Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: pita s butternut bundevom

  1. #1
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno pita s butternut bundevom

    Ja sam jučer radila prema receptu sa www.crochef.com
    I fantastična je!
    Samo što nije bilo hokkaido bundeve, pa sam ja napravila sa butternut. Budući da je ona jako slatka, treba staviti upola manje šećera.
    Kada se pita ohladi, okusom je ko kremšnita :shock:

    OVAKO IZGLEDA BUTTERNUT

    Kod ove bundeve je super što se guli običnim nožićem za guljenje krumpira, a i sjemenki je jako malo, očisti se u tri poteza.
    Priprema je gotova za 15 minuta.
    Uživat ćete!

    za tijesto:
    • 250 g oštrog brašna
    • 100 g biljne masti
    • 1/2 žličice šećera u prahu
    • 1 jaje
    • 2 žlice jabučnog octa

    za nadjev:
    • 700 g bundeve
    • 120 g milerama
    • 120 ml mlijeka
    • 170 g smeđeg šećera (obavezno staviti barem upola manje)
    • 1/2 žličice cimeta u prahu
    • prstohvat đumbira u prahu
    • 3 jaja

    Tijesto za pitu pripremimo tako da u zdjelu prosijemo oštro brašno, umiješamo šećer u prahu, prstohvat soli, komadiće biljne masti i sve zajedno prstima izradimo dok tijesto ne dobije izgled krušnih mrvica. Zatim dodamo jaje i jabučni ocat, te sve zajedno izradimo žlicom ili lopaticom. Po potrebi dodamo vode, te tijesto ručno izradimo, oblikujemo u kuglu, omotamo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji, po prilici 30 minuta.
    Za to vrijeme, bundevu očistimo, ogulimo, narežemo, stavimo u lonac s debelim dnom, dodamo 100 ml vode, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici 15-ak minuta odnosno dok bundeva ne omekša. Omekšanu bundevu dobro ocijedimo, premjestimo u zasebnu zdjelu, dodamo mileram, mlijeko, smeđi šećer, cimet u prahu, đumbir u prahu, jaja i sve dobro izmiješamo. Na pobrašnjenoj dasci razvaljamo tijesto debljine pola cm i nešto šire od veličine lima za pečenje. Tijesto namotamo na valjak, prebacimo preko lima i oblikujemo po njemu, a višak tijesta odrežemo. Zatim tijesto po dnu izbodemo vilicom i prelijemo pripremljenim nadjevom od bundeve. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C, po prilici sat vremena.

    P.S.
    Ja sebi pojednostavim valjanje tijesta tako da ga valjam između dva bak-papira. Onda gore samo pritisnem kalupom i okrenem naopačke pa se viškovi sami odrežu.

  2. #2
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    hmm nisam sigurna da u Sarajevu mogu nabaviti butternut a bogme ni hokkaido...ali mi sveki ima pune one buce vulgaris - oni t zovu kukuruznjaca :?
    bi li ta bila dobra ili da ganjam jednu od ove 2 gore spomenute...vec duze hocu napraviti ovaj kolac - imam recept u knjizi francuskinje se ne debljaju ali mi se ovaj tvoj recept cini jednostavniji

  3. #3
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ta butternut je okusom i konzistencijom ista kao morkinja/turkinja/stambolka (kako je već sve ne zovu)
    http://www.coolinarika.com/repositor...tent_large.jpg

    tako da slobodno nju možeš staviti.
    ova butternut je zgodnija jer ju je jako lagano očistiti, ni zbog čega drugoga.

  4. #4
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    ja sam ove godine luda za bundevama.
    pravila sam:
    lazanje sa bundevom i ricottom
    palačinke od bundeve
    njoke od bundeve (idu kao prilog nečemu)
    njoke sa umakom od bundeve (može kao samostalno jelo)
    štrudlu od bundeva
    uh, al volim bundeve :D
    da, i u škrinju sam spremila, da ne pofali.

  5. #5
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    moja mrvica obožava butternuticu! to joj ne najdraža bundeva...

    čak i mm-a sam uspjela navući na juhu od bundeve (naravno krem, inače nema šanse)

    a ovaj recept ću baš probat...

  6. #6
    vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    vjesticica[at!]gmail.com
    Postovi
    3,005

    Početno

    apri "kruškasta" (butternut) tikva i tikva vulgaris za pitu (zvana "stambolka") a bogami ni bijela tikva za pečenje (zvana "budimka") ukusom nisu ni blzu
    Kruškasta je drugačijeg i ukusa i teksture, nije toliko mokra ni gnjecava kao ove druge dvije navedene

    Ona nam je otkriće godine (doduše prošlogodišnje otkriće )
    Papali smo je od septembra do aprila - baka na pijaci donosila za nas koji se "nosamo u stolnjaku"
    Kolač još nisam pravila s njom, al' je zato papamo u kuvanoj i pečenoj varijanti (u rerni) i mnooogooo je dobraaaa

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa
    ja sam ove godine luda za bundevama.
    pravila sam:
    lazanje sa bundevom i ricottom
    palačinke od bundeve
    njoke od bundeve (idu kao prilog nečemu)
    njoke sa umakom od bundeve (može kao samostalno jelo)
    štrudlu od bundeva
    uh, al volim bundeve :D
    da, i u škrinju sam spremila, da ne pofali.
    Može recept za...sve?

  8. #8

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Ja sebi pojednostavim valjanje tijesta tako da ga valjam između dva bak-papira. Onda gore samo pritisnem kalupom i okrenem naopačke pa se viškovi sami odrežu.
    :mlotekom po glavi:
    ne mogu vjerovati da se toga nikad nisam sjetila
    uvijek imam vježbe s tim prhkim tijestima i krpam ih u kalupu

  9. #9
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj vještičica prvotno napisa
    apri "kruškasta" (butternut) tikva i tikva vulgaris za pitu (zvana "stambolka") a bogami ni bijela tikva za pečenje (zvana "budimka") ukusom nisu ni blzu
    meni su identične.
    jedino mi je ova bila sočnija, ali sam mislila kako sam stavila previše vode i nisam dobro ocijedila.

  10. #10
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    upornamama, evo:

    lazanje od bundeve:
    12 listova lazanja
    cca 600g ranije ispečene bundeve (ja običnoispečem u rerni veću količinu pa to zamrznem i po potrebi vadnim)
    250g ricotte
    1 jaje
    šaka lagano poprženih bundevinih koštica
    300g milerama
    100-200g vrhnja za kuhanje
    50gparmezana
    kadulja (ja samstavila 7-8 listića)
    sol, papar

    u zdjeli pomiješaš ricottu, nasjeckanu kadulju, 1 jaje, pola parmezana i tome dodaš bundevu i pomješaš (ne mora biti krema, mogu ostati komadići bundeve)
    u drugoj zdjeli pomješaš mileram, vrhnje za kuhanje i ostatak parmezana.
    na lasagne slažeš smjesu sa bundevom, pa smjesu sa mileram.
    na zadnji red lasagna staviš samo smjesu sa milleramom.
    peći na 180c cca 45min (kada se uhvati korica)

    ovo je moja verzija, na netu imaš original:
    http://www.bbcgoodfood.com/recipes/7...age-pasta-bake

    za palačinke ne znam recept na pamet, napisat ću drugi puta. (evonašla na netu):
    http://www.rd.com/your-america-inspi...cle103261.html

    njoki od bundeve:
    ovo sam radila prema nekom receptu koji sam našla, ali bibilobolje dasamse oslonila na ono što mi je moja intuicija prišapnula (u receptu su se bundeva i krumpir kuhali pa sam tako i napravila, ali su ispali preeevodeni, iako sam kuhala na pari). kadaih budem radila idući puta, radit ću ih ovako:
    podjednaka količina bundeve i krumpira (ranije pečene bundeve i krumpira pečenog u ljusci)
    1 žumanjak
    malo soli
    brašna koliko popijesmjesa (onako da se može fino zamijesiti)

    dakle, propasirati bundevu i krumpir, tome dodati žumanjce, sol i brašno. oblkovati njoke. kuhati dok ne isplivaju.

    ja sam to radila kao prilog rolicama od piletine i sa umakom.

    njoke sa umakom od bundeve:
    kupovne njoke (ili domaće ako ih sama radiš )
    šalicabundeve narezane na kockice
    pola šake lagano prepečenih bundevinih koštica
    pola šake sirovih bučinih koštica
    1 feferončić
    1 luk (može, a i ne mora)
    malo millerama (javolim to najmasnije vrhnje )

    na ulju popržiš luk, dodaš feferonku i kockice bundeve i laganodinstaš dok bundeva ne omekša. ako hoćeš, izvadiš feferonku da ne bude preljuto, izmiksaš štapnim mikserom, dodaš žlicu millerama. pomiješaš sa njokima. (hvala mamavoligitu za ovaj recept)
    ovako se pravi i rižotood bundeve, samo se bundeva ne izmiksa, nego se tada doda riža, malo poprži da postakli i pomalo podlijeva dok riža nije kuhana.

    štrudla od bundeve:
    kore za štrudlu
    1 kg (ili malo više) naribane sirove bundeve
    5-6 žlica šećera
    naribane narančine korice

    pomiješaš bundevu, šećer i naračninu koricu, i filaš kore zaštrudlu.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Znači tu se trpaju recepti s bundevom!
    Imam ja jedan za tortu od bundeve i sira, na podlozi od lješnjaka, maka i keksa...


    dajem turkinju u dobre ruke, 3,5 kg
    moji ne jedu niš od bundeve, buuuhuhuuu

  12. #12
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Eh, Imga, da si mi malo bliže... Rado bih te oslobodila problema .

    Otkad je počela sezona turkinja, ne prođe ni jedan dan, a da ne ispečem komad u pećnici ... O-bo-ža-vamo je! Vruću jedemo posutu s tostiranim lješnjacima i bademima, a kad se ohladi - sa šlagom ... Mislim da ću se udebljati :/ , ali živo mi se fućka !

  13. #13

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    zhang,

  14. #14
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    nemam stambolke ali sam ih vidjla na placu sutra kupujem i pravim (a sad s placa dosla, kud nisam rainej pogledala forum). Thnx apri.

    jeste OT ali moram vjesticice
    "nosamo u stolnjaku"

    svakvavih sam se komentarta naslusala za nas sling ali ovaj mi je najoriginalniji - jos samo zamislim kako to bakica kaze
    jos jednom sorry za OT

  15. #15
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj upornamama prvotno napisa
    zhang,
    nemaš frke

  16. #16
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    Znači tu se trpaju recepti s bundevom!
    Imam ja jedan za tortu od bundeve i sira, na podlozi od lješnjaka, maka i keksa...


    dajem turkinju u dobre ruke, 3,5 kg
    moji ne jedu niš od bundeve, buuuhuhuuu
    jesi se uspjela "riješiti" tukinje?
    ako nisi, tu sam, dalje znaš

  17. #17
    Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    Agram
    Postovi
    228

    Početno Re: pita s butternut bundevom

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Ja sam jučer radila prema receptu sa www.crochef.com
    I fantastična je!
    Uf, ja sam ovu pitu otkrila prošle jeseni (ali mislim na "Dobro jutro Hrvatska" receptima...) i jako je jako fina (i svima koji su probali). Srezala sam također šećer napola, mileram zamijenila vrhnjem, a u tijesto stavila polubijelo brašno. Inače, ovo tijesto mi je super i za quiche. Isto sam je radila s butternut, a sad u frižideru čeka hokaido s istom namjenom...

  18. #18
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    Znači tu se trpaju recepti s bundevom!
    Imam ja jedan za tortu od bundeve i sira, na podlozi od lješnjaka, maka i keksa...
    vidim da čitamo isti blog

  19. #19

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    babyboys :D

    aries24 - što nije super, to mi je web otkriće mjeseca! ma godine!
    em što mi je praktički susjeda, em studira na "mom" faxu, em su joj ANZAC keksići za obnevidjet kako su dobri

  20. #20
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    zhabg:
    štrudla od bundeve:
    kore za štrudlu
    1 kg (ili malo više) naribane sirove bundeve
    5-6 žlica šećera
    naribane narančine korice

    pomješaš bundevu, šećer i naračninu koricu, i filaš kore za štrudlu.
    Ja umjesto narandžine korice dodam oko 20 dkg. mljevenog maka i par žlica šećera.
    Prvo posipam po tijestu mak a onda bundeve i zamotam štrudlu.
    Umjesto maka može se raditi i sa mljevenim orasima ili sir i bundeva.

  21. #21
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Auu, greška , nije zhabg, nego zhang. Šta mogu kad su b i n jedno kraj drugog , oprosti zhang.

  22. #22
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    kalimero, to ti je dobra ideja, baš bi mogla probati i tako.

  23. #23
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Lani sam eksperimentirao s bundevama i sokom koji daju pomoću sokovnika (inspiriran Harryjem Potterom, naravno). Neki se ne daju piti, a od hokaido je sok super. Pljeva koja ostane nakon žmikanja soka se može iskoristiti - za pitu.

  24. #24
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    inace, sa bundevom se radi jako dobra (slatka) savijaca.

  25. #25
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Lani sam eksperimentirao s bundevama i sokom koji daju pomoću sokovnika (inspiriran Harryjem Potterom, naravno). Neki se ne daju piti, a od hokaido je sok super. Pljeva koja ostane nakon žmikanja soka se može iskoristiti - za pitu.
    ja to sa sokovnikom radim sa špnatom. ispadne tako fino nasjeckan što ne bih nožem napravila za 100godina.

  26. #26

    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Postovi
    131

    Početno

    evo još jedne koja je oduševljena s bundevom.

    Jučer sam baš radila puretinu u woku s butternut i ispalo je super.
    Dodatak soka od mandarine i curry su dali fenomenalan okus.
    Ako koga zanima,
    puretina na trakice
    1 luk na kolutiće
    pola poriluka (kolutići)
    mrkva
    jedan krumpir
    bundeva na kockice (i jedan dio nariban sitno)

    puretina u wok, malo dolila vode, dodala ostatak (dakle sve), u zdjelici sok od mandarina (oguliti kožicu, ide i mesnati dio) pomiješan s curryem, peršin,
    pred kraj polila sokom, dodala naribanu bundevu i jedno vrhnje

    mljaaac..evo pišem i sline mi cure

  27. #27
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split, Lijepa nasa
    Postovi
    4,633

    Početno

    ja danas radim savijacu od bundeve, upravo vijecamo hocemo li slatku ili slanu

  28. #28
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Treba li bundevu izmiksati za ovu pitu ili je dovoljno samo onak nakockanu pomiješati s mlijekom i mileramom?

    Može li umjesto milerama vrhnje za kuhanje (ne da mi se u dućan)?? Trebam li onda staviti manje mlijeka?

  29. #29
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split, Lijepa nasa
    Postovi
    4,633

    Početno

    ja bundevu samo izribam na ribez

  30. #30
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Na kraju sam je nakockala, kuhala u pokrivenoj posudi dok nije voda ishlapila (manje od 15 min) i lagano zgnječila vilicom, bila je totalno mekana. Stavila sam 2 dl vrhnja za kuhanje i oko pol deci mlijeka, smanjila šećer na 100 dag, ali sam komotno mogla još malo manje staviti.

    Pita mi je fina, ali mi nekaj fali, nešto malo kiselkasto da presiječe; cijelo vrijeme poslije sam si mislila da sam možda trebala naribati narančine korice :?. Kasnije sam i skužila zašto me vuče na naranču - kupila sam neki dan u Lushu sapun od bundeve s naračinom koricom i još nečim

  31. #31
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    gore sam pisala recept za štrudlu....ja stavim narančinu koru.

  32. #32
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    meni je prije isto falilo nešto kiselkasto u toj kombinaciji...

  33. #33
    Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    Agram
    Postovi
    228

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Pita mi je fina, ali mi nekaj fali, nešto malo kiselkasto da presiječe; cijelo vrijeme poslije sam si mislila da sam možda trebala naribati narančine korice :?. Kasnije sam i skužila zašto me vuče na naranču - kupila sam neki dan u Lushu sapun od bundeve s naračinom koricom i još nečim
    ...ja sam zbog toga stavila i u filu malo jabučnog octa - fino paše...

  34. #34
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    mm mi nakrcao pola hodnika bundeva (da čistim i pečem sjemenke za grickanje)...ja bi i ostatak iskoristila za nešto, neku štrudlu ili nemam pojma što.što je favorit među onima koji prave?s čim ne mogu fulati?

  35. #35
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    pecena bundeva, krem juha od bundeve, kiflice od bundeve (toplo preporucam) staviti cu recept

  36. #36
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    evo recepta za kiflice, odlicne su, isprobane, copy paste sa Minjine kuhinjice (http://www.blogoye.org/kuhinjica/511...croissant.html)

    Potrebno je:

    • 500 gr pečene bundeve
    • 700 gr brašna
    • 1 kockica kvasca
    • 1 jaje
    • 2 kašičice šećera
    • 1 kašičica soli
    • 1 prašak za pecivo
    • 200 ml mleka
    i još treba:
    • 1 jaje za premazivanje
    • susam
    Bundevu očistite od semenki, isecite na kriške i stavite u rernu da se peče na 180 °C, dok ne budu skroz mekane.
    U mlako mleko stavite kašičicu šećera, brašna i kvasac. Ostaviti par minuta da nadođe.
    Ispečenu i ohlađenu bundevu, očistite od kore i delova koji su potamneli, a onda izmiksajte bundevu i stavite je u veću vanglicu. Dodajte jaje, mleko sa nadošlim kvascem, so, šećer, prašak za pecivo i zamesite sa brašnom. Pokrite vanglicu sa čistom krpom i ostavite da testo nadođe.
    Nadošlo testo premesite pa podelite na 4 dela/jufke. Svaki deo posebno razvucite u krug prečnika oko 25 cm i isecite na 8 delova/kiflica. Ako hoćete da budu manje,onda možete da isečete na 12 kiflica. Filujte po želji, urolajte kiflicu i premažite umućenim jajetom pre pečenja.

  37. #37

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Pravim slanu pitu od bundeve. Pomiješam mladi kravlji sir, koju žlicu milerama, naribanu bundevu i 2 jaja (sve odokativno). Smjesu posolim i stavljam na jufku koju sam prethodno namazala uljem ili rastopljenim maslacem. Smotam jufke i stavim da se peče na 180 stupnjeva. Gotova je kad porumeni. Pred kraj pečenja prelijem sve rastopljenim maslacem i vodom, da kore budu sočne.
    Bundevu možeš narezati i na kriške i staviti da se peče zajedno sa krumpirima i mesom.

  38. #38
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    Ja napravila prhko tijesto.naribala bundevu,posecerila,premazala kis. Vrhnjem i prekrila prhkim tijestom...sve se pojelo jos dok je toplo bilo mljac

  39. #39
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    ovo lazanje mi se čini odlično, znači uz ovu količinu vrhnja ni ne treba zaliti bešamelom? neće biti suho pretpostavljam

  40. #40
    m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    150

    Početno

    Citiraj BP prvotno napisa Vidi poruku
    evo recepta za kiflice, odlicne su, isprobane, copy paste sa Minjine kuhinjice (http://www.blogoye.org/kuhinjica/511...croissant.html)

    Potrebno je:

    • 500 gr pečene bundeve
    • 700 gr brašna
    • 1 kockica kvasca
    • 1 jaje
    • 2 kašičice šećera
    • 1 kašičica soli
    • 1 prašak za pecivo
    • 200 ml mleka

    i još treba:
    • 1 jaje za premazivanje
    • susam

    Bundevu očistite od semenki, isecite na kriške i stavite u rernu da se peče na 180 °C, dok ne budu skroz mekane.
    U mlako mleko stavite kašičicu šećera, brašna i kvasac. Ostaviti par minuta da nadođe.
    Ispečenu i ohlađenu bundevu, očistite od kore i delova koji su potamneli, a onda izmiksajte bundevu i stavite je u veću vanglicu. Dodajte jaje, mleko sa nadošlim kvascem, so, šećer, prašak za pecivo i zamesite sa brašnom. Pokrite vanglicu sa čistom krpom i ostavite da testo nadođe.
    Nadošlo testo premesite pa podelite na 4 dela/jufke. Svaki deo posebno razvucite u krug prečnika oko 25 cm i isecite na 8 delova/kiflica. Ako hoćete da budu manje,onda možete da isečete na 12 kiflica. Filujte po želji, urolajte kiflicu i premažite umućenim jajetom pre pečenja.




    sa čim puniš ove kiflice?

  41. #41
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Ovo mi je odlično ispalo:


    Rolice od cimeta i bundeve

    Tijesto:
    4 1/2 šalice brašna
    1 žličica kvasca
    1 žličica cimeta
    1/4 žličica mljevenih klinčića (po želji)
    1/3 šalice šećera
    1 1/2 žličica soli
    2 jaja
    1 3/4 šalice bundeve
    4 žlice ulja

    Fila:
    3/4 šalice smeđeg šećera
    1 1/2 žlice cimeta
    1 žlica otopljenog maslaca

    Izvorno je ovaj recept, ali sam malo prilagodila svome ukusu.
    http://www.beantownbaker.com/2011/01...mon-rolls.html

  42. #42
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,966

    Početno

    Ja radim samo najjednostavnije stvari. Prošli vikend ispekla kocke od butternut bundeve, ovako (rekonstruiram iz glave jer to je improvizacija):

    3 jaja (odvojiti, istući snijeg i ostaviti sa strane jer ga se umiješa na kraju)
    120 g šećera
    1 vanilin šećer
    2-3 žlice vruće vode

    To se sve izmiksa cca 3 min, a onda se doda
    cca 250 g pirea od bundeve (ja ju ispečem, pa obradim štapnim mikserom, ali može se i skuhati narezana na kocke - u tom slučaju bilo bi pametno izbaciti mlijeko iz daljnjeg recepta da ne bude previše tekuća smjesa)
    0,5 dl mlijeka
    0,5 dl ulja
    250 g brašna pomiješanog sa 1 praškom za pecivo
    1 žličica cimeta
    (na kraju se doda snijeg)

    Smjesa se izlije u pleh posipan oštrim brašnom ili mrvicama. Odozgo se može dodatno posipati još malo cimeta. Peče se na nekih 180-200oC dok se rubovi ne odvoje.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •