bok :D
imam pitanje u vezi Ugovora o autorskom djelu. U 6.mjesecu sam trudnoće pa bih, naravno, htjela povećati rodiljnu naknadu koliko je to moguće - stalno sam zaposlena ali mi muž ima obrt i povremeno za njega radim neke prijevode. Postoji li mogućnost da mi on sa svog žiro-računa isplati naknadu po Ugovoru o autorskom djelu (koliko sam shvatila i prijevodi ulaze u tu kategoriju) i na taj način mi digne prosjek za ovaj i sljedeći mjesec prije odlaska na porodiljni? Ne isplati nam se raditi to putem Ugovora o djelu jer su iznimno visoka davanja - na netto ide više od 100%davanja gore. Ugovor o autorskom djelu nam je, naravno, kudikamo zanimljiviji po tom pitanju ali ne znam ulazi li to u konačnici na kraju u taj prosjek, kako se na kraju izračuna taj prosjek uopće (6mj x netto stalna plaća + iznos Ugovora pa sve dijeljeno na 6?) i, naravno, da li je sve to pravno ispravno obzirom da se radi o uplati sa žiro-računa mog muža tj.njegovog obrta koji nosi isto prezime? ne bih htjela zeznuti nešto...
Hvala puno