upornamama, evo:

lazanje od bundeve:
12 listova lazanja
cca 600g ranije ispečene bundeve (ja običnoispečem u rerni veću količinu pa to zamrznem i po potrebi vadnim)
250g ricotte
1 jaje
šaka lagano poprženih bundevinih koštica
300g milerama
100-200g vrhnja za kuhanje
50gparmezana
kadulja (ja samstavila 7-8 listića)
sol, papar

u zdjeli pomiješaš ricottu, nasjeckanu kadulju, 1 jaje, pola parmezana i tome dodaš bundevu i pomješaš (ne mora biti krema, mogu ostati komadići bundeve)
u drugoj zdjeli pomješaš mileram, vrhnje za kuhanje i ostatak parmezana.
na lasagne slažeš smjesu sa bundevom, pa smjesu sa mileram.
na zadnji red lasagna staviš samo smjesu sa milleramom.
peći na 180c cca 45min (kada se uhvati korica)

ovo je moja verzija, na netu imaš original:
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/7...age-pasta-bake

za palačinke ne znam recept na pamet, napisat ću drugi puta. (evonašla na netu):
http://www.rd.com/your-america-inspi...cle103261.html

njoki od bundeve:
ovo sam radila prema nekom receptu koji sam našla, ali bibilobolje dasamse oslonila na ono što mi je moja intuicija prišapnula (u receptu su se bundeva i krumpir kuhali pa sam tako i napravila, ali su ispali preeevodeni, iako sam kuhala na pari). kadaih budem radila idući puta, radit ću ih ovako:
podjednaka količina bundeve i krumpira (ranije pečene bundeve i krumpira pečenog u ljusci)
1 žumanjak
malo soli
brašna koliko popijesmjesa (onako da se može fino zamijesiti)

dakle, propasirati bundevu i krumpir, tome dodati žumanjce, sol i brašno. oblkovati njoke. kuhati dok ne isplivaju.

ja sam to radila kao prilog rolicama od piletine i sa umakom.

njoke sa umakom od bundeve:
kupovne njoke (ili domaće ako ih sama radiš )
šalicabundeve narezane na kockice
pola šake lagano prepečenih bundevinih koštica
pola šake sirovih bučinih koštica
1 feferončić
1 luk (može, a i ne mora)
malo millerama (javolim to najmasnije vrhnje )

na ulju popržiš luk, dodaš feferonku i kockice bundeve i laganodinstaš dok bundeva ne omekša. ako hoćeš, izvadiš feferonku da ne bude preljuto, izmiksaš štapnim mikserom, dodaš žlicu millerama. pomiješaš sa njokima. (hvala mamavoligitu za ovaj recept)
ovako se pravi i rižotood bundeve, samo se bundeva ne izmiksa, nego se tada doda riža, malo poprži da postakli i pomalo podlijeva dok riža nije kuhana.

štrudla od bundeve:
kore za štrudlu
1 kg (ili malo više) naribane sirove bundeve
5-6 žlica šećera
naribane narančine korice

pomiješaš bundevu, šećer i naračninu koricu, i filaš kore zaštrudlu.