Citiraj Bessie prvotno napisa
Citiraj Bessie prvotno napisa
Cure, ja također nisam imala pojma o tome da i honorar ulazi u osnovicu ili čega li već za porodiljni, ali i bez toga imam problem. Mene muči onaj dio zakona prema kojemu moraš biti prijavljen 12 mjeseci bez prekida. Ja sam naime, radila 3 godine i dobila otkaz prije tri mjeseca, ali sam nastavila raditi prema autorskom ugovoru. Znam da na taj honorarni ugovor plaćaju neke doprinose, jer su cure koje su radile kao honorarci i prije ostvarivale prava na povrat poreza. Imam jednu uplatu plaće za 11 mjesec (do 19.11.) i honorar koji sam zaradila do kraja 11. U međuvremenu sam prijavljena u drugoj tvrtki, ali sam nastavila raditi honorarno. Imam manje od mjesec dana prekida kao zaposlena osoba. Čula sam svakakve prognoze, a najgora je tad da ću pasti na onaj minimalac od 1660 kuna, može li me netko utješiti?

Oprostite ako sam na krivom mjestu, tek sam 3 mjeseca trudna i nova sam tu
Jel mi nitko ne može pomoći? Ne znam da li uopće ima smisla da im predajem sve papire (i papire od autorskog ugovora) ako imam pravo na punu plaću samo na komplikacijama. Iščitavala sam ZAkon, ali sam se pogubila.
Bessie, bez obzira na dodatne prihode, nemaš 12 mjeseci staža u kontinuitetu. Ako na dan otvaranja rodiljnog dopusta, nećeš imati ovaj staž, naknada će ti iznositi 1663 kune.