-
bok svima :D
evo u 7.mj trudnoće...čekam 2.bebu...
kako sam planirala otvoriti porodiljni, zapeo mi je za oko ovaj topic o autorskom ugovoru - imam naime jedan ispoštivan i još uvijek otvoren i očekujem isplatu konačno ovih dana. Sad mi nisu jasne neke stvari:
Budući da sam zaposlena na neod. uzet ću isplatnu listu sa 6 zadnjih plaća. To mi je jasno. Međutim, što se AU tiče, iako je sklopljen prošle godine u 10.mj sa rokom završetka do 02.01. i s time da mi je po završetku trebalo isplatiti iznos po ugovoru, ja sam sav svoj dio ispoštivala ali poslodavac svoj nije (nisam se pretjerano iznenadila tome a i bili su fer, ispričali se što će kasnit s plaćanjem itd).
Uglavnom, taj iznos bi trebao sjesti na žiro ovaj tjedan, a ja sam oko 15.2. planirala otvoriti porodiljni. Međutim, iščitavajući ovaj topic, ispada da moj autorski mora biti isplaćen unutar 6mj za koje sam i ER-obrazac uzela, laički, zadnja isplatna lista će mi biti za siječanj a potvrda od banke o ''sjelom''novcu će biti u veljači. Znači li to da mi neće ući u prosjek?
Ima li kakve nade da se pozovem na Ugovor u kojem stoji kada je posao obavljen iako je plaćen tek sada? Pomozite...veliku mi razliku čini u porodiljnoj naknadi a kosa mi se od užasa na glavi diže kad se sjetim onih ureda i birokracije gdje nikad ništa nisu sigurni...
8)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma