Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: pita s butternut bundevom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    Agram
    Postovi
    228

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Pita mi je fina, ali mi nekaj fali, nešto malo kiselkasto da presiječe; cijelo vrijeme poslije sam si mislila da sam možda trebala naribati narančine korice :?. Kasnije sam i skužila zašto me vuče na naranču - kupila sam neki dan u Lushu sapun od bundeve s naračinom koricom i još nečim
    ...ja sam zbog toga stavila i u filu malo jabučnog octa - fino paše...

  2. #2
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    mm mi nakrcao pola hodnika bundeva (da čistim i pečem sjemenke za grickanje)...ja bi i ostatak iskoristila za nešto, neku štrudlu ili nemam pojma što.što je favorit među onima koji prave?s čim ne mogu fulati?

  3. #3
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    evo recepta za kiflice, odlicne su, isprobane, copy paste sa Minjine kuhinjice (http://www.blogoye.org/kuhinjica/511...croissant.html)

    Potrebno je:

    • 500 gr pečene bundeve
    • 700 gr brašna
    • 1 kockica kvasca
    • 1 jaje
    • 2 kašičice šećera
    • 1 kašičica soli
    • 1 prašak za pecivo
    • 200 ml mleka
    i još treba:
    • 1 jaje za premazivanje
    • susam
    Bundevu očistite od semenki, isecite na kriške i stavite u rernu da se peče na 180 °C, dok ne budu skroz mekane.
    U mlako mleko stavite kašičicu šećera, brašna i kvasac. Ostaviti par minuta da nadođe.
    Ispečenu i ohlađenu bundevu, očistite od kore i delova koji su potamneli, a onda izmiksajte bundevu i stavite je u veću vanglicu. Dodajte jaje, mleko sa nadošlim kvascem, so, šećer, prašak za pecivo i zamesite sa brašnom. Pokrite vanglicu sa čistom krpom i ostavite da testo nadođe.
    Nadošlo testo premesite pa podelite na 4 dela/jufke. Svaki deo posebno razvucite u krug prečnika oko 25 cm i isecite na 8 delova/kiflica. Ako hoćete da budu manje,onda možete da isečete na 12 kiflica. Filujte po želji, urolajte kiflicu i premažite umućenim jajetom pre pečenja.

  4. #4
    m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    150

    Početno

    Citiraj BP prvotno napisa Vidi poruku
    evo recepta za kiflice, odlicne su, isprobane, copy paste sa Minjine kuhinjice (http://www.blogoye.org/kuhinjica/511...croissant.html)

    Potrebno je:

    • 500 gr pečene bundeve
    • 700 gr brašna
    • 1 kockica kvasca
    • 1 jaje
    • 2 kašičice šećera
    • 1 kašičica soli
    • 1 prašak za pecivo
    • 200 ml mleka

    i još treba:
    • 1 jaje za premazivanje
    • susam

    Bundevu očistite od semenki, isecite na kriške i stavite u rernu da se peče na 180 °C, dok ne budu skroz mekane.
    U mlako mleko stavite kašičicu šećera, brašna i kvasac. Ostaviti par minuta da nadođe.
    Ispečenu i ohlađenu bundevu, očistite od kore i delova koji su potamneli, a onda izmiksajte bundevu i stavite je u veću vanglicu. Dodajte jaje, mleko sa nadošlim kvascem, so, šećer, prašak za pecivo i zamesite sa brašnom. Pokrite vanglicu sa čistom krpom i ostavite da testo nadođe.
    Nadošlo testo premesite pa podelite na 4 dela/jufke. Svaki deo posebno razvucite u krug prečnika oko 25 cm i isecite na 8 delova/kiflica. Ako hoćete da budu manje,onda možete da isečete na 12 kiflica. Filujte po želji, urolajte kiflicu i premažite umućenim jajetom pre pečenja.




    sa čim puniš ove kiflice?

  5. #5
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Ovo mi je odlično ispalo:


    Rolice od cimeta i bundeve

    Tijesto:
    4 1/2 šalice brašna
    1 žličica kvasca
    1 žličica cimeta
    1/4 žličica mljevenih klinčića (po želji)
    1/3 šalice šećera
    1 1/2 žličica soli
    2 jaja
    1 3/4 šalice bundeve
    4 žlice ulja

    Fila:
    3/4 šalice smeđeg šećera
    1 1/2 žlice cimeta
    1 žlica otopljenog maslaca

    Izvorno je ovaj recept, ali sam malo prilagodila svome ukusu.
    http://www.beantownbaker.com/2011/01...mon-rolls.html

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •