kaos,koliko sam shvatila nisu ti rekli dali je tvoja cista funkcionalna,dermatoidna ili endometriom.M.a.r.t.a. je imala dermatoidnu cistu-teratom,a unutar takve ciste se mogu razviti razlicite tvorbe-koza,kosti,zubi...i ove komplikacije koje si pronasla kao sto su torzija, prsnuce i upala potrbusnice su vezane za ovu vrstu.zato ju je i morala operativno odstraniti.tvoja cista nemora biti dermatoidna!ako je funkcionalna onda je nastala tako sto se jajasce nije otpustilo iz jajnika pa je pocela oticati i ispunila se tekucinom.takva cista obicno spontano pukne i nema opasnosti za tebe i bebu.evo ja sam u prvoj trudnoci imala takvu cistu koja je bila 7puta 6 cm.imala sam cak i dosta jake bolove zbog nje,ali je sama spontano pukla i sve je nakraju bilo u najboljem redu.zato se pokusaj smiriti i misliti pozitivno(lako je meni reci,znam)ali evo i M.a.r.t.a ti je napisala da je njezin slucaj dosta rijetka pojava i da je njezin doktor u 60 g. imao samo 3 takva slucaja ako se ne varam.zato je mala vjerovatnost da je ti imas!ja vjerujem da ce biti s tobom i bebom sve u najboljem redu!