eto, sad ti budi pametan. nosila sam u Jukićevu svu dokumentaciju - od ''normalne'' plaće i od ugovora o djelu koje sam imala. kad ih je zaprimala, veli mi službenica ''jooj, nisam sigurna da će naša pravna služba to odobrit (??!)'' iako sam donijela sve potvrde o uplaćenim doprinosima, uplatama na račun, same ugovore potpisane itd.
mjesec dana kasnije, zovu me iz računovodstva tvrtke za koju sam radila na ugovor o djelu i kažu da su ih zvali iz HZZOa i rekli im da oni sumnjaju da može ući u izračun osnovice za porodiljnu naknadu to što sam radila za drugu firmu i da im nije jasno ''kak ja to mogu raditi za dvije firme''. NIje mi jasno tko je tu lud - zašto se drugi dohodak onda zove ''drugi dohodak''???
uglavnom, danas mi sjela porodiljna naknada i nisu mi uračunali ugovore o djelu pa me zanima što bih sada trebala poduzeti u vezi s tim - da li da idem u Jukićevu, da isprintam ove zakone, tražim pravnu službu? želim ono što mi po pravu pripada, nije mi normalno da ako imam pravo na to, ovisi o nečijoj dobroj volji ili (ne)znanju hoću li ostvariti pravo ili ne.
ima li kakvih sugestija?