Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: pita s butternut bundevom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Pita mi je fina, ali mi nekaj fali, nešto malo kiselkasto da presiječe; cijelo vrijeme poslije sam si mislila da sam možda trebala naribati narančine korice :?. Kasnije sam i skužila zašto me vuče na naranču - kupila sam neki dan u Lushu sapun od bundeve s naračinom koricom i još nečim
    ...ja sam zbog toga stavila i u filu malo jabučnog octa - fino paše...

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mm mi nakrcao pola hodnika bundeva (da čistim i pečem sjemenke za grickanje)...ja bi i ostatak iskoristila za nešto, neku štrudlu ili nemam pojma što.što je favorit među onima koji prave?s čim ne mogu fulati?

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo recepta za kiflice, odlicne su, isprobane, copy paste sa Minjine kuhinjice (http://www.blogoye.org/kuhinjica/511...croissant.html)

Potrebno je:

• 500 gr pečene bundeve
    • 700 gr brašna
    • 1 kockica kvasca
    • 1 jaje
    • 2 kašičice šećera
    • 1 kašičica soli
    • 1 prašak za pecivo
    • 200 ml mleka
    i još treba:
    • 1 jaje za premazivanje
    • susam
    Bundevu očistite od semenki, isecite na kriške i stavite u rernu da se peče na 180 °C, dok ne budu skroz mekane.
    U mlako mleko stavite kašičicu šećera, brašna i kvasac. Ostaviti par minuta da nadođe.
    Ispečenu i ohlađenu bundevu, očistite od kore i delova koji su potamneli, a onda izmiksajte bundevu i stavite je u veću vanglicu. Dodajte jaje, mleko sa nadošlim kvascem, so, šećer, prašak za pecivo i zamesite sa brašnom. Pokrite vanglicu sa čistom krpom i ostavite da testo nadođe.
    Nadošlo testo premesite pa podelite na 4 dela/jufke. Svaki deo posebno razvucite u krug prečnika oko 25 cm i isecite na 8 delova/kiflica. Ako hoćete da budu manje,onda možete da isečete na 12 kiflica. Filujte po želji, urolajte kiflicu i premažite umućenim jajetom pre pečenja.

m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj BP prvotno napisa Vidi poruku
    evo recepta za kiflice, odlicne su, isprobane, copy paste sa Minjine kuhinjice (http://www.blogoye.org/kuhinjica/511...croissant.html)

Potrebno je:

• 500 gr pečene bundeve
    • 700 gr brašna
    • 1 kockica kvasca
    • 1 jaje
    • 2 kašičice šećera
    • 1 kašičica soli
    • 1 prašak za pecivo
    • 200 ml mleka

i još treba:
    • 1 jaje za premazivanje
    • susam

Bundevu očistite od semenki, isecite na kriške i stavite u rernu da se peče na 180 °C, dok ne budu skroz mekane.
    U mlako mleko stavite kašičicu šećera, brašna i kvasac. Ostaviti par minuta da nadođe.
    Ispečenu i ohlađenu bundevu, očistite od kore i delova koji su potamneli, a onda izmiksajte bundevu i stavite je u veću vanglicu. Dodajte jaje, mleko sa nadošlim kvascem, so, šećer, prašak za pecivo i zamesite sa brašnom. Pokrite vanglicu sa čistom krpom i ostavite da testo nadođe.
    Nadošlo testo premesite pa podelite na 4 dela/jufke. Svaki deo posebno razvucite u krug prečnika oko 25 cm i isecite na 8 delova/kiflica. Ako hoćete da budu manje,onda možete da isečete na 12 kiflica. Filujte po želji, urolajte kiflicu i premažite umućenim jajetom pre pečenja.

sa čim puniš ove kiflice?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ovo mi je odlično ispalo:

Rolice od cimeta i bundeve

Tijesto:
    4 1/2 šalice brašna
    1 žličica kvasca
    1 žličica cimeta
    1/4 žličica mljevenih klinčića (po želji)
    1/3 šalice šećera
    1 1/2 žličica soli
    2 jaja
    1 3/4 šalice bundeve
    4 žlice ulja

Fila:
    3/4 šalice smeđeg šećera
    1 1/2 žlice cimeta
    1 žlica otopljenog maslaca

Izvorno je ovaj recept, ali sam malo prilagodila svome ukusu.
    http://www.beantownbaker.com/2011/01...mon-rolls.html

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •