Kako napraviti kašicu sa suhim šljivama/marelicama???

Thread: Kako napraviti kašicu sa suhim šljivama/marelicama???

1. njokica's Avatar

njokica said:

Default Kako napraviti kašicu sa suhim šljivama/marelicama???

Bok mame,

molim za savjet kako napraviti kašicu sa suhim šljivama i marelicama - moja 9 mj stara beba ima neredovitu stolicu pa bih probala s tim. Najviše me zapravo zanima kako smekšati to suho voće pa da se može usitniti sa štapnim mikserom. Zapravo sam na ovo već naišla negdje na forumu - ali nikako ne mogu naći pa se ispričavam unaprijed na ponavljanju

Hvala puno puno

2. vrboska said:

ja prvo namočim marelice nekih 15ak minuta i onda ih kuham u toj istoj vodi nekih 20ak min,ja inače radim suhe marelice s jabukom ili s nekom žitaricom,bit je da suho voće malo namočiš i onda skuhaš

3. puntica's Avatar

puntica said:

ja skuham suhe šljive, jabuke i marelice sve zajedno. kratko, par minuta, dok jabuke ne omekšaju ali ne da se skaše. sve usitnim vilicom i to je to... Nekad maknem "koru" od šljiva ako je žilava...
    dobar tek

4. Cookie's Avatar

Cookie said:

Možeš ih i namočiti u vodi preko noći, onda super omekšaju.

5. corny said:

Ja sam iz izmiksala, ali jako su slatke...nije ih htjela. :/

6. puntica's Avatar

puntica said:

pomiješaj s jabukom ili s rižinim pahuljicama ili grisom...s nečim što nije preslatko.

7. Fana said:

Ja sam napravila kašicu od skuhanih suhih šljiva i jabuke. Ali šljive sam pasirala zbog kožice.

8. corny said:

E pa da, mora se pomiješati. ili prokuhati da se izgubi taj silni slad.

9. Rinolina's Avatar

Rinolina said:

Kad se može početi sa suhim voćem?

10. matsa said:

ja sam suhu šljivu (jednu) kuhala zajedno s prosom i amarantom. sve u istoj vodi. 45 min. i onda smiskala štapnim.

11. lasica's Avatar

lasica said:

probaj i malo lanenih sjemenki dodati.mi smo imali takav začep ko nikada,stolica ko zečji drekec,kuglice suhe,čak mu je i guza krvarila.desilo se nakon uzimanja sirupa vitaminskog.uglavnom,sve smo koristili,čak i onaj sirup od smokve i šljive ali niš,dok nismo doslovno u sve strpali lanene sjemenke.to nas je spasilo.

12. adonisa's Avatar

adonisa said:

ja sam ih kuhala dok ne omekšaju, a miješala am ih najčešće s žgancima. Nekad je pomoglo, a nekad ne...

13. leonisa's Avatar

leonisa said:

kuhala sam ih dok nisu omeksali i zgnjecila vilicom. uredno sam ih kuhala zajedno sa raznim pahuljcama (rizine, zobene, razene, psencne, kukuruzne...).