posvojenjima. Z nju znam preko ovog foruma pa bi najbolje bilo kad se vrati da vam ona da daljnje informacije.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kako su moje namjere ozbiljne poslala sam mamasrce PP i čekati ću da mi se javi, a u međuvremenu (MM radi u itl) otišao je u CARITAS kod njih i dobio imena nekih udruga. Još ništa ne znam detaljno.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hej, ova tema je malo "zamrla". Hajde da ju podignemo.
    Jel neko "posvojio" dijete u Africi ili negdje drugdje?
    Ja bi to , ali ne znam odakle uopće krenuti.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Salerosa prvotno napisa Vidi poruku
    Hej, ova tema je malo "zamrla". Hajde da ju podignemo.
    Jel neko "posvojio" dijete u Africi ili negdje drugdje?
    Ja bi to , ali ne znam odakle uopće krenuti.
    Iz Afrike možeš posvojiti preko ove agencije: http://www.mojaobitelj.hr/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •